Нова мярка: по 244 лева за всеки работник в най-засегнатите фирми

Към фирмите трябва да се мобилизира достатъчно ресурс, за да наемат безработните след приключване на извънредното положение, каза Зорница Русинова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Минималната заплата е в пъти по-голяма!!!! Дайте поне минималната заплата - това с 244лв е прах В ОЧИТЕ и подигравка да отбием номера!!!!

"Държавата да ми плати", но НЕ на ВСЕКИ, а на ВСЕКИ ВТОРИ ПРОБЛЕМЪТ В БЪЛГАРИЯ - НАД 950 000 ПРОБЛЕМА Общо лица наети на постоянна работа и по трудов договор или договор за служебно правоотношение, и пълно работно време в България днес е 2 650 300. Огромен е проблема с "работещите" в бюджетната сфера, чиито пенсии, бонуси и заплати се ФИНАНСИРАТ от данъците на останалите хора. В момента в България има много над 950 000 души, на които им се раздават ПАРИ от ЛИДЕРИТЕ - "преференции": бонуси, заплати и пенсии от бюджета. От тях над 430 000 лица са наети в държавния бюджет, над 130 000 лица са наети само в изпълнителната власт и не създават или произвеждат НИЩО, а само имитират дейност, а след това останалите граждани трябва да ги издържат цял живот и чрез "бонуса" - пенсии. Десет пъти съкращение на тези много над 950 000 души, които "работят" реално срещу интересите на останалите граждани - 1 700 300, само тогава проблемите на гражданите в България са окончателно решени. България е единствената държава в целия свят, където близо половината от работещите са закачени към бюджета.

Или давате на всички заети на трудов договор, или ако е само на някои то да е директно по техни сметки. Не на работодателя. Иначе ще стане както програмите по еврофондовете преди 6 години, когато фирми на "наши хора" назначиха мама, баба, дядо, стринка и т.н. за да източат едни тлъсти суми.

Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж"....... Оперативна програма "Добро управление" Звучат ми като лозунги от времето на бай Тошо....

Цифрите 244 лв. и 610 лв. доказват гаврата с българския народ, продължаваща вече 30 години. Сега, въпреки ограниченията, смолетите се пълнят с сезонни работици от БГ на запад. Няма да се учудя, ако и медецински специялисти предпочетат да се цанят ратаи в Германия.

Не спряха да говорят простотии и да лъжат народа. Измет гадна.

Имат още година служба, след което ще получат нашия ретник. Този път тази измет си намери майстора в лицето на вирусчето. Те са толкова глупави, че не си дават изобщо представа, че с действията и бездействията си в момента си решават мача.

Голям си икономист! Само където по онова време, за такива приказки щеше да храниш прасетата в Белене. ...и нямам впредвид да им носиш храна.

Много бе! Не може ли по 243? Какво е това пилеене?

244х80000 Три милиона на месец трийсе го сложи до 10 милиарда има доста

Досега някой получил ли е един лев помощ от държава откакто е обявено извънредно положение?Само питам за информация.

Ми не всички имаме фирми с 2000лв капитал за да получим 75 милиона от държавата ...

Глупости на квадрат! Вижте първата дума в статията - "обмисляме"! 31 дни обмисляме! Хората отдавна преведоха пари в сметките на засегнатите!

Аз ще правя колекторска фирма.Дано ме цапне някое и друго милионче помощ.

Те някои фирми вече съкратиха всичките си 100-200 служители, държавата тепърва обмисляла как да предотврати разпускането ...

Перфектно решение за фирмите на ага Домуса и прочие. Вън всички от парламента и агенциии и нз си какво още. Кърлежи. Вижда се благодарение на една лоша болест как лъсва всичката тая пародия на управление. Няма БСП няма герп наред всичко. Докато народа не се научи че кучето играе според тоягата винаги ще се гаврят с нас така !!!!

до края на май ще мислят ,после ще размислят -това е реалната практика в БГ

С тия 244 лв. ще се чудят какво да правят - да си покрият вноските по кредитите ли напълно, да ги заделят за ново жилище ли, да купят сносна кола на старо ли, въобще ще има сериозна дилема.

всичко има за всички няма

Ние обмисляме да изкупим след няколко месеца всичките кредити от банките, за да държим стабилността. Държавната банка ще ни заеме няколко стотин милиона за целта. После ние със заплахи, рекет и тормоз ще събираме.

Обмисляте ли?!? Тази дейност никак не ви се получава, когато става дума за обикновения работник! За сметка на това вчера бързо сте измислили и тихомълком приели как парите, които ще се върнат от надутата цена на газа за година и половина, да останат в две фирми (Овергаз и Булгаргаз), демек бсп и герб! Затова няма опозиция, а само интереси! А хората се занимават с грипа, докато вие пак си разпределихте няколко стотин милиона, че и милиард и нещо даже!

Те докато съгласуват - отиде коня у ряката...

Защо, защо?! Ми защото след кризата някои трябва да излезем по-богати, а други трябва да излезете по-бедни. Просто е, що задаваш глупави въпроси???

Какви са тези смехотворни суми. Какво можеш да направиш с тези 244 лева. Подигравка.

Мина месец, изхарчени около 5 милиарда, а до народа още не е достигнало НИЩО... има ли държава?

А за пенсионерите ?

Само какви пари ,за какви програми, и какви бонуси след програмите??????

нали от 01.07 .2020 г ,ще получат по 5 лв. увеличение ,стига им толкова ,те и без това малко хапват!!!!!!