Откриха куп нарушения на граничните пунктове при акция на НАП, щетите са за милиони

Половината от касовите апарати на „Капитан Андреево” не са свързани с НАП, това важи и за ГКПП „Лесово” и ГКПП „Малко Търново”, обяви Румен Спецов

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единствения начин да се пребори кражбата на ДДС у нас е то да се премахне и да се върне стария данък оборот. Така ще се намали и работата на администрацията и ще ичзезне точенето като бизнес - нещо от което се обогатяват опг-та близки до партиите и после им връщат парите. Ако културиста е крал от държавата - да си носи последствията, но писъците на герберастите повече прилича на помиярски вой!

На този като му шибна един шамар, ще падне и ще налапа поне няколко от гирите в джима, след което ще ме помоли да му разреша да си ги натика сам в гъза.

182 милиона са дадени за свлачища. Изпълнено е само едно за 6 милиона до Рилски манастир, което се срути. Министърката на регионалното развитие извикала фирмите, за да разбере кога ще изпълнят проектите, които още даже ги няма на хартия, а те не се отзовали на поканата. Пак да напишем очевидното, но явно убягващо на назначените за бизнесмени:: Герб и Бойко повече няма да управляват! Запишете си! Няма да управляват! А 46- то НС ще уволни Гешев! И това си запишете! Купете си монета с лика на Бойко, „бизнесмени“, за да си го имате за спомен.

верно съвсем изкукуригахте

Нали бяха махнали фирмата на гьола защо пак е има . Това си е работа на държавата.

Е това е управлението на Гроб,където разбуташ започва да мирише..

Грозното лице на правителството, стероидния влръзкар и съратник на Божков. Много мускули, а главата празна.

Най-после се сетиха за "златния гьол",който беше известен на цяла България:))

Удрайте навсякъде! Удряйте докато немогат да се усетят откъде им идва! Продажни и корумпирани копелдари. Още помня преди 20 години,как ми взеха пари на границата.Ей така .. щели да ми смъкнат багажа ей там на средата на пътя.И дадох.. ..за 10 керливи евро...пари,които росителите ми бяха взели назаем за да имам джобти. Дано са му приседнали на оня граничаря...

Човек на Божков, продал фирма с дълг, са сложили, за шеф на НАП?!

сега трябва да се избиват,нали?!

Тъпак, да? Голям тъпак?

Спецът Спецов почна да ги спецва...

Колко приятен началник на НАП писнаха ни гнусните лелки на Борисов. И тука делавери за милиони. ГЕРБ крали та се осрали

Минка е загоряла.

... но ти пак си гушкаш хасан .

xacaн го гушка

По интересната тема за която нап мълчи е Какво стана с проверката на фирмата продадена от шефа на нап - спецов? Правил ли е далавера с фиктивно ДДС? Една такава справка би отнела около само 1 час! Кога ще научим?

По лесно е се ходи по митниците, От колкото да се направи тази проверка! На края да не се окаже че документите ги няма?

Щом има обществен интерес, Би трябвало резултатите да излязат преди изборите?

Осъден за... "куп нарушения" Не бе, робот съм!. Даже и от робот съм по-тъп, та всяка полит. дивотия приемам за чиста монета.

А що не проверите къде отиват и парите от градска мобилност?

Вероятно си от продавачите на талончета и знаеш най-добре

Сакън нидейти, ако проверят и може да разберат къде отиват. По добре да не проверяват.

То в Дубай повече българи имало от колкото в София,Пловдив и Варна взети заедно! Тоз надмина макетата!

шофьор-културист да беше намерил поне един от НАП да му се върже да напишат един акт на тая фирма. Тогава поне можеше да си прави свободните съчинения на тема "десетки милиони".

По интересният въпрос е каква е логиката фирмата да държи 30 милиона лева в брой. Отговорът беше, че нямат доверие в банковата система и държат парите в собственни трезори. А как се организира и колко струва охраната на 30 милиона? Според мен парите отдавна са похарчени.

и коя е фирмата, която ги държи в брой ?!

Банките смениха условията си, Поне най големите, но тихичко, За да си държиш парите в сметка, Не ти плащат, А трябва да им плащаш! За да печелиш, трябва да инвестираш в акции и ценни книжа, Които тези банки ти посочат! Това е реалността днес! Няма вече лихви по депозитите Вижте ДСК

Глупости. Тоя апарат нали накрая на месеца се осчетоводява? Значи бележките се отчитат.

Ако е бил пускан и е давал бележки обаче :)

Трио "Смешен случай": Седем милиона мишлета - три от които в Дубай...

Ko?..

след откриването на топлата вода явно сте открили и парата. Ами да бяхте прочели нещичко от едни следствен доклади, повече работи щяхте да откриете.

Касовите апарати са били свързани с шкафчето

И сега културиста ще ги отвърже! И ще потекат блага.... То бива да си тъп, ама и такъв като културиста като почне да те омотава...

Това са страшни глупости, кой е луд да издава редовна касова бележка и после да не отчита тая продажба на края на месеца пред НАП. Тоя си прави евтин пиар, кух е като лейка. Тук не става въпрос за укрити обороти, а за неотчитане на продажбата в реално време, което е нещо съвсем различно. На края на месеца нали се декларират пред НАП приходи и разходи, ако всяка една продажба и услуга е декларирана, какъв му е проблема на тоя?

При гроб няма случайни грешки. Всичко е за далавера.

Такива "грешки" не се случват без благословия отгоре...

си ти :) питай митьо чорапа дали той и другия зелен чорап са с касови апарати към НАП :))) връзката в реално време не е задължителна но ти си задължително тъп :)

Абе защо ме ударите пътни такси и разрешителни на турската граница? Тия са вземали джобни....

Дайте ми 10 милиона лева а аз ще се извинявам колито желаете…. Каква наглост, кАкво безочие … крадене без задръжки

Дай, напиши, поне едно обвинение, дай го на прокуратурата, ако умееш да пишеш, въпреки измислените си дипломи, от Свищов. Егати ти тъпото презиме!

Трио "Смешен случай": Седем милиона мишлета - три от които в Дубай...

Боко боко........ имаш ли пари..... имаш парииии.... млади плеймейтки ....... оооо тигре тигре........

Тази вечер коментари пишат само гербаджийдюски тролове, които никога не са се занимавали с частен бизнес! От много време всяка продажба се отразява на сървърите на НАП в реално време! Гадно е да се засегнат интересите на привилегированите ГЕРБаджииски фирми- касички , нали?!!! Крилете!!! Това няма да ви помогне!

Като гледам какви глупости си написал, се чудя да не си този, който е купил фирмата на Спеца?!

Жива да не бях - три милиона българи в Дубай, баси яката многомилионна нация. Този човек и парите ли отчита по този начин . Милони, милиарди - все тая, важното е да се квичи всеки ден до изборите , Задачите от Черепа се изпълняват съвестно, ако някой не се справи , Льотчик е насреща.

брей, коравото момче взело, че свършило работа!!!

много бързо си продаде фирмичката на професионален социалнослаб :)

Трио "Смешен случай": Седем милиона мишлета - три от които в Дубай...

Рупай, рупай анаболи, милиони, милиарди. Абе кон поръбен, колко милиона български граждани живеят в Дубай. Я марш от тука с тия надути разчети.

този ръб предния път като се е осрал е прехвърлил задълженията си на някакъв криминален образ ,сега като се осере отново и хване отново пътя за дубай на кой ще сдава поста-пак на същия образ ли?

Има голяма разлика! Не предават всяка продажба в реално време, но това е неща, което не можа да стане задължителон, понеже фирмите ходеха и се вайкаха, че няма да смогнат, че НАП ги товри с разходи за софтуер и нови апарати и т.н. После дойде пандемията и положението остана - че тази наредба не е задължителна. А ако апаратът е стар и предава един път дневно информация към НАП, къде е нарушението?

ИМа нема нарушение, важно анаболния нападция назначен от министъра с налудничавият поглед да хвърля СЕНЗАЦИИ, МИЛИОНИ, МИЛИАДРИ. Та той в интервюто каза, че 3 милиона българи живеели в Дубай, смятай колко е добре със цифрите от тия стероиди.

От 08.12.2020 режимът СУРТО оснава ПО ЖЕЛАНИЕ. СПЕЦОВ НЕ ПОЗНАВАШ НОРМАТИВНАТА БАЗА.

Споко, ние сме богати, щом може да си позволим всяка година да даваме да се крадат милиарди.

Новия шеф на НАП, нали е Спец по данъчни измами....знае как се правят.

Нали затова знае как да ги хваща! :-) Не гледате ли американски филми да ви светнат?

Спец, показа мускули! Сега е време да подаваш оставка!

Тоя плати ли си здравните вноски ?

Не си длъжен да си вързан с НАП. Отложиха го. .... Само се хвърлят ВНУШЕНИЯ!Лошото е , че повечето от хората нищо не разбират, и вярват на това което им се внушава....

Дубайския фитнеКс инструктУр се активизира да поизлъже и той нещо. Няма само другите фигуранти да си заслужават премиите я. И той заслуги да има горкия че черепа ще го налази.

Абе, мухльо! Разчиташ на най-тъпите парчета от народа да повярват на тъпотиите ти! Всеки друг разбира колко сте безпомощни и смешни!

Бай Васил га отиде за три месеца на гурбет в Германия двамата му зетя и дъщерите му изпиха гроздовата рикия и после му казали СЪЖЕЛЯВАМЕ Ама вече петнайсет години капка рикия не са видели от него

Чл. 5. (Доп. - ДВ, бр. 40 от 2013 г., в сила от 30.04.2013 г.) Не са задължени да издават фискални касови бележки от ФУ или касови бележки от ИАСУТД: 1. държавата, държавните и местните органи за всички извършвани от тях дейности или доставки в качеството им на орган на държавна или местна власт, за които последните не са данъчно задължени лица по смисъла на Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС); 2. (доп. - ДВ, бр. 49 от 2010 г., в сила от 29.06.2010 г., доп. - ДВ, бр. 27 от 2012 г., в сила от 03.04.2012 г.) банките, когато извършват банкови или валутни сделки; доставчиците на платежни услуги, когато извършват платежни услуги по чл. 4 от Закона за платежните услуги и платежните системи; финансовите къщи, когато извършват сделки с чуждестранна валута по безкасов начин, пенсионноосигурителните дружества, когато извършват услуга по прехвърляне на натрупаните средства по индивидуална партида от един фонд към друг, както и лицата, извършващи търговска дейност с предмет съгласно чл. 1, ал. 1, т. 3, 4, 6, 8, 9, 10, 11 и 12 от Търговския закон.

2013 г. е прието лобистко изменение на ДОПК в полза на фирмата "Златен гьол". Също като 700-те милиона за хазарта. През 2013-2014 г. на власт беше Орешарски, човека на Божков. Сега въпросът е коя е тази фирма "Златен гьол" и дали и тя не е в списъка на НАП по американските санкции ?

Шефа с прашките би трябвало да познава нормативната уредба, с която работи. Иначе за какво е назначен ? ( риторичен въпрос ).....

Оооо, тоя си пише актив. И това няма да му помогне. Оставка!!!

Поръчка изпълнява. Тотално зависим човецец. С ел. гривна на врата ходи, завалията.

има ли Акт за установяване на административно нарушение ? Ако няма - пропаганда за глупендери.

Спецов яхна митниците. Изпълнява заповед, да копае комрромати, на всяка цена. Прокуратурата да провери фирмата, която е продал на малоимотен, осъждан рецидивист, преди да иде в Дубай, и която дължи 1 мрн лв. Както и многобройните му дипломи.

Баси партенките има лъжи, ама не са такива каквито тоя кухар твърди

Taзи наредба 18 не я ли махнаха или бъркам ?!

Чл. 3. (1) (Доп. - ДВ, бр. 49 от 2010 г., в сила от 29.06.2010 г., изм. - ДВ, бр. 48 от 2011 г., в сила от 24.06.2011 г., доп. - ДВ, бр. 102 от 2012 г., в сила от 21.12.2012 г., изм. - ДВ, бр. 40 от 2013 г., в сила от 30.04.2013 г., доп. - ДВ, бр. 8 от 2020 г., в сила от 01.06.2021 г., изм. относно влизането в сила - ДВ, бр. 9 от 2020 г., в сила от 31.01.2020 г., изм. относно влизането в сила - ДВ, бр. 68 от 2020 г., в сила от 31.07.2020 г.) Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от ФУ или касова бележка от ИАСУТД, освен когато плащането се извършва чрез внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги. Когато плащането се извършва чрез пощенски паричен превод, на клиента се предоставя хартиен или в електронен вид документ, съдържащ най-малко информацията по чл. 26, ал. 1, т. 1, 4, 7 и 8. (1а) (Нова - ДВ, бр. 8 от 2020 г.) Допуска се да не се издава фискален или системен бон по ал. 1, при условие че на клиента се предоставя документ, съдържащ най-малко информацията по чл. 52о, ал. 1, т. 1 и 5, както и идентификационни данни на търговеца, в следните случаи: 1. при плащане по продажба на комунални и други абонаментни услуги с повтарящо се изпълнение и плащането се извършва неприсъствено с кредитна или дебитна карта или друг картово базиран платежен инструмент чрез даване на предварително съгласие от страна на клиента на доставчика на платежни услуги да нарежда плащането, предоставяйки му данните за платежния инструмент с тази цел; 2. при внасяне на пари по платежна сметка чрез дебитна или кредитна карта, при условие че ПОС терминалът е свързан с платежна сметка на доставчика на платежни услуги и е разположен в обект на доставчика на платежни услуги, при когото е открита и платежната сметка на лицето по ал. 1.

О, да! Грешката е моя. Не съм разбрал правилно. Ама то с това СУПТО....

ай стига бе... не мога да повярвам! касовите апарати не са свързани към НАП? Сигурен съм че е станало случайно по време на проверката. А пък и фирмата обещава пълно съдействие...! Ти да видиш!

Гангстерите се занимавали с кражби, в продължение на десетилетия, сериозно, не може да бъде, не вярвам НАП да се е занимавала с протекцията им, на тя САМО това е правела.

Досега не са ли правени проверки?!

Е кой да ги прави тези проверки?Едните "наши" да правят сечено на другите "наши" ?Нали парите все при "нашите хора" отиват?

Спеца по продажба на фирми със задължения към държавата търка имидж.

Горанов също фалира 2 фирми с немалко дългове към НАП. И се изказваше чичо му Ананиев. И да го питат за построената къща колкото училище на държавна заплата.

Е защо трябва да отиде директора на НАП и да го установи. Не е ли работа на други служители. Или просто трябва ПИАР както други досега дето само те работеха дето само се стряха само те мислиха на пожар

Трябваше да отиде главният инспектор по всичко, оня с джипката.