Мъск се похвали с поръчки за 200 хил.електрически пикапа

Уебсайтът на компанията "Тесла" показва, че е необходимо незабавно плащане в размер на 100 долара, за да се резервира поръчка за Cybertruck

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При депозит от $100 долара за предварителна заявка, това означава, че компанията на Илон Мъск ВЕЧЕ СПЕЧЕЛИ в рамките на няколко дни около 20 милиона долара... Ало, нейкий редакторе и ти гладен списвачо, ма не е СПЕЧЕЛИЛ мъск бе! И неговата компания и тя не е СПЕЧЕЛИЛА! Това се нарича ДЕПОЗИТ. Той има съвсем друг правен статут в търговските взаимоотношения! Докога бе?! Докога ще продължавате да бъдете профани и да профанизирате и своите читатели?! Като остави настрана горното всички бизнесанализатори, в т.ч. и американските такива са категорични, че този "велик визионер" и "човек от бъдещето" отдавна трябваше да е в затвора и комапниите му да са фалирали... ако не бяха щедрите държавни инжекции... Четете повече преди да ПРЕПИСВАТЕ такива "дописки".

Този Сайбъртрай трябваше да ги кръстят Щайгертрак, толкова е грозен! Първоначалният ентусиазъм бързо ще стигне!

Фактът, че автомобилите на Маска се продават като топъл хляб. Факт е, че клиентите се редят за коли на Tesla. Фактът, че той ще построи нов огромен завод на Tesla в Европа - Германия. Кажете на пияниците: кой стои на опашка за боклук - Лада. А в Европа къде Путин ще построи нов завод за боклук на Лада?

200 лева вноска за Лада от преди 40 години може ли да се прехвърли за Тесла? За един приятел питам.

Може. Все същото дърво ... няма да получиш :)

Вакуумния му тунел се получи наистина много добре. Също и полетите му до Марс.

Това са проекти за след няколко години. За къде си се разбързал като пърле пред майка си? Издялан е Кибертръка, ама са важни и функциите и целите, а не само изгледа. Мъск се е насочил към военните поръчки - здрав евтин джип с тих икономичен двигател, с възможности за полево товарене без допълнителна техника, леко брониран, или по желание по-тежко, както и с възможността за изпитване на шаси и база за бъдещ марсоход. А пикапа е замислен за минимални обработки на елементите и съответно бързо и евтино производство. Не случайно цената му започва от под 40 000 долара с динамика на хиперкар.

Много е грозен пикапа. Все едно е правен в час по трудово от група ученици, учещи металообработка. Не виждам нищо красиво, нито футиристично е него. Даже напротив, изглежда потресаващо некадърен!!

Между другото - точно същите реакции можете да прочетете при представянето на Г класата преди сигурно 30 години. Има ги в нета, потърсете статиите.

G класата е военна машина, никой и не е мислил да я прави красива. И въпреки това през 70те години си е нормален дизайн...

"кибертрък" (Cybertruck) Случайно спелингът да е "Сайбъртрак"?

Случайно НЕ!

Главният изпълнителен директор и основател на компанията "Тесла", е достоен наследник на Никола Тесла... Търчи- лижи ... гепи парите и бегай... Дано не свърши като сръбския си вдъхновтел.. подгонен от кредитори и умрял в мизерия.

Същия този вдъхновител профуква 150,000 долара чужди пари (по това време 150,000 долара са заплатата, която един квалифициран работник ще вземе за повече от 100 години (100, а не 10), омайвайки кредиторите, че е изобретил способ за предаване на електрическво по въздуха чрез електромагнитните вълни. Бучваш едан антена и н ети трябват ни проводни, ни полупроводници.

Я да не обиждаш Никола Тесла! Вдъхновител на Мъск е Едисън. Има видео в тубата. Мъско го казва лично, ако му разбираш, разбира се! Според коментара ти, тъп си като галош!

Този човек към момента няма идея, която да не е превърнал в пари и доволни клиенти. Пожелавам му успех - заслужава го с новаторството и смелостта си.

Дай примери! Статиите за него са винаги в бъдеще оптимистично време.

Кое е бъдещето оптимистично: Колите Тесла произвеждащи се по 500 000 годишно и продавани на секундата? Или ракетите Фалкън 9 основен световен лидер в изстрелването на сателити? Или Тунелопробиването, окето вече има поръчки в 5 големи града със цени десетократно по-ниски от другите? Или Tesla Powerpack, която създаде нов индустриален клон и която се изплати за по-малко от 2 години? А може би имаш предвид първите ракетни двигатели на метан и то единствените летяли.двигатели с напълно заттворен цикъл? Мдаааааа това са все неща в оптимистично бъдеще, ама станали вече минало.

Посмали манго, какви 500000 коли на година? Тесла общо от създаването си от 2008 година не са продали толкова. Нисан са продали повече ел. коли от Тесла ... Освен това Тесла е на загуба, всяка година от създаването си, тоя е голям продавач на мечти ...

Аз се сещам за огнехвъргачките.