Нова мярка: по 244 лева за всеки работник в най-засегнатите фирми

Към фирмите трябва да се мобилизира достатъчно ресурс, за да наемат безработните след приключване на извънредното положение, каза Зорница Русинова

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само какви пари ,за какви програми, и какви бонуси след програмите??????

А за пенсионерите ?

нали от 01.07 .2020 г ,ще получат по 5 лв. увеличение ,стига им толкова ,те и без това малко хапват!!!!!!

Мина месец, изхарчени около 5 милиарда, а до народа още не е достигнало НИЩО... има ли държава?

Какви са тези смехотворни суми. Какво можеш да направиш с тези 244 лева. Подигравка.

Те докато съгласуват - отиде коня у ряката...

Обмисляте ли?!? Тази дейност никак не ви се получава, когато става дума за обикновения работник! За сметка на това вчера бързо сте измислили и тихомълком приели как парите, които ще се върнат от надутата цена на газа за година и половина, да останат в две фирми (Овергаз и Булгаргаз), демек бсп и герб! Затова няма опозиция, а само интереси! А хората се занимават с грипа, докато вие пак си разпределихте няколко стотин милиона, че и милиард и нещо даже!

Ние обмисляме да изкупим след няколко месеца всичките кредити от банките, за да държим стабилността. Държавната банка ще ни заеме няколко стотин милиона за целта. После ние със заплахи, рекет и тормоз ще събираме.

С тия 244 лв. ще се чудят какво да правят - да си покрият вноските по кредитите ли напълно, да ги заделят за ново жилище ли, да купят сносна кола на старо ли, въобще ще има сериозна дилема.

до края на май ще мислят ,после ще размислят -това е реалната практика в БГ

Перфектно решение за фирмите на ага Домуса и прочие. Вън всички от парламента и агенциии и нз си какво още. Кърлежи. Вижда се благодарение на една лоша болест как лъсва всичката тая пародия на управление. Няма БСП няма герп наред всичко. Докато народа не се научи че кучето играе според тоягата винаги ще се гаврят с нас така !!!!

Те някои фирми вече съкратиха всичките си 100-200 служители, държавата тепърва обмисляла как да предотврати разпускането ...

Аз ще правя колекторска фирма.Дано ме цапне някое и друго милионче помощ.

Глупости на квадрат! Вижте първата дума в статията - "обмисляме"! 31 дни обмисляме! Хората отдавна преведоха пари в сметките на засегнатите!

Ми не всички имаме фирми с 2000лв капитал за да получим 75 милиона от държавата ...

Досега някой получил ли е един лев помощ от държава откакто е обявено извънредно положение?Само питам за информация.

всичко има за всички няма

244х80000 Три милиона на месец трийсе го сложи до 10 милиарда има доста

Много бе! Не може ли по 243? Какво е това пилеене?

Не спряха да говорят простотии и да лъжат народа. Измет гадна.

Имат още година служба, след което ще получат нашия ретник. Този път тази измет си намери майстора в лицето на вирусчето. Те са толкова глупави, че не си дават изобщо представа, че с действията и бездействията си в момента си решават мача.

Цифрите 244 лв. и 610 лв. доказват гаврата с българския народ, продължаваща вече 30 години. Сега, въпреки ограниченията, смолетите се пълнят с сезонни работици от БГ на запад. Няма да се учудя, ако и медецински специялисти предпочетат да се цанят ратаи в Германия.

Оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж"....... Оперативна програма "Добро управление" Звучат ми като лозунги от времето на бай Тошо....

Или давате на всички заети на трудов договор, или ако е само на някои то да е директно по техни сметки. Не на работодателя. Иначе ще стане както програмите по еврофондовете преди 6 години, когато фирми на "наши хора" назначиха мама, баба, дядо, стринка и т.н. за да източат едни тлъсти суми.

"Държавата да ми плати", но НЕ на ВСЕКИ, а на ВСЕКИ ВТОРИ ПРОБЛЕМЪТ В БЪЛГАРИЯ - НАД 950 000 ПРОБЛЕМА Общо лица наети на постоянна работа и по трудов договор или договор за служебно правоотношение, и пълно работно време в България днес е 2 650 300. Огромен е проблема с "работещите" в бюджетната сфера, чиито пенсии, бонуси и заплати се ФИНАНСИРАТ от данъците на останалите хора. В момента в България има много над 950 000 души, на които им се раздават ПАРИ от ЛИДЕРИТЕ - "преференции": бонуси, заплати и пенсии от бюджета. От тях над 430 000 лица са наети в държавния бюджет, над 130 000 лица са наети само в изпълнителната власт и не създават или произвеждат НИЩО, а само имитират дейност, а след това останалите граждани трябва да ги издържат цял живот и чрез "бонуса" - пенсии. Десет пъти съкращение на тези много над 950 000 души, които "работят" реално срещу интересите на останалите граждани - 1 700 300, само тогава проблемите на гражданите в България са окончателно решени. България е единствената държава в целия свят, където близо половината от работещите са закачени към бюджета.

Минималната заплата е в пъти по-голяма!!!! Дайте поне минималната заплата - това с 244лв е прах В ОЧИТЕ и подигравка да отбием номера!!!!