Край на международните арбитражи в ЕС

След решение на Европейския съд, споровете между инвеститори и държави – членки ще се решават от съдилищата в съответната държава

Обратно в новината

Коментари - Край на международните арбитражи в ЕС | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Досега не съм плакал за ЧЕЗ , няма да го направя и за в бъдеще.Не мога обаче да обещая ,че те няма да плачат заради мен.

още британците не са излезли и вече изчистват европейското право от британското участие

Отървахме арбитража от Швеция заради Грипените. Явно управляващите са знаели за решението преди обявяването му и спокойно нарушиха всички процедури по избора на самолет за ВВС.

Но като имам предвид зависимостите на съдилищата, само си представям какви ще ги вършат разните властимащи.

*88888

Ми добро решение:) Айбием да чете, а не само да блее- има много да изпълнява:)

Чакайте бре, арбитражът е доброволен несъдебен орган който е упълномощен от страните сключили някакъв договор да решава споровете между тях свързани с изпълнението на този договор... тоест изначално решенията му са препоръчителни и ако някой смята че арбитража не му върши работа нищо не му пречи да се обърне към съд, но пък това ще му загуби повече време от колкото арбитража който обикновенно е обвързан със строги срокове за разглеждане на спора.

Беше в услуга само и едниствено на мириканските фирмички. Приятна изненада е, че ЕС се опъна на тъпите мириканци най-накрая.

Арбитража не е в ничия услуга... защото е въпрос на договорка между спорещите страни, друг е въпросът ако една от страните държи да загуби арбитражният спор, но и в България се случва Държавата да губи дела в български съд заради безгрижното поведение на държавните чиновници.

Това е добра новина за БГ глупаците дето повтаряха като малоумни,че договорите били причина ''чуждите''инвеститори да ни ограбват.Сега да видим какво ще е оправданието на управляващите крадци за ЧЕЗ,ЕВН или''Американските"ТЕЦ-ове Марица 1 и 3 които са си 100 % български на кръгът Капитал регистрирани в нарушение на закона като офшорки.

При това условие никой инвеститор няма да рискува с Б-я. Иде се оправят по съдилищата в Б-я.

То като гледам откак разБойко е на власт инвеститорите чакат на опашка да дойдат в Б-я.За десет години чуждите инвестиции се стопиха до 0 нула или по-точно 00 WC две нули!

И защо? Ше им изезе доста евтино дори.

кое? инвестицията? ако беше така и досега щяха да се напъват? има ли нерегламентиран грабеж, а не регламентиран комисион, сичко бате бега

Дали правилно си спомням, че краварите искаха да си решават споровете между техни корпорации и разни държави именно чрез арбитраж? Ако това е така, за първи път от много време насам - браво на ЕС този път. Така трябва да се държи.