Обложиха с данък и собствениците на имоти в Airbnb и Booking

От 25 до 250 лева за стая ще плащат собствениците на жилища, които отдават временно под наем в онлайн платформите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз мисля да се въведе и данък Атмосфера. Така всеки на територията на тая кочина ще плаща , а парите "ще отиват по проекти" за подобряване качеството на въздуха в БГ

А забранено ли е да се отдава под наем за 1 или 3 дни лично жилище? Не. Трябва ли категоризиране? Не. Така че да го д*хат с тъпата наредба.

И защо да не плащат? Освен само да се говорят глупости, е хубаво и да се мисли обективно. Както всеки един хотел, магазин и ... плащат данъци, защо и те да не плащат. Масово доходите от отдаване под наем не се регистрират и не се плаща никакъв данък. Стига вече с тези андрешковци - всички само искат и плюят по държавата но не плащат никакви данъци или в краен случай се осигуряват на минималните възможни доходи. В крайна сметка, като не плащаш нямаш право и да искаш.

Тоя филм с плащането сме го играли. Аз плащам, даже плащам много годишно, но не получавам кой знае колко в замяна. Защо тротоарите са гадни? Защо се толерира да се паркира върху тях? Защо улиците са не осветени и с дупки? Защо всички държавни болници приличат на кенефи? Защо няма почти никакви електронни услуги? Мога да редя проблеми до утре. Ти казваш "Ако не плащаш - няма да получаваш", аз пък казвам "Ако не получавам - няма да плащам". Ако имам възможност, нямаше да се осигурявам на тавана и аз щях да бича на минималната заплата и с пари под масата. Както казах - това с плащането съм го играл. Дай 10 години да сме на принципа - премиер, министър и кмет да платят от техния джоб, пък на мен ако ми хареса - да им платя тогава.

Тоя фил сме го гледали и го гледаме защото нормални дабъци се плащат от малко хора. Повечето се правят на тарикати и не плащат нищо - за справка отиди в Пирогов и виж колко скъпо облечени се правят на спешно болни защото няма здравни осигуровки. Просто тези, които плащат са 3 пъти по-малко от тези които ползват, е няма как да стане така.

Ама те и в момента плащат! Със сигурност ДДС и данък печалба. Казваш сега и един туристически данък да сложим, че да идват повече туристи? И не не отдавам имоти под наем, просто тази позорна практика да се решават проблеми на парче, обикновенно с лобистки поправки е позорна.

Грешите, не плащат абсолютно нищо в момента.

Плащат само ако искат, тоест ако пуснат в декларацията си тези доходи.

Владиславчо, а като има патентен данък, ако има такива които не плащат данък печалба мигом ще почнат да плащат патентния ли бе тарамбуко? Т.е. наредбата пречи единствено на легалните, които и в момента си плащат данък, а вероятно и по-висок

Ми на следващите избори пак за тях гласувайте, щот са незаменими...

Това е малко глупаво! Нека да плащат данък общ доход, но не туристически такси. Така стая, която се отдава за 30 лева на вечер ще стане 55 лева!

25 лв. е данъкът за цялата година, а не на всяко преспиване.

"Онлайн платформите ще бъдат спирани" или как ГЕРБ-ерските комунисти правят Демокрация

Защото това нещо със ''спирането'' на сайтове в путински или китайско-комунистически стил, трябваше да ги откажем да го правят още преди няколко години със спирането на хазартните сайтове, по поръчка на когото трябва! Ама никой не скочи..нали него не го засяга пряко.

Няма оправия тук. Веднъж плащаш общински данък на ннощувка, после те карат да се регистрираш като физическо лице по ДДС, за да платиш ДДС-то на комисиона платформата (щото явно платформите не могат да ги хванат), плащаш си и 10-процента печалба, а сега и патент. Страхотна грижа за дребния бизнес, браво Бойко! Срамота!

Аз реших да ги задължа да ми плащат по 10000 евро на месец! Екстра ще ми дойдат!

не се награбихте, не се наплюскахте, не се набогатяхте!

Обложиха с данък и собствениците на имоти в Airbnb и Booking --- ще има нави платформи за имоти