Компания на фамилия Бенетон във фалит, ако правителството й отнеме магистралите

Предупреждението направи главният изпълнителен директор на инфраструктурния холдинг Атлантия - Роберто Томази

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако държавата ми спре грабежа ще фалирам, моля държавата да не ми спира грабежа.... долен западен цинизъм, който превзема навсякъде и всичко....

Да и го отнемат.До кога ще лапат некъдарни голями компани парите

Ами да фалира, "ако концесионерът нарушава задълженията си". Какво по-ясно от това?

И там е същото - дадеш им нещо на концесия, вземат кредити, не си спазват задълженията по концесията, ремонтират некачествено, отклоняват средства. Тръгнеш да им прекратяваш концесията - почнат да реват, че щели да фалират.

Инфраструктурата трябва да е държавна. Чилииския тип икономика-всичко частно се провали. Успешния модел е Швеция-50 процента от икономиката е държавна, а частника плаща високи данъци-до 50 процента данък печалба. Системата работи. Швеция е най-богатат държава в света, а не Чили-където оказва се-при протестите дори билет от 2 лева е проблем да бъде плащан от хората.

Естествено е,че е желателно приходите от такси да са за държавата, а не за частника. Какво печели държавата, ако се отказва от гарантирани такси, и ги оставя за някакво си семейство. Вместо в бюджета досега е отивало за да се поддържа луксозния живот на някаква си фамилия. Е сега всички италиански фамиилии,чрез бюджета ще видят ползите от тези такси. А и да ако фалира някаква си фирма-драма няма. В правния мир постоянно фалират и се появяват разни фирми. В Италия има вероятно регистрирани стотици хиляди фирми, като фалира някоя от тях, което е ежедсневие не се пише. И в България има годишно стотици фалити, и хиляди новопоявили се фирми. Фалирала фирма-това е проблем на собственика, а не на обществеността.

Какво е виновна фирмата за пътищата за срутването на моста сигурно няма такова изискване за построй мостовете на нова за да е сигурно че да здрави-