Оредели откъм персонал, заведенията посрещнаха първите си клиенти
Хиляди работещи в бранша са напуснали: това е проблемът на собствениците
Обратно в новинатаКоментари - Оредели откъм персонал, заведенията посрещнаха първите си клиенти | Бизнес.dir.bg
Коментари
Какви първи клиенти, бе журналисти. Заведенията не са спирали да работят. Я се разходете на места като Сандански примерно..там ковид няма, нямало е и няма да има ..поне спрямо поведението и спазването на всякакви мерки от страна на местни жители, гости и собственици на бизнеси:)))
В Соца в София ресторантите затваряха в 22:00 с изключение на Унгарския (до 24:00) и още акс 3-4 в големите Хотели, Барове да работят до 2-3 сутринта се брояха на пръстите на едната ръка (По мой спомен Астория Ориент, Хавана, София, Японския, Родина и може би Хемус). Но купон имаше и тогава.
Ако преди и по време на пандемията кръчмособствениците бяха ценели персонала си, можеше да е различно сега. Дано хората да са научили да ценят здравето, труда си и да се запитат лоялността към некоректни работодатели нужна ли е.
Ако преди и по време на пандемията политиците бяха ценили гражданите си, можеше да е различно сега. Дано хората да са научили да ценят здравето, труда си и да се запитат лоялността към некоректни политици нужна ли е.
За ресторантите и кафетата в центъра на София, хубаво е първо персоналът ви да започне да се държи нормално с клиентите и да имат поне елементарна доза учтивост независимо кой влиза в заведението.
Еха, каква изненада. Само че хората не просто са напуснали, а са били принудени да си намерят нова работа, след като им е било забранено да работят. :)
Не е така, хората са се осигурявали на 300 лева и половин работен ден, заради хитростта на Али Бегов и компания мярката 60:40 няма как да работи за заведенията, защото няма как някой да живее с тия пари месечно.
Маските на 90% от сервитьорите висят на брадите. На другите са под носа. В България мерки не се спазват, всички го знаят и всички носим последиците.
Ми направете ги на самообслужване - по-бързо, по-качествено, по-безопасно, а и понякога безплатно, ха-ха-ха! Сега ще седна да мисля и за гарсоните и чистачките...... То си е в надценката май, а?
Кризаат в бранша е голяма. Нямаме баламурници (т.е работници), които да ни изкарват парите за новите S класи, а от там ние имаме само 20 % капацитет (разбирай 1000% оборот),заради, което нямаме достатъчно приходи и печалба (да водим любовниците си на Малдивите. ) Затова държавата да ни спонсорира,все пак идват избори,да не се забравя. Ние ще изкараме гладния ни персонал и ще гласуваме срещу 2 кебапчета и 1 бурканче лютеница.
Ти може да си беден, но тогава защо си излязъл? Аз искам да седна като бял човек и да ме обслужват.
Нали имате 50% по-малко клиенти, така че и персоналът криво ляво ще ви стигне. Ако пък не става заради работното време, кой е казал, че трябва да работите от 6 до 23? Съкратете работното време и готово. В началото ще е трудно, но рано или късно клиентите ще се върнат и пак ще барикадирате тротоари с маси и столове, да не говорим за дандания, коаято вдигате.
А инак сякое се пише за "данъкоплатец" и мрънкя "с парите на данъкоплатците...това, онова". А той самия какъв данъкоплатец е - крие доход, мами държавата, а после сака от държавата, ..... еми и тя го мами,
ХЕИ И ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА ДА ВКАРАТ КЕБАПЧИЙ И КРЪЧМАРИ В НЯКАКВА НОРМАЛНОСТ ! КАТО УСЛОВИЯ ЗА КЛИЕНТИ И ТРУДОВИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С ПЕРСОНАЛ !! И Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ЗНАЕ ЧЕ ИЗДАВАНЕТО НА КАСОВ БОН Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!
От това по ГОЛЯМА ГЛУПОСТ няма, ще се бинтовам и гипсирам целия като мумия само и само да се изтипосам в обществено заведение. Този вирус ще вилнее 20 години така че целия живот трябва да се преформатира с цел минимум контакти. Ресторантите да си работят, но да доставят храната до входа или на гише. Учениците имат прекрасни условия със съвременните средства и интернет да учат от в къщи . Луди пари дава държавата за глупости и тея ваксини са пълна бутафория , първо неиследвана опасност от неизвестни странични ефекти, включетелно внезапна смърт след неопределен период, второ кратък срок - 8 месеца и трябва освежаващо повтаряне на ваксината и така до безкрайност. Бойко да не взима решения от движение в джипа, а да седнат и планират преформатирането на живота.
Ако мерките не спазваха защо случаите намаляват, а? Айде стига с опорки за мерки, които всъщност пазят единствено от глоби.
Много е възможно. Преди избори т.лупа зарадва бранша и клиентите му, след избори кучета ги яли.
Човече, напълно си прав. Глупците обаче, вкопчили се в начина си на живот, ще спъват прогреса до последно.
За тебе никой не говори. Заври се в миша дупка щом искаш. Искам заведенията да са отворени и да ме обслужват хора без маски!
Кое намалява? Ти метеш ли или така казаха по фейса?Намаляват в събота неделя защото защото се правят пи малко тестове.Гледай от утре нататък какво става
Споко съвсем скоро смъртността ще достигне 10% и сами ще затворят, защото нито ще има артисти нито келнери. Сравнете 1-ви март миналата година и сега . Това не е обикновен вирус който минава, това е биологично оръжие което се самоусъвършенства, ако сега не те унищожи ще те унищожи следващия път, но вие всички сте овце, докато не опре ножа до кокала ви нищо не разбирате.
И също няма персонал? Имаше мярка 60 на 40. Имаше допълнително даване на пари в размер на оборота. Оо чакай чакай ама то почти никой не си беше дал документите??? И също така да ти дават едни пари и ти да не искаш да ги вземеш?? Да не би защото за да вземеш някакви пари трябваше да докажеш ти си плащал данъци и осигуровки??
Нали им осигуриха възможност да им се плаща без да работят? Що не се възползваха? да не би защото не щяха да плащат осигуровки и прибираха пари под масата? Принудени били. Вероятно работодателите са ги изхвърлили като боклук навън. става всяка година с персонала по морето.
И аз искам 5 милиона долара ама никой не ми ги дава. И аз искам качествено обслужване пресни продукти и нормални цени в ресторантите. Ама и това няма.
И откога данъците и осигуровките станаха рекет??? като стана дума сещам се че ид/ ДДС намалиха ама не си спомням да са им паднали цените?
Има училища, в които за готвач те обучават 4 години. А тук някакъв собственик се оплаква, че сервитьор ще обучи за 2 седмици, ама за готвач му трябвали четири. Затова не ходя в масовите кръчми, защото там ще те отровят с готвенето си. Ако се наложи да посетя за първи път ресторант, искам да видя кухнята и главния готвач, преди да реша дали да остана.
И да още по-лошото е че глупците в тая държава са 90% и мнението им е меродавно, те са повече, по-силно крещят, по-силно пищят, по-силно се блъскат, а си имат и виден представител във властта.
И понеже на тебе никой не ти ги дава, си станал завистлив и искаш на Вуте да му е зле?
През тези 4 месеца сервитьорите станаха плограмисти. Суга ще имате да ги търсите, ама свърши.
Щом ти не ходиш, тогава не спирай от злоба хората, които ходят. И аз съм ходил в 4 звездни ресторанти, където без сако и вратовръзка не те пускат да влезеш. Но ходя и за кепабчета и пържени картофи, за което определено не се искат години обучение.
Ясно какво ти е нивото. Отивай си в шкембеджийницата после отскочи до чалга клуба и не се обаждай толкова. Човекът говори за нормални заведения.
Най доволни от отварянето на заведенията са дилърите на дрога в дружба 1 начело с тяхната предводителка наркоманката Преслава Вукова. Сбирката за разпределяне на задачите и взимане на матеряла е в бл 158 вх А ет 6 ап 16. На който е даден ключ от мазето на входа да взима дрогата от там и да не безпокой шефката
Как си пролича нивото ти. Така е вуте само че аз не съм вуте и искам нормални заведения. С нормални цени вежлив персонал и нормално приготвени ястия. Аре като тебе дето предпочиташ храна приготвена с развалени продукти ама евтинка.