Отказваме се от $1 милиард от транзит на природен газ от „Газпром“

Комисията по енергетика към парламента одобри промените в енергийната ни стратегия

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Доста "разбирачи" продължават да повтарят като мантра втечнената газ от Щатите. А четохте ли, че въпросния терминал в Луизиана, с който се свързват надеждите им за захранване на Солунския терминал и тези на поляците, сключили 20 годишен договор на зелено, може и да не го построят? Защото Китай съвсем се отказа от техния втечнен газ и минава изцяло на руски. Може и ирански, внесен от руски фирми - кой като му е удобно, така да го разбира. Корейския полуостров също менава на руски газ. Нещо се заговори, че руснаците щели "да охраняват" и изрелските газови находища... Щуротиите се плащат, еле пък тия, причинили загуба на по-големия. В тая връзка и за въпросния един милиард, от който "се отказваме", сещате се... А миналата година Австрия и Унгария сключиха 20 годишни договори с Газпром. Не им пука от това по коя тръба, не ги интересува друг доставчик. Я се замислете защо?

Отказвате се от 1 млиард $ и от много други неща които ощетяват България , за да си запазите постовете във власттаи парите които ще получите за това - Това мога да го разбера ! За крадлива Власт сте готови да се откажете и от майките си - И това го знам ! Сега ми е любопитно с колко кила още ще надебелеете - Защото Вие само това правите - Унищожавате България и народа , за да ДЕБЕЛЕЕТЕ !!!!

Казал съм и повтарям, ЯКО близо 100% сме зависими от БАТЮ- Това е УЖАС и ни ограбват Мужиците. Затова сме последни и бедни. Нашите мутри горе се отказаха и не поискаха от Газпром компенсации от монополизма му, което други държави направиха,при това,че на нас най-скъп газ продаваше Газпром. Това си е КЛЯКАНЕ в поза ПАРТЕР на Бг. мутрите горе. Сега се очертава Газпром по-рано от 30 г. да спре газа от север и нашите мутри пак отказват 1 милиард компенсации от Газпром. БРАВО ПРЕДАТЕЛИ. Лижете руснаците. Време е да минем на РЕАЛНИ ПАЗАРИ с Русия,но как като тя захранва с мъни нашите лакеи. И така все ще сме най-бедни сМного богати първенюта и кражбите на Москва от десетки милиарди ще си продължат така както от Сталинската окупация 44г. до днес и в бъдеще!!!!!!!!!!!!!

От всичко това се разбира,че нашите боклуци изпълняват нареждания от Америка.Разбира се,че въпросът е да се осигури гориво на фашистка Украйна и да се продава американска газ.Всичко друго е прах.А загубите от послушанието пред дебилите от Америка вече надхвърлят 50 милиарда!/евро/

Много обичам статии с гръмки имена, написани от неграмотни журналясти. Уж се отказваме да транспортираме газ за 1 милиард, който и без това Русия ще си го транспортира по новия газопровод директно в Турция. Ай ша ви и журналята, кухи гадулки!

Става въпрос за подписан договорил и ЗАДЪЛЖЕНИЯ ОТ РУСКА СТРАНА.

Предатели и малоумници са на власт в България. Ще ни разкатаят заради слугинаж на жидоянките. Тая измет пред Народен съд!

ЗАЩО ГОРИВАТА ИЗЛИЗАТ ОТ НЕФТОХИМА НА НА ЕДНИ ОТ НАЙ ВИСОКИТЕ ЦЕНИ В ЕС.

Когато предлагаш да се откажеш от едни пари, следва въпроса заради повече ли се отказваш ? Драгалевския измисли "колективната отговорност" - сиреч без отговорност защото няма как да осъдиш 16 министри в кабинета за решение срещу интересите на страната. Сега "полезното" решение за страната се взема от комисия в НС. Всъщност каква са 1 млрд. за България ? Бълха в юргана на огромния икономически и финансов просперитет !

ОТ КАЗАНОТО ОТ Г-ЖА ПЕТКОВА , И ЗА НАЙ НЕГРАМОТНИЯТ ЧОВЕК СТАВА ЯСНО,ЧЕ ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ ЩЕ "УРЕДИ" ПОЛУЧАВАНЕТО НА ВТЕЧНЕН ГАЗ ОТ АМЕРИКА .ЕСТЕСТВЕНО , НЕВЕЖЕСТВОТО НА БОРИСОВ НИ ДОВЕДЕ ДО МНОГО БЕДИ И ВЕРОЯТНО ЩЕ ИМА ОЩЕ ...С ЕДИНСТВЕНАТА ЦЕЛ, ДА СЕ " ХАРЕСА " НА АМЕРИКАНЦИТЕ,ЕВРЕИТЕ И Т.Н. .....НЕ НА НАС БЪЛГАРИТЕ.

Мило анче,според теб колко требва да е глупав един човек който си мисли че една мутра(па макар и личната мутра на живков) какъвто е борисов,може да решава нещо.Мило анченце,борисв е само един параван зад който стоят едни други,тези които беха господари в БГ преди 89г,господари са и днес.А те както е известно са свързани НЕ с америка а с русия изащитават нейните интерси като матросов на амбразурата.На век.Това е правилото.Хубаво е човек да знае правилата.И борисов е мин.председат на БГ защото теа същите така искат.Сега разбра ли мило анче колко малко ти е акъла,щом се връзваш на глупостите дето ти приказват по телевизора. А иначе аз така и не разбрах за какво става дума тук.Но имайки предвид кои са теа в нар. събрание и кой ги е сложил там мога да предполагам с голема степен на достоверност че пак става дума за продаване на интересите на БГ на "скъпите ни освободители".Ше се разбере така или иначе за кво става дума.

Танкерите с втечнен газ не могат да преминават Босфора, взимайте пуканките, ще е голяма комедията.

защо да минават през Босфора? Гърция има достатъчно терминали за втечнен газ и е на един ...място,плюс това ние ще участваме с парички за строежа на нов терминал в кавала или александропулис(Освен това България планира да изгради съвместно с Гърция терминал за втечнен газ в Александруполис или Кавала, който да бъде свързан с българската газопреносна мрежа.)

Всички тези врътки ще доведат печелившото сега газопреносно дружество Булгартрансгаз до тежка задлъжнялост. Това неминуемо ще оскъпи газа за България с всички негативни последици за икономиката и домакинствата.

до края на настоящата 2018 г. за изграждане на борса за търговия с природен газ. Едноличен собственик на борсата ще бъде "Булгартрансгаз", Абе тия хора съвсем изкудкудякаха. Как 100 % държавна фирма ще е собственост за борса ? Да не говорим за предложението на Аталай да няма цифрова индикация. Ами кой и как да участва ако няма разяснение за какви финикийски знаци става дума. Е, кой нормален инвеститор ще дойде освен някой перач на кинти ?

Ами няма инвеститори. Задължават Булгартрансгаз да взима дългове и да прави газопроводи, терминали за втечнен газ, борса...Това са миларди евро заеми. Дупе да ни е яко. След няколко години ще си спомняме колко евтин е бил природния газ 2018 година.