Нов дълг от 500 млн. лв. ще бъде предложен на вътрешния пазар

Това е третата дългова емисия за годината и първата с 10-годишна срочност

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чрез продължаване на забавната игра “9 млд. за 9 дена, през 9 секунди”.

Теглят, защото те няма да ги връщат.

Всяка седмица усмихнатите от промяната теглят заеми по половин милиард за БЛАГОТО НА НАРОДА .

Теглете предатели теглете... направо ни фалирайте да ни няма после и вас да ви няма...

П Р О Д Ъ Л Ж А В А М Е П Р О М Я Н А Т А.

Какво стана с опашките на границата с Гърция при Бойко????? Заменихте ГИ с ПП ,и опашки за олио

Американският ИКОНОМИСТ професор Майкъл Хъдсън опровергава старата теза на следвоенните американски либерали, че „Войните никога не се решавали нищо“. С войната в Украйна се решава много. Накратко за причините и целите на САЩ с войната в Украйна! В основата днес са ИСКАНИЯТА на американския бизнес, който възприема ПОЛИТИКАТА през призмата на пазарите, източниците на суровини, инвестициите и в крайна сметка печалбите! На бизнеса му трябва ПЕЧАЛБА тук и сега! Ето това нетърпение на американския капитал позволява по-добре да се разберат ПРИЧИНИТЕ на започналия в Украйна конфликт. Ключовата теза е, че Пентагонът и НАТО са се оказали под стъпалата на „Големия Бизнес“, което води до ирационални решения и действия от гледна точка на дългосрочните геополитически цели. Секторите MIC, OGAM и FIRE подчиняват НАТО! 1. MIC – Military-Industrial Complex. Военно-промишлен комплекс. 2. OGAM – Oil and Gas and Mining complex. Нефтогазовия и миннодобивен комплекс. 3. FIRE – finance, insurance and real estate complex. Сектор финанси, застраховане и недвижими имоти. ……………………………….. И вижте сега какво ИСКА най-опасният от трите сектора - БАНКИТЕ ТРЕТИ СЕКТОР - FIRE – Финанси, застраховане и недвижими имоти. Олигархичната група, представляваща третия сектор на банките и недвижимите имоти, Хъдсън нарича „съвременен финансово-капиталистически приемник на старата пост-феодална поземлена аристокрация на Европа, живееща от ЗЕМЕВЛАДЕЛСКА рента“! Лъвският пай от земевладелската рента днес принадлежи на банките, получаващи проценти по ипотечните кредити. Претенциите на сектора FIRE се простират далеч извън Америка Олигарсите на FIRE искат да взимат проценти и РЕНТА от целия свят! Хъдсън пише: „На международно ниво целите на сектора FIRE са: 1) Приватизирането на НАЦИОНАЛНИТЕ икономики - най-вече за да се обезпечи привилегията за създаване на кредити в ръцете на САЩ! 2) Превръщането на държавните инфраструктури и комуналните услуги в МОНОПОЛИ, целящи получаването на РЕНТА за предоставяне на основни УСЛУГИ – като здравеопазване, образование, транспорт, връзки и информационни технологии на максимални (!) цени, а не по субсидирани цени, които целят намаляване цената на живота и правенето на бизнес“. ................................... Безплатно образование и здравеопазване, свободно придвижане през крив макарон, къде са благата от предишния "лош" обществен строй - социализма?!

Българина спи .... вълците пазят стадото!

Идиоти, кой ще плаща всичките пари които всеки иска сега? То не бяха доктори с претенции за по високи заплати, не бяха полицай, военни, пенсионери, майки с деца и прочие и прочие. Откъде се предполага че ще ги дават тези пари Кирчо и Кокорчо ако не от заеми? Вие тъпи ли сте или да? Отделно че трябва да се погасяват и стари задължения. Всеки иска пари от властта, а никой не пита откъде ще дойдат

тия ококорените педали да ни работат,братя?

ВРЕМЕ Е ЗА-ВЪЗРАЖДАНЕ!!! Оставка на предателите от ПП. НАТО - ВЪН

Тази година само ще си мечтаем за 10те милиарда на Бойко. Тия за 6 месеца са на 6 милиарда. Както се казва - усвояване, усвояване…..присвояване

ДОБРЕ ДЕ! НЕ МОЖЕ ЛИ,ДА НИ ВЪРНАТ:ТРИТЕ МИЛИАРДА ЗА ЧЕРТЕЖИТЕ,ПЪК:2030-ГОДИНА,АКО СА ГОТОВИ,ЩЕ ИМ ГИ ПЛАТИМ!!! ВСЪЩНОСТ,ВЗИМАМЕ СИ НАШИТЕ ПАРИ,НА-ЛИХА!!! ИЛИ ДА НИ ВЪРНАТ,ПРЕДПЛАТЕНИТЕ ЗА: 2021! 2022! 2023! 2024! 2025,ЗА:НЕСЪЗДАДЕНИ,НЕПРОИЗВЕДЕНИ,НЕДОСТАВЕНИ,НЕИЗПОЛЗВАНИ-ТЕЧНОСТИ! ДОЛНИ:ПРОДАЖНИ-ПОДЛОГИ! ОСТАВКА!

Оставка на предателите от ПП.

Ти някога купувал ли си нещо по-сложно от бира?

Това им е силата на Кирчовците, да ни заробват с дългове.

до кога ще теглите дългове ,нали вече получавате по 10 милиарда от спряната корупция --къде са парите , егатеи прозрачността.

БАНКЯНСКИЯ ТЮФЛЕК,Е НЕВИННО ПЕЛЕНАЧЕ,С НЕГОВИТЕ СЕЛСКИ КРАЖБИ,ПОБИРАЩИ СЕ В НЕКВИ-ЧЕКМЕДЖЕТА,МАЗЕТА!!! ТИЯ СА ИСТИНСКИ:ОСТАП-БЕНДЕРОВЦИ,ЩЕ НИ ЗАЛИЧАТ ОТ КАРТАТА! ОСТАВКА!

КОЙТО НЕ ЗНАЕ,КАКВО СЛЕДВА!!! ЗАГРОБВАНЕ С МНОГО МИЛИАРДИ,НЕВЪЗМОЖНИ ЗА ВРЪЩАНЕ,ПРИДОБИВАНЕ О:РЕПТИЛИТЕ-ЛИХВАРИ,НА ВСИЧКИ ВАЖНИ СЕКТОРИ(ФИНАНСОВ,ЕНЕРГЕТИКА,ВОДНИ РЕСУРСИ,ЛЕТИЩА,ПРИСТАНИЩА,ПЪТНА МРЕЖА,ЖЕЛЕЗНИЦИ…),ВДИГАНЕ НА ДАНЪЦИ,ЗА ПЛАЩАНЕ НА ЧАСТ ОТ ЛИХВИТЕ…ДЪЛГЪТ СИ СТОИ,ДА Е СЕ УВЕЛИЧАВА,НО РЕПТИЛИТЕ СА ПРИДОБИЛИ ВСИЧКО,А НИЕ ПЛАЩАМЕ ПО-ВИСОКИ ДАНЪЦИ!!! КИРЧО-КОКОРЧО,СА ИНСТАЛИРАНИ ПОДЛОГОИ НА:ЛИХВАРИТЕ-РЕПТИЛИ!!! СРЕЩУ-“ДРЕБНИ ДЖОБНИ”,ЗАЛИЧАВАТ БЪЛГАРИЯ!!! ОСТАВКА!!!

АБСОЛЮТНА НЕВЪЗВРЪЩАЕМОСТ ЗА 100-ЛЕТИЯ напред! А на знамето им е изписана думичката СВОБОДА! ха-ха-ха... горките гърци, а скоро не дай Боже и ... българи. Спасението ни е от Изток, срещу заробващият Запад.

И аз мога да управлявам по този начин. Стига да има кой да ме търпи.

Правителството ме кефи. Действа с размах.

ТЪПАЦИТЕ дето избраха сегашните крадливи КОПЕЛЕТА да напишат нещо, че много им разбираха главите преди година.

нещо

Помня дядо ми,бог да го прости,имаше някакви облигации от някакъв заем! Гореше ги на боклука и псуваше комунистите!

Кир и Кокор. Проблема им е, че са напълно откъснати от икономическо-историческата реалност в България (както и онова пишлеме шефа на парламента) - и сега въртят, бистрят и се чудят как една торта да се нареже на 6 милиона парчета. Реалността е че преди Ковид в България се харчеха 2 вида пари - от емигрантите (няколко милиарда лева годишно) и донякъде от европроекти и субсидии (стигащи до някаква част от населението). Така се превъртаха по няколко пъти в икономиката и ставаше някакво внушително на хартия БВП. Реално в момента тия пари изчезнаха и всички разчети, сънища и планирани “огромни” приходи в хазната се стопиха яко дим. Въпроса е че Кир и Кокор са наобещавали светло бъдеще и сега си купуват време във властта с държавни заеми.

Е това санкции срещу бг население ли е? Да ви се не види, ще си ходите скоро, мърши...

За ГОВЕДАТА е важно да се маскират, ваксат и насират, а това че ни заробват с милиарди е "бял кахър"!! #ОСТАВКА !!!

чегъртате ли дрогаре? чегъртайте! когато доизчегъртате нощвите до дъно, българина може и да се досети, че радев, кирчо, славчо и копеикин, и ония от дсб нестават за нищо! а копейкин си е новия волен алащисан с марешки може да се сетите, ама едвалиш

Ще се мечтаете откраднатото да е на Бойко в чекмеджето, или пък в къщата в Барселона, Португалия, пък и острова, ако искате сложете. Чорапът що си трае, нали развяваше юмрук и обясняваше как Бойко заробвал бъдещето на децата ни като изтегли 1 млрд. в началото на Ковид-а.

Кога истински протести, за да свалим тия? Или вече толкова ни натиснаха, че единствено мислим за вечеря да има нещо. Контролирана мизерия начин да ни държат в покорство.

като свалиш кирчо и кокорчо, идва петото служебно правителство на радев, и .........ссср!

Май по-добре СССР отколкото тия мърши

АКО НЯКОЙ НЕ ЗНАЕ,КАКВА Е СХЕМАТА: ЗАГРОБВАНЕ С КРЕДИТИ НА ДАДЕНА ДЪРЖАВА! ИНСТАЛИРАТ СЕ:КОРУМПИРАНИ ПОЛИТИЦИ,КОИТО ВЗИМАТ ОГРОМНИ КРЕДИТИ СРЕЩУ-КОМИСИОННА,ОСТАНАЛИТЕ ПАРИ СЕ:”УСВОЯВт”,БЕЗ НАСЕЛЕНИЕТО ДА РАЗБЕРЕ НИЩО ОТ ТЯХ!!! СЛЕД ВРЕМЕ:НАСЕЛЕНИЕТО СЕ ОБВИНЯВА,ЧЕ Е: ПРОСТО! МЪРЗЕЛИВО! НЕПРОИЗВОДИТЕЛНО! НЕКАДЪРНО! НЕЦИВИЛИЗОВАНО! ……,ВДИГАТ МУ ДАНЪЦИТЕ,ДА ПЛАЩА ЛИХВИТЕ !!! ПРИМЕР:ГЪРЦИЯ! ДЕБИЛИТЕ ОЩЕ ПОВТАРЯТ ОПОРКИТЕ НА ЛИХВАРИТЕ,КОЛКО МЪРЗЕЛИВИ СА ГЪРЦИТЕ(РАБОТЯТ КАТО ВОЛОВЕ)!!! СКОРО И НАС НИ ЧАКА СЪЩОТО!!! АКО НЕ ИСКАМЕ:КИРЧО-КОКОРЧО ДА НИ ЗАГРОБЯТ ОКОНЧАТЕЛНО,ДА ГИ ИЗГОНИМ-НЕЗАБАВНО! ОСТАВКА!!!

Бравос! След 10 г Кокорчо ли ще ги връща? Или той няма деца и не му мисли много. Хайде изкарайте малко пари бе, стига взимали заеми! И баба може да управлява така.

Пак ли? По милиардерчета на 10 дни... За какво се изхарчиха тези над 4млрд от есента до сега..

* по милиардче

Чертежи за самолети най вече, дето ще видим през крив макарон.

Киро и Асен вместо в Еврозоната, ще ни докарат Рублозона. Което може да е по-добре, хе хе

Е повишените заплати в здравеопазването и юлските миналогодишни цени на парното в София все пак трябва някой да ги плаща. Децата ни след 10г. Моите вече знам че няма да ги съветвам да остават тук и да плащат чужди сметки.

КИРЧО-КОКОРЧО ООД,СА:ПРИСЛУЖНИЦИ НА ЛИХВАРИТЕ-РЕПТИЛИ! ИНСТАЛИРАНИ СА,ЗА ДА:ОГРАБЯТ И ЗАГРОБЯТ БЪЛГАРИЯ!!! ВСЯКА СЕДМИЦА,ВЗИМАТ КРЕДИТИ С ЛИХВИ,ПО: 500-МИЛИОНА,1-МИЛИАРД! НАЛИ СПРЯХА КОРУПЦИЯТА(БИЛА:10-МИЛИАРДА),ИМА УВЕЛИЧЕНИ ПРИХОДИ В БЮДЖЕТА(ОТ ПЛАНИРАНИЯ ГРАБЕЖ,С ЦЕНИТЕ),КЪДЕ СА ПАРИТЕ??? ОТДЕЛНО ПОДПИСВАТ,РАЗНИ:”МЕМОРАНДУМИ ЗА ИНВЕСТИЦИИ В ЕНЕРГЕТИКАТА”,КОИТО,АКО СЕ ОСЪЩЕСТВЯТ,ТОКА ЩЕ ПОСКЪПНЕ С ОЩЕ:2000-%,ПЪЛНЕЙКИ ДЖОБОВЕТЕ НА:ЛИХВАРИТЕ-РЕПТИЛИ!!! ДА ГИ ИЗГОНИМ С “КАМЪНИ”!!! ТИЯ ЩЕ ЗАЛИЧАТ,ОТ КАРТАТА-БЪЛГАРИЯ! ОСТАВКА!!!

И още един! И още един! То стана национален спорт това. Уж се крадеше, за това сме нямали, уж се спира това, а какво излиза?!... Като не се краде вече, къде са тези прословути пари? Защо теглим заеми на конвеир?!

Дълг след дълг за България. Така продължава промяната ...

1.5% при 30% инфлация ? Успех!

Понеделник ли стана вече?

как така преди, уж крадяли, а строеше се магистрали. Сега уж не се краде, а не се строи, че и пари няма и заеми се теглят?! Някой ако обича да обясни.

Тука пак 90% от коментарите са на един и същ герберастки трол

На теб дрисльо само гербери ти се привиждат

Се движи с лихва 1,5-1,8%. Това е за кредит от по няколко стотин хиляди долара/евро/лева. Представете си колко трябва да си отчаян, та да даваш същата лихва за половин милиард лева кредит. Кирчо и Кокорчо ЗАДУШАВАТ България и трупат дълг на гърбовете на децата ни и внуците ни. ДОКОГА ТАКА?!?

Ще плащате масрафа на канадската мастия!

Нищо, майната ни на нас и на децата ни, Украйна е най-важна след САЩ разбира се.

Работят момчетата, не си поплюват! Не са като старите!

Докато Андрешковците се запасяват с олио, управляващите взимат заеми като за световно.

Ами… нали и те все пак трябва да имат парички за олио!

Браво, с тази скорост до края на април сме сготвени всички, честита ви промяна чегъркачи!!!!!!

Цените се увеличиха с 50 процента,а не сме приели еврото още.

това е тренировката ни за тогава.

Всяка седмица теглят по 500 милиона. Коалицията ,яко си пълни джобовете с пари като за последно.

Защо не кажете в прав текст, че се тегли нов дълг за половин милиард лева? Емитирали се ... дрън, дрън! Разбирате ли защо е толкова ожесточена битката кой ще е новият "стопанин" на БНБ?