Нов световен лидер - Amazon изпревари Apple по пазарна капитализация

Джеф Безос вече е на върха и в класацията на най-скъпите компании, след като стана и най-богатия човек в света

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Една успешна компания със ниски цени в търговията постигна върха. А ватенките с разпадащият се Газпром смуче от земята, мръзне и се разпада... Всичко е в манталитета и сивото вечество в главата. При алкашите то липсва.

За мен най-скъпа е компанията на жена ми Цеца.

А ЗАЩО НЕ ДОБАВИШ В МАТЕРИАЛА ЗА БЕЗОС И ЧЕ ОТКРАДНА ТУРИСТИЧЕСКИЯ КОСМИЧЕСКИ БИЗНЕС НА РУСНАЦИТЕ, ИЗДУХА ИМ КОНКУРЕНЦИЯТА С БЛУ ОРИДЖИН?

Всъщност го "открадна" Мъск, при това под носа на НАСА, на Руснаците, на Китай, както и на "великия" Брансън. Но е хубаво, понеже това създава пазар на конкуренцията, съответно борбата за надцакване ще е жестока, тепърва. Давам "Тесла" за пример, как бръкна в егото на големите концерни и сега волксваген груп, мерцедеси, беемвета и прочие, се чудят как да бълват ev-та, и то не, защото са загрижени за околната среда, а защото това тепърва ще се търси, съответно продава

НА ПУТИН СЕ РАЗВИХРЛИ ТУК С АМЕБНИТЕ СИ МОЗЪЧЕТА! АБЕ СМЕШНИЦИ, ЗА ЛЕЧЕНИЕ СТЕ, НЕ СЕ И УСЕЩАТЕ КОЛКО СТЕ ЖАЛКИ! ТРЪГНАЛИ ДА СЕ ИЗКАЗВАТ ПО ТЕМИ, ДЕТО ХАБЕР СИ НЯМАТ! ТО НЕ МОЖЕ ДА ИЗКАРА 5 ЛВ С ЧЕСТЕН ТРУД, ОПРЯЛО НА РУБЛИТЕ, СРЕЩУ КОИТО ПЛЮЕ НА РОДИНАТА СИ, ПОЧНАЛИ ТУК ДА ОКАЧЕСТВЯВАТ ТОП МЕНИДЖЪРИТЕ НА СВЕТА!

При положение, че американците са изключително прост народ и яко мързелив, а великите "имперски" англичани изобщо не им отстъпват - съответно втория (след САЩ) пазар на Амазон е именно в Англия, като добавим и факта, че в тези две страни хората предпочитат да си поръчат тоалетна хартия и паста за зъби по Интернет, отколкото да си раздвижат дебелите задници и да отидат до магазина да си напазаруват, Безоса просто се е възползвал от въпросната олигофрения, адмирации за което

100+

ОТ ТЪПИ РУСНАЦИ! ПРОСТАЦИ! ТИЯ БИЛИ ПРОСТИ, ОНИЯ МЪРЗЕЛИ, ТРЕТИ ИМПЕРИАЛИСТИ- ПЕЩЕРНЯЦИ СТЕ, НЕ СТЕ ИЗЛЕЗЛИ ОТ 19 ВЕК! И КАТО ТОЛКОЗ МНОГО ЗНАЕШ, ЩО НЕ ВЗЕМЕШ ДА НАПРАВИШ КОМПАНИЯ С ПО -ГОЛЯМ КАПИТАЛ ОТ ТЯХ, ПРОФЕСОРЕ!

Добре де кой е по прост, аз ли дето си купувам чорапите с 2 клика, или жена ти дето за да свърши същото трябва да маа гащи през половин София?

В дадения от теб пример сте прости и двамата, защото аз сам си плета... чорапите:)))!!!

Великиот меринджей Безоса. Четете "Бруталните условия на труд в складовете на Amazon"

Шофьорите пикаят в бутилки в камионите и бусовете за доставка..

Червените фашистки кучета си лаят, а керванът си върви. Жалки са руските подлоги в безуспешните си мъки, с които никога няма да променят НИЩО. Единствено губят и без това от ограниченото си количество мозъчни и нервни клетки. От вас руски мърши НИЩО НЕ ЗАВИСИ. ВИИ СТЕ ПОСЛЕДНАТА ДУПКА НА КАВАЛА.

Чували ли сте за ...homo ludens? Или казано на разбираем език...играещият човек. Та седнали едни хора, които продават едни неща, и едни други хора дето доставят на хората нещата които едни други хора произвеждат ...да си играят. Първо почнали да гадаят, колко човека ще купят тези неща дето ги произвеждат??? А другите почнали да гадаят, колко неща ще доставят на хората, ако те ...евентуално ги купят. Така сметнали едни пари и печаби, отишли при едни други хора/ които никога не са виждали пари на живо, защото си пазаруват с едни пластмасови картички/ и казали: ние ще имаме еди колко си милиарда евентуални приходи, можете ли половината от тях да ги продадете на части от примерно по $200 всяка, на хора които искат да притежават една малка част от нашата компания? Онези казали...да, ние това правим - продаваме едни измислени пари, на глупаци които си мислят,че след време ще им ги купим обратно...по-скъпо от това което са платили. Но когато тези разговори се водели, на съседната маса имало един драскач по вестниците, който чул, не дочул, седнал и написал за всичко това, но сякаш е станало на истина, а именно - някой произвел 1000 телефона, но продал 900, а един друг си сметнал, че ще достави тези 1000 телефона, но доставил 800 защото 100 човека си ги взели от магазина. НО, въпреки всичко, този дето доставя имал по-добре платени писачи и те написали, че са доставили 1200 телефона / кой ще ти проверява, че въобще не са произведени толкова/ и онези от борсата, дето продавт и купуват измислените пари, веднага почнали да продават акциите на доставачите не по $150 , а по $180, а акциите на производителите не по $200 а по $180! Така едните обявили...нашата фирма е най-богатата в света!

Седнал тъпак да плямпа глупости, ама е тъп като гъз. Това кой какво е казал е мнооооого малка част от формирането на цената на акция. Най-важното е печалбата и дивидентите, Щото явно тъпак като тебе не знае, че акциите носят дивидент. Досега всяка акция на Епъл е донесла над 80 долара във вид на дивиденти. За 2018 г Епъл са раздали 100 милиарда като дивидент, темп при който за всяка акция се изплаща за 7 години. А гаданието кой, колко ще продаде или достави дава само предварителна информация колко евентуално ще бъде дивидента.

Докато има овци-ще има и вълци...!

И най-здравите балони един ден се пукат. Компания за доставки, за която шофиорчетата са роби, не може да бъде най- скъпата в света.

Отдавна не са просто "Компания за доставки"...

Кво произвеждат?

AWS не е ли достатъчно?

Кой да погледне, че капитализацията на Microsoft е 761 млрд. долара и води първенството от няколко седмици?

Мдааа... определено т.нар. журналя пак не са си направили домашното- към днешна дата (04 Януари 2019) Майкрософт са с капитализация от 747 милиарда, срещу 733 за Амазон! По спомени от първи клас 747 е повече от 733 :)

Yann

Не е проблема в забавянето на развитието на пазара в Китай, а точно обратното - Huawei стана втори по продажби в света, Xiaomi, Oppo, Vivo, OnePlus и още една камара китайски компании произвеждат качествени телефони на цена по-малко от половината на един iPhone. В някои случаи и до една трета. Китайците не са токова тъпи, че да плащат двойно и тройно за неща, които не си струват парите. Да, имам много китайски фенове на бранда, но и те не искат да си сменят телефона всяка година, че и повече.

Лео

Именно, арогантността и алчността на Кук или са го заслепили, или шикалкави само и само да не си признаят - скапани, скъпи телефони, които освен красива визия не предлагат нищо специално в технически смисъл. Най-доброто нещо, което Епъл пусна за последните 2 години е един молив с магнитчета!

Боже, какъв прост народ се навира тук....

Te gonqt ne edin milliard, a edin trillion.

чукча не писател, чукча...журналист в dir-a

"...към рекордната пазарна оценка от 1 милиард долара, като там надпреварата бе спечелена от Apple"

доообре,ама бесос ли ша ни плати краварската газ