Оредели откъм персонал, заведенията посрещнаха първите си клиенти

Хиляди работещи в бранша са напуснали: това е проблемът на собствениците

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България е най-зле от региона. Румъния 160 случая на 100 хиляди, Гърция - 100, Турция - 110.....България 240..... Ама ние отваряме кръчми......... По-голяма глупост Борисов нямаше как да направи.

КИЕКАТ МИЕКАТ РАЗНИ ЗАБЛУДЕНЯЦИ !! БЕЗ МАСКИ...ЦЕЛУВКИ !! СЕДЯТ НА ПРАЗНИ МАСИ И СИ ГЛЕДАТ ТЪПО ТЕЛЕФОНЧЕТАТА !! ПОВЕЧЕТО КРЪЧМАРЧЕТА НЕ СА СПАЗИЛИ НИТО ОТСТОЯНИЯ НИТО ПОНЕ ЧАСТ ОТ ДРУГИТЕ УСЛОВИЯ !! НЕ Е НА ДОБРЕ !! АМА НИКАК !!

Тези тумбаци собствениците малко да поработят и те.

Каква национална трагедия, че персоналът на кръчмите е напуснал! Най-вероятно тези хора са намерили нещо по-добро от предишната си работа. Само за чорбаджиите е драма, че няма кой да им слугува за жълти стотинки, а пък те като не се научени да работят, а само да дерат клиенти и персонал и от глад да умрат, слабо ме интересува.

Един готвач не умира да работи кофражист. Ама там поне знае, че до октомври поне работа има...

Още един локдаун и ще трябва собствениците сами да си сервират питиетата. Ако не са фалирали напълно дотогава, разбира се. А локдаунът ще е в края на месец. Сега замазват очи предизборно.

Не замазват никакви очи, ами нарочно разпускат дисциплината, за да може да изместят пика по време на изборите. Целта им е ниска изборна активност, за да получат по-голяма значимост на контролирания вот. Така че локдаунът се очаква около датата на изборите.

Първо те прекарват в грамажа, после в качеството. Накрая те удрят и в сметката. Това осигуровки, данъци и т.н. направо забрави. По-луксозните заведения направо си перат пари от какви ли не схеми. Та така мили деца.

Абе имам съмнения,че и те и вашите крадете кой каквото може от службата,а?Моралист пръдлив!

За обяд пържала с пържени картофи и пилешка супа и.....4 пъти . Имай по скоро беше от супата !!!! Пазете си здравето и стомасите хора !!! И пак познатият номер със сметката на хвърчаща бележка !!! Хитреци !!

Кръчмето до нас - вътре празно, щото е за непушачи, отвън - всичко пълно, гз до гз, държани на верига, сякаш... Иначе са спазени и двата закона.. Пак правим глупости...

Какви закони, бе тъпак?!

Собственик: "И докато можеш за седмица-две, месец да обучиш човек, който да сервира, то за готвач в кухнята няма да ти стигнат няколко седмици, !? Ние, българите, пак сме по-по-най! За седмици - и ето ти готвач, другаде по света горките с години учат професията ...

Трябва да си луд, веднъж след като си се ориентирал към друг бранш, да се върнеш отново в най-рисковия, при положение, че пандемията все още е далеч от затихване. Ваксините не са панацеята и те няма да доведат до унищожаване на вируса. Броят на заразените отново е във възход и всеки момент може да излезе отново извън контрол.

Пандемията е в главата ви

"Гражданино" , наречи се направо "селянин", вместо да мъчиш думите !

Няма лошо да си селянин, приятел! Ти също си селянин, защото след Освобождението цялото българско население е било по селата. Това обаче не променя фактите, които съм изложил по-горе, а те са неоспорими.

ще каже всички на кръчма, все пак е кандидат депутат трябва да му се избие инвестицията:)

И ВСИЧКО СТАВА ПАК КУПОН !! ОТКАКТО СИ ИСКАМ КАСОВИТЕ БЕЛЕЖКИ СТАНАХА МНОГО ВЕЖЛИВИ !! НА МЕСТАТА КОИТО ПОСЕЩАВАМ ДЕ !! ПРОСТО СЕ ПРИТЕСНЯВАТ !!

Нападай народе. Престояли от миналата година мръвки, бири, безалкохолни и т.н. ... това ви очаква

Поне уискито ще е отлежало!

Вече продадох доста мръвка с изтекъл срок. Двойна печалба е това момчета!!!!

в заведенията с маски ли ?

Стига сте се жалвали, нищо не заслужавате, мизерници такива! Още вчера из заведенията имаше маси с клиенти, толко ли не можете да спазвате правила, цяла зима голяма част от вас работят нелегално, а сега минаха през три заведения в града и видимо, дори през витрините персонала не носеше маски! Значи някой да спазва правила, а друг все да ги нарушава, ама да има и претенции, ай сиктир. Щом всеки в тая скапана държава може да си прави каквото си иска, утре отивам и обирам банки, да не са посмеяли органите на реда да ме санкционират, че незнам дали ме разбирате!!

Интелигентните хора не носят маски

Не си в позиция да обиждаш родната си страна с този трагичен правопис. Поограмоти се, изучи се и ще видиш, че животът не е толкова лош.

с дистанционно обучение нищо не можеш да научиш , камо ли правопис.

Хаха, всичко е Мара втасала, та моят правопис ти е проблем:))) Да не дава Господ, колко сте жалки, къде ми видя проблема в правописа и какво общо има това с факта, дали животът е добър и лош. Докога ще отричате, че българинът в голямата си част е запростял, докога?

След 3 месеца пак ще ги затворят.

Бях барманка ,сега духам на платежоспособни господа. Вземам десет пъти повече .

Добър ден! Разбира се, че с духане пари се изкарват много отпреди да има барове...

Напуснали са или са съкратени/уволнени. Може по-точно да ги пишете тези статии.

0

Ако им плащаха заплатите, никой нямаше да напусне. Имам познат - барман, уволниха си го в прав текст само 3 месеца след затварянето, въпрези 60/40 и всечки други финансови стимули. Човекът е супер професионалист и шефа му го знае много добре, звънял му миналата седмица, а аверчето просто му блокира номера. Поздравих го за което. Такива стиснати боклуци не заслужават добри работници, да си готват сами и да си седят зад празните барове сами.

Лесно е отстрани да коментираш! Тази програма 60/40 предполага 40% участие на собственика-откъде да вземе той 40% за заплати на целия персонал за месеци при затворен бизнес????

0

Нали им дават е почти всичкото, което са изкарали за сэщия период миналата година? Защо не са кандидатствали? Защото няма как да докажат печалбата за миналата година, като не са издавали бонове! И защото 9 от 10 шефа на заведения са толко прости, че и документите не са подали! Щото е най-лесно да уволниш всички, нали?

Айде на кръчма! Мръвките ви чакат от половин година във фризера - от съвсем прясно заклани животни! Ракия - менте, уиски - менте, вино - менте, готвачи и сервитьори - менте, собствениците - баш менте!

Стой у панела с маска

А на посетителите искат ли паспорти, че са имунизирани!?

Най доволни от отварянето на заведенията са дилърите на дрога в дружба 1 начело с тяхната предводителка наркоманката Преслава Вукова. Сбирката за разпределяне на задачите и взимане на матеряла е в бл 158 вх А ет 6 ап 16. На който е даден ключ от мазето на входа да взима дрогата от там и да не безпокой шефката

0

За Преси лошо да не съм чул :) И тука не е МВР - ако имаш сигнал, пускай го другаде, тук кай ще го прочете?

За шефката никога нищо лошо

0

Да, като в БСП сме :)

Маани я тая брато и тя се ояде дигна цената на белото

според мене няма смисъл каките да ходят на барче като те пак са на телефоните

Хората са си намерили работа. Собствениците да си отговорят защо...

През тези 4 месеца сервитьорите станаха плограмисти. Суга ще имате да ги търсите, ама свърши.

Има училища, в които за готвач те обучават 4 години. А тук някакъв собственик се оплаква, че сервитьор ще обучи за 2 седмици, ама за готвач му трябвали четири. Затова не ходя в масовите кръчми, защото там ще те отровят с готвенето си. Ако се наложи да посетя за първи път ресторант, искам да видя кухнята и главния готвач, преди да реша дали да остана.

Щом ти не ходиш, тогава не спирай от злоба хората, които ходят. И аз съм ходил в 4 звездни ресторанти, където без сако и вратовръзка не те пускат да влезеш. Но ходя и за кепабчета и пържени картофи, за което определено не се искат години обучение.

Ясно какво ти е нивото. Отивай си в шкембеджийницата после отскочи до чалга клуба и не се обаждай толкова. Човекът говори за нормални заведения.

В цивилизованите държави има търсене и има предлагане. Ти не си никой да определя какво другите ядат и къде ходят!

Само хлебарите във Франция се обучават 4 години!

Нека да сме точни - в тези 4 години се получава средно образование, и ако отделиш часовете касаещи уменията за готвене, нещата стават различни.

И също няма персонал? Имаше мярка 60 на 40. Имаше допълнително даване на пари в размер на оборота. Оо чакай чакай ама то почти никой не си беше дал документите??? И също така да ти дават едни пари и ти да не искаш да ги вземеш?? Да не би защото за да вземеш някакви пари трябваше да докажеш ти си плащал данъци и осигуровки??

Само който си е платил рекета има право да работи, нали?

Всяка застраховка, която е задължителна, е рекет.

И откога данъците и осигуровките станаха рекет??? като стана дума сещам се че ид/ ДДС намалиха ама не си спомням да са им паднали цените?

Някои откриват нови галактики, а ние ресторанти !!!

Чудно защо театрите работят с 30% заетост, а кръчмите с 50%?

Чудно защо министерството работи с 100% заетост?

Защото работим от в къщи.

"Работим" е доста смело твърдение. Хиперболата за нищо я нямате :)

Споко съвсем скоро смъртността ще достигне 10% и сами ще затворят, защото нито ще има артисти нито келнери. Сравнете 1-ви март миналата година и сега . Това не е обикновен вирус който минава, това е биологично оръжие което се самоусъвършенства, ако сега не те унищожи ще те унищожи следващия път, но вие всички сте овце, докато не опре ножа до кокала ви нищо не разбирате.

От това по ГОЛЯМА ГЛУПОСТ няма, ще се бинтовам и гипсирам целия като мумия само и само да се изтипосам в обществено заведение. Този вирус ще вилнее 20 години така че целия живот трябва да се преформатира с цел минимум контакти. Ресторантите да си работят, но да доставят храната до входа или на гише. Учениците имат прекрасни условия със съвременните средства и интернет да учат от в къщи . Луди пари дава държавата за глупости и тея ваксини са пълна бутафория , първо неиследвана опасност от неизвестни странични ефекти, включетелно внезапна смърт след неопределен период, второ кратък срок - 8 месеца и трябва освежаващо повтаряне на ваксината и така до безкрайност. Бойко да не взима решения от движение в джипа, а да седнат и планират преформатирането на живота.

Човече, напълно си прав. Глупците обаче, вкопчили се в начина си на живот, ще спъват прогреса до последно.

Съжалявам, но не ти с троя "прогрес" ми определят живота, а аз и никой друг!

И да още по-лошото е че глупците в тая държава са 90% и мнението им е меродавно, те са повече, по-силно крещят, по-силно пищят, по-силно се блъскат, а си имат и виден представител във властта.

За тебе никой не говори. Заври се в миша дупка щом искаш. Искам заведенията да са отворени и да ме обслужват хора без маски!

И аз искам 5 милиона долара ама никой не ми ги дава. И аз искам качествено обслужване пресни продукти и нормални цени в ресторантите. Ама и това няма.

И понеже на тебе никой не ти ги дава, си станал завистлив и искаш на Вуте да му е зле?

Как си пролича нивото ти. Така е вуте само че аз не съм вуте и искам нормални заведения. С нормални цени вежлив персонал и нормално приготвени ястия. Аре като тебе дето предпочиташ храна приготвена с развалени продукти ама евтинка.

ХЕИ И ИНСПЕКЦИЯ ПО ТРУДА ДА ВКАРАТ КЕБАПЧИЙ И КРЪЧМАРИ В НЯКАКВА НОРМАЛНОСТ ! КАТО УСЛОВИЯ ЗА КЛИЕНТИ И ТРУДОВИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ С ПЕРСОНАЛ !! И Е НЕОБХОДИМО ДА СЕ ЗНАЕ ЧЕ ИЗДАВАНЕТО НА КАСОВ БОН Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО !!!

Нали имате 50% по-малко клиенти, така че и персоналът криво ляво ще ви стигне. Ако пък не става заради работното време, кой е казал, че трябва да работите от 6 до 23? Съкратете работното време и готово. В началото ще е трудно, но рано или късно клиентите ще се върнат и пак ще барикадирате тротоари с маси и столове, да не говорим за дандания, коаято вдигате.

Кризаат в бранша е голяма. Нямаме баламурници (т.е работници), които да ни изкарват парите за новите S класи, а от там ние имаме само 20 % капацитет (разбирай 1000% оборот),заради, което нямаме достатъчно приходи и печалба (да водим любовниците си на Малдивите. ) Затова държавата да ни спонсорира,все пак идват избори,да не се забравя. Ние ще изкараме гладния ни персонал и ще гласуваме срещу 2 кебапчета и 1 бурканче лютеница.

Ми направете ги на самообслужване - по-бързо, по-качествено, по-безопасно, а и понякога безплатно, ха-ха-ха! Сега ще седна да мисля и за гарсоните и чистачките...... То си е в надценката май, а?

Ти може да си беден, но тогава защо си излязъл? Аз искам да седна като бял човек и да ме обслужват.

Айде поработете малко ... че след изборите април ви затварям пак ...

Много е възможно. Преди избори т.лупа зарадва бранша и клиентите му, след избори кучета ги яли.

Маските на 90% от сервитьорите висят на брадите. На другите са под носа. В България мерки не се спазват, всички го знаят и всички носим последиците.

Ако мерките не спазваха защо случаите намаляват, а? Айде стига с опорки за мерки, които всъщност пазят единствено от глоби.

Кое намалява? Ти метеш ли или така казаха по фейса?Намаляват в събота неделя защото защото се правят пи малко тестове.Гледай от утре нататък какво става

ще ви духам супата

Еха, каква изненада. Само че хората не просто са напуснали, а са били принудени да си намерят нова работа, след като им е било забранено да работят. :)

Не е така, хората са се осигурявали на 300 лева и половин работен ден, заради хитростта на Али Бегов и компания мярката 60:40 няма как да работи за заведенията, защото няма как някой да живее с тия пари месечно.

А инак сякое се пише за "данъкоплатец" и мрънкя "с парите на данъкоплатците...това, онова". А той самия какъв данъкоплатец е - крие доход, мами държавата, а после сака от държавата, ..... еми и тя го мами,

Нали им осигуриха възможност да им се плаща без да работят? Що не се възползваха? да не би защото не щяха да плащат осигуровки и прибираха пари под масата? Принудени били. Вероятно работодателите са ги изхвърлили като боклук навън. става всяка година с персонала по морето.

За ресторантите и кафетата в центъра на София, хубаво е първо персоналът ви да започне да се държи нормално с клиентите и да имат поне елементарна доза учтивост независимо кой влиза в заведението.

ама след локдауна мога да си позволя само таратор..

Ако преди и по време на пандемията кръчмособствениците бяха ценели персонала си, можеше да е различно сега. Дано хората да са научили да ценят здравето, труда си и да се запитат лоялността към некоректни работодатели нужна ли е.

Ако преди и по време на пандемията политиците бяха ценили гражданите си, можеше да е различно сега. Дано хората да са научили да ценят здравето, труда си и да се запитат лоялността към некоректни политици нужна ли е.

Какви първи клиенти, бе журналисти. Заведенията не са спирали да работят. Я се разходете на места като Сандански примерно..там ковид няма, нямало е и няма да има ..поне спрямо поведението и спазването на всякакви мерки от страна на местни жители, гости и собственици на бизнеси:)))

ако питате мен и клиентите са стиснати :)

Дано да няма повече локдауни.

Добре де, а бар до 23.00 ще може ли да отвори?

В Соца в София ресторантите затваряха в 22:00 с изключение на Унгарския (до 24:00) и още акс 3-4 в големите Хотели, Барове да работят до 2-3 сутринта се брояха на пръстите на едната ръка (По мой спомен Астория Ориент, Хавана, София, Японския, Родина и може би Хемус). Но купон имаше и тогава.

доколкото знам всички заведения с изклюение на нощните клубове са отворени.