Коментари - Оредели откъм персонал, заведенията посрещнаха първите си клиенти | Бизнес.dir.bg
назад

Оредели откъм персонал, заведенията посрещнаха първите си клиенти

Хиляди работещи в бранша са напуснали: това е проблемът на собствениците

Обратно в новината
| Редактор : Александра Ангелова

Коментари - Оредели откъм персонал, заведенията посрещнаха първите си клиенти | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, а бар до 23.00 ще може ли да отвори?

Дано да няма повече локдауни.

ако питате мен и клиентите са стиснати :)

Какви първи клиенти, бе журналисти. Заведенията не са спирали да работят. Я се разходете на места като Сандански примерно..там ковид няма, нямало е и няма да има ..поне спрямо поведението и спазването на всякакви мерки от страна на местни жители, гости и собственици на бизнеси:)))

В Соца в София ресторантите затваряха в 22:00 с изключение на Унгарския (до 24:00) и още акс 3-4 в големите Хотели, Барове да работят до 2-3 сутринта се брояха на пръстите на едната ръка (По мой спомен Астория Ориент, Хавана, София, Японския, Родина и може би Хемус). Но купон имаше и тогава.

Ако преди и по време на пандемията кръчмособствениците бяха ценели персонала си, можеше да е различно сега. Дано хората да са научили да ценят здравето, труда си и да се запитат лоялността към некоректни работодатели нужна ли е.

доколкото знам всички заведения с изклюение на нощните клубове са отворени.

ама след локдауна мога да си позволя само таратор..

Ако преди и по време на пандемията политиците бяха ценили гражданите си, можеше да е различно сега. Дано хората да са научили да ценят здравето, труда си и да се запитат лоялността към некоректни политици нужна ли е.

За ресторантите и кафетата в центъра на София, хубаво е първо персоналът ви да започне да се държи нормално с клиентите и да имат поне елементарна доза учтивост независимо кой влиза в заведението.

Еха, каква изненада. Само че хората не просто са напуснали, а са били принудени да си намерят нова работа, след като им е било забранено да работят. :)

ще ви духам супата

Не е така, хората са се осигурявали на 300 лева и половин работен ден, заради хитростта на Али Бегов и компания мярката 60:40 няма как да работи за заведенията, защото няма как някой да живее с тия пари месечно.

Маските на 90% от сервитьорите висят на брадите. На другите са под носа. В България мерки не се спазват, всички го знаят и всички носим последиците.

Айде поработете малко ... че след изборите април ви затварям пак ...

Ми направете ги на самообслужване - по-бързо, по-качествено, по-безопасно, а и понякога безплатно, ха-ха-ха! Сега ще седна да мисля и за гарсоните и чистачките...... То си е в надценката май, а?

Кризаат в бранша е голяма. Нямаме баламурници (т.е работници), които да ни изкарват парите за новите S класи, а от там ние имаме само 20 % капацитет (разбирай 1000% оборот),заради, което нямаме достатъчно приходи и печалба (да водим любовниците си на Малдивите. ) Затова държавата да ни спонсорира,все пак идват избори,да не се забравя. Ние ще изкараме гладния ни персонал и ще гласуваме срещу 2 кебапчета и 1 бурканче лютеница.

Ти може да си беден, но тогава защо си излязъл? Аз искам да седна като бял човек и да ме обслужват.

Нали имате 50% по-малко клиенти, така че и персоналът криво ляво ще ви стигне. Ако пък не става заради работното време, кой е казал, че трябва да работите от 6 до 23? Съкратете работното време и готово. В началото ще е трудно, но рано или късно клиентите ще се върнат и пак ще барикадирате тротоари с маси и столове, да не говорим за дандания, коаято вдигате.

А инак сякое се пише за "данъкоплатец" и мрънкя "с парите на данъкоплатците...това, онова". А той самия какъв данъкоплатец е - крие доход, мами държавата, а после сака от държавата, ..... еми и тя го мами,

ХЕИ И ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА ДА ВКАРАТ КЕБАПЧИЙ И КРЪЧМАРИ В НЯКАКВА НОРМАЛНОСТ ! КАТО УСЛОВИЯ ЗА КЛИЕНТИ И ТРУДОВИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С ПЕРСОНАЛ !! И Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ЗНАЕ ЧЕ ИЗДАВАНЕТО НА КАСОВ БОН Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!

От това по ГОЛЯМА ГЛУПОСТ няма, ще се бинтовам и гипсирам целия като мумия само и само да се изтипосам в обществено заведение. Този вирус ще вилнее 20 години така че целия живот трябва да се преформатира с цел минимум контакти. Ресторантите да си работят, но да доставят храната до входа или на гише. Учениците имат прекрасни условия със съвременните средства и интернет да учат от в къщи . Луди пари дава държавата за глупости и тея ваксини са пълна бутафория , първо неиследвана опасност от неизвестни странични ефекти, включетелно внезапна смърт след неопределен период, второ кратък срок - 8 месеца и трябва освежаващо повтаряне на ваксината и така до безкрайност. Бойко да не взима решения от движение в джипа, а да седнат и планират преформатирането на живота.

Ако мерките не спазваха защо случаите намаляват, а? Айде стига с опорки за мерки, които всъщност пазят единствено от глоби.

Много е възможно. Преди избори т.лупа зарадва бранша и клиентите му, след избори кучета ги яли.

Човече, напълно си прав. Глупците обаче, вкопчили се в начина си на живот, ще спъват прогреса до последно.

За тебе никой не говори. Заври се в миша дупка щом искаш. Искам заведенията да са отворени и да ме обслужват хора без маски!

Чудно защо театрите работят с 30% заетост, а кръчмите с 50%?

Съжалявам, но не ти с троя "прогрес" ми определят живота, а аз и никой друг!

Чудно защо министерството работи с 100% заетост?

Кое намалява? Ти метеш ли или така казаха по фейса?Намаляват в събота неделя защото защото се правят пи малко тестове.Гледай от утре нататък какво става

Някои откриват нови галактики, а ние ресторанти !!!

Споко съвсем скоро смъртността ще достигне 10% и сами ще затворят, защото нито ще има артисти нито келнери. Сравнете 1-ви март миналата година и сега . Това не е обикновен вирус който минава, това е биологично оръжие което се самоусъвършенства, ако сега не те унищожи ще те унищожи следващия път, но вие всички сте овце, докато не опре ножа до кокала ви нищо не разбирате.

Защото работим от в къщи.

И също няма персонал? Имаше мярка 60 на 40. Имаше допълнително даване на пари в размер на оборота. Оо чакай чакай ама то почти никой не си беше дал документите??? И също така да ти дават едни пари и ти да не искаш да ги вземеш?? Да не би защото за да вземеш някакви пари трябваше да докажеш ти си плащал данъци и осигуровки??

Нали им осигуриха възможност да им се плаща без да работят? Що не се възползваха? да не би защото не щяха да плащат осигуровки и прибираха пари под масата? Принудени били. Вероятно работодателите са ги изхвърлили като боклук навън. става всяка година с персонала по морето.

Само който си е платил рекета има право да работи, нали?

И аз искам 5 милиона долара ама никой не ми ги дава. И аз искам качествено обслужване пресни продукти и нормални цени в ресторантите. Ама и това няма.

И откога данъците и осигуровките станаха рекет??? като стана дума сещам се че ид/ ДДС намалиха ама не си спомням да са им паднали цените?

Има училища, в които за готвач те обучават 4 години. А тук някакъв собственик се оплаква, че сервитьор ще обучи за 2 седмици, ама за готвач му трябвали четири. Затова не ходя в масовите кръчми, защото там ще те отровят с готвенето си. Ако се наложи да посетя за първи път ресторант, искам да видя кухнята и главния готвач, преди да реша дали да остана.

И да още по-лошото е че глупците в тая държава са 90% и мнението им е меродавно, те са повече, по-силно крещят, по-силно пищят, по-силно се блъскат, а си имат и виден представител във властта.

И понеже на тебе никой не ти ги дава, си станал завистлив и искаш на Вуте да му е зле?

През тези 4 месеца сервитьорите станаха плограмисти. Суга ще имате да ги търсите, ама свърши.

Хората са си намерили работа. Собствениците да си отговорят защо...

Щом ти не ходиш, тогава не спирай от злоба хората, които ходят. И аз съм ходил в 4 звездни ресторанти, където без сако и вратовръзка не те пускат да влезеш. Но ходя и за кепабчета и пържени картофи, за което определено не се искат години обучение.

Всяка застраховка, която е задължителна, е рекет.

Ясно какво ти е нивото. Отивай си в шкембеджийницата после отскочи до чалга клуба и не се обаждай толкова. Човекът говори за нормални заведения.

според мене няма смисъл каките да ходят на барче като те пак са на телефоните

Най доволни от отварянето на заведенията са дилърите на дрога в дружба 1 начело с тяхната предводителка наркоманката Преслава Вукова. Сбирката за разпределяне на задачите и взимане на матеряла е в бл 158 вх А ет 6 ап 16. На който е даден ключ от мазето на входа да взима дрогата от там и да не безпокой шефката

Как си пролича нивото ти. Така е вуте само че аз не съм вуте и искам нормални заведения. С нормални цени вежлив персонал и нормално приготвени ястия. Аре като тебе дето предпочиташ храна приготвена с развалени продукти ама евтинка.

А на посетителите искат ли паспорти, че са имунизирани!?