Георги Ганев за поскъпването на газа: Да преразгледаме договора с "Газпром"

Цените у нас наближават нивото на европейските, но заплатите остават критично ниски

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ама защо Булгаргаз или БЕХ да преговарят за сваляне на цената. Ма това не е техен интерес. Нищо, че е в интерес на народа...

Да вдигнат минималната работна заплата на 1000лв.Тогава повишението ще се усети по - слабо. Цените В БГ са равни, или почти равни на европейските, но заплатата е в пъти по - ниска. Другият вариант(опердашване и затваряне на политици), както и конфискуване на незаконно придобито от тях е слабо вероятно.

Честити на всички българи новата цена на газа .

Газпром изпрати покана за преговори по продължаване на договора за доставка на газ. Най-вероятно те ще намалят цените, но ще искат продължаването на договора. Същевременно в Александруполис(Дедеагач по нашему) се строи терминал за американски втечнен газ и се говори за нова газова връзка с Гърция, това във всички случеи ще намали цената. Тук трябва висш пилотаж в преговорите за баланс между великите сили и предпазване на народа от ценови удър. Съмнявам се, че сегашните управляващи имат такъв капацитет!

Можеш ли да обясниш, как терминала за Американски втечнен газ ще намали цената на газта?

аз искам по ниски цени за беенвето ми, айфоня ми и всички западни боклуци

А някой няма ли да попита, кой беше съгласен да се увеличат транзитните такси през Украйна, за да се спаси икономиката и?

Цена на петрол WTI Crude 01,01,2018 - 60,42, цена на същия петрол 12,09,2018 - 69,73!!! + 15% При относително малки курсови разлики долар евро (лев). Цена природен газ в България от 01,01,2018 съгласно Решение на КЕВР - 352,65 лв/хм3. Цена природен газ в България от 01,07,2018 съгласно Решение на КЕВР - 400,95 лв/хм3. + 14% ЗАЩО ЦЕНАТА НА ПРИРОДНИЯ ГАЗ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГА ОЩЕ??!!! От къдя на къдя ва!!!

бедни смотани нямат пари да си платят едната газ че за къде сме тръгнали

Предоговарянето,за което говори г-н Ганев е направено вече от някои други страни. Кога и как да стане у нас? Премиера е ангажиран с други,далече по-животрептящи проблеми,като например активна международна дейност,вътрешни коалиционни кавги,срив във търговския рекистър, инцидента "Своге" и още, и още... а без него нищо не се случва у нас. И тогава..."абе я да ми се махат от главата"! И точка!

САЩ да ни доставят евтин ГАЗ нали те са ни окупирали . Нашите тикви да отидат и да кажат . Ако не ни доставите евтин газ гоним войските ви

Другите страни как преговарят без да гонят никой?

и по-точно - заглавията от 15 НОЕМВРИ... Все от вида: " Срещу подписа на България за ЮП "Газпром" склони на по-евтин газ..." И най-вече думите на Баце - "договорих най-ниската възможна цена за страни, които не влагат милиарди евро в руските газови находища"-- И са поФали - "Тя е малко по-висока от тази на Германия."... Ако сте забравили си припомнете и, че Газпром щеше да строи три газови централи вместо Белене... И най-вече - щеше да е спонсор на любилия му отбор на народа от Герена.. Пък после любимците му си спомниха онзи девиз - "Не всички левскари са фашисти.. Но всички фашисти са левскари.". И калимерата - последната де, са разсъхна..

Русия продава газ, но явно, не желае вечно с това да се занимава, а иска да развива и други технологии. В задачата се пита, къде сме ние?

Какви технологии ще развива Русия,ама по подробно?

Ами всякакви...скоро се интересувах от мотоблок за малко стопанство - руските бяха на едно ниво, че и по-готини от китайските.

Успех с Руския!!! Успех и с китайският!!! Ще видиш, къде зимуват паците!!! Руснак и технология!?!?!?!

ХЪБА В ТУУРЦИЯ С АЗЕРСКИ ГАЗ + АМЕРИКАНСКИ ВТЕЧНЕН ГАЗ ОТ ПОРТУГАЛСКИЯ ТЕРМИНАЛ! ЩЕ КВИЧИТЕ ТУК КАТ ЗАКЛАНИ, СВИНЕ РУСКИ! ЩЕ ВИДИТЕ ВИЕ ЕДНО ПОВИШЕНИЕ...

Въпрос: Защо Полша предоговори с Газпром, а България си трае? Путин ли ти е виновен?

че азерскио гЪз го чакаме от 1998-ма год. Га Бъчи Мавзолея дори строи и гвардейскио оркестър да му дуе фанпари на иропорта.. А той съобщи тържествено - освободих ви от рускио газ... Та с високата си веч и претръпнала култура на чакане, ша са наложи да го чакаме до къде 2025-та година.. Щото ТАНАП нещо са разсъхва, а без него втората тръба та азерите и тя отива в небитието.. А първата им е за Анадола.. Пък си прочети и ща Хамериканците не пускат находището в Девенци - открито 2008-ма година, чадо непросветено.. Пъ тоз терминал в Португалия си го заври в гЪзо... Щото в Португалия и Франция тръба на Газпром не стига.. Засега.. Виж със Северен поток 2 Макрон вече си я осигури в Петербург..

що не кажеш нещичко за по-близък американски терминал.. Дето ни го обещаваше МАККЕЙН.. Нъл щеше да ни строи терминал в АЛЕКСАНРУПОЛИС.. Че и на хърватите на остров Кърк обещаваше да им построи..

А ти каква свиня си, фашистка, американска, соросоидна.....???

САМО ДИГНИ ГАЗА, ДА ВИДИШ КВО ЩЕ СЕ СЛУЧИ... ЩЕ ВИ ОТЕСНЕЕ БЪЛГАРИЯ! НА ВСИЧКИТЕ!

За да искаш преръзглеждане на договор трябва да имаш нещо да предложиш.... След като се хвалиш пред америкаските си господари че си провалил всички Руски проекти какво точно можеш да предложиш.Защо Газпром да ти намалява цената. Да искаме евтина газ от САЩ затова че сме им колония окупирана от техните войски

защото може да се случи например спиране и на Северния... Или намаляване на количествата за ЕС... сещаш ли се?

Не разбирам как обичаш тези азиатци, които съсипаха тази държава. Прирамниха българите с техните мужици през годините, в които им бяхме роби. Виж преди 1944г как са живеели българите и как са живеели пияните мужици. Виж сега как е...МРЪСНИ ПРОДАЖНИ СВИНЕ...

Как са живеели хорат пред 1944 ли . Ами чети нашите калсици . На Нивата . Ивковските разкази . Чудомир .... Там има как са живеели. Масата над 80% са живеели бедно.

По време на "Съветската окупация" в България нямаше съветски бази, за разлика от сега от демо(но)кратична Америка. По време на "съветската окупация" имаше стандарт на живот, който няма да стигнем никога с тоя темп на развитие наложен от демо(но)кратична Америка. Има и още, обаче няма смисъл да го пиша.

Само за справка . Докато България беше в сферата на влияние на Русия (СССР) като помощи или по скоро като купуване на подкрепата България получаваше като намаление от пазарната цена на нефта на година дотации за 500 000 000 долара. Да питам сега какво получаваме от САЩ или запада затова че сем техни роби ? Освен източване на ресурсите и природните и човешките ..........

Долна лъжа, която не е подкрепена с нищо!!!

Лъжа друг път ние даже препродавахме Руският нефт......

ревали ве, Тръмпи нали ви обеща втечнана газ от Луизина, той без пари ще ви я даде.

Абе не знам, ама по- добре газ от Луизиана, та в мамашистан съвсам да настъпи глад, че на изгонят Джуджето в Сирия , при приятелчето му!!! Пък после ново ръководстово В москалия, след като види резултата, ще спре да се дръвчи и ще свали цените!!! Пък и Дълговото та ГЪЗПРОМ са големи и все към западани банки и трябва да се плащат!!!

Курделата Купнала, очевидно е получила тратшот решетника и сега е пуснала цярото тролско войнство, за да опарвдое превода пред господари си!!! Вижте, как моите тролове бранят най -свидното, газта, че от нея пари падат!!! Пък той джудти дъщери има и те милиардерси трябва да сатнат!!!

Като ти го отпраска рязания Турски поток с 30% увеличение ,миризливият ти задник ще почне да пасе трева от глад

че от злоба и храчки нищо не ти се разбира!

как да пише свързано като мангалите ежедневно го траскат до сливиците

Глупако в договорите има две страни.Как ще предоговоряваш ,ако другата страна не е съгласна.По добре предоговори с американските тецове!

Какво стана с газта от Азербайджан, дето ББ ни я обеща още миналата година? А със запасите в находището в Чирен? А с газта при проучванията в Черно море? А с махането на посредническите фирми, които надуват цената? Защо Германия за това време можа да договори Северен поток 1 и 2, и да изпълни първия без да се съобразява с еврочиновници, и дори с Тръмп/за втория/, а ние като говеда слушаме тъпите оправдания, че стойността на долара се качила, все едно сме ченчаджии. А като беше нисък курса свалихте ли цените, запасихте ли се, или що? А председателя на КЕВР кого сезира, че цените са неизгодни за да се започнат преговори за предоговарянето им, или да поиска от Народното събрание увеличаване на правомощията на комисията. Докога простотии?

Една иситна да имаше от написаното жт теб хубаво, ама всичко е лъжи!!!

Никакъв договор с Газпром. Договор със САЩ и покупка на газ по 1300 долара за 1000 м3. Това се нарича демократична диверсификация.Договори с Азърбайджан,Турция, Гърция ,Кипър. Може газа да е руски отново, да е по скъп но е диверсифициран. А как инваче да станем зависими от Русия, ако бяхме почнали Южен поток.

Последната ми заплата беше 2500 щатски долара за работа онлайн 12 часа в седмицата. Сестра ми приятел е средно 8k за месеци сега и тя работи около 30 часа в седмицата. Не мога да повярвам колко лесно беше, след като се опитах. Потенциалът с това е безкраен. Това е, което правя>>>> Ecash10.COM

"Страната ни по необясними причини" все още не е направила нищо за преразглеждане договора с Газпром. Алооо, бойковистите, валерианчета и воленчета! Да не пропуснем и турчетата! Путин ли ще ви е виновен отново или Тръмп? Мамицата ви продажна! ДИР, никакви триене! И вашите сметки за ток ще се вдигнат, докато правителството, съставено от продажни дебили, спи и мисли само как да крадНе.

А!? Нима някой си е позволил да спомене Газпром?! А бе, за вас Дънди няма ли?! О, Музо, възпей онзи гибелен гняв на трола Путлярски!

Една лишена от държавен суверенитет територия, каквато е БГ в момента каквито и договори да преразглежда е все тая. Първо се постига национален суверенитет, след това всичко останало. Надупен не може да "преразглежда" никакви договори, каквото и да прави на края всичко завършва с дълбоко "проникване" изотзад.

А отворил широко джобове за сребърници, комисионни и пидлупи в отговор на предалство и подписване на загробващи договори, убили българия

Абе същото е . Първо те таковат, после си и плащаш...

Газпром и Русия са наши братя! Трябва да купуваме на каквато цена кажат. Така ще помогнем на Русия, а те ще ни дадат технологията на Лада. И ще ни спасят от Европейския ботуш, дето ни мачка!

Купувайте от САЩ . Нали те са господарите на престъпниците окупирали тази държава.... Защо не ни дават на по ниски цени . Нали заради тях провалихме всички проекти с Руснаците

Бюджетните заплати на дебелосерковците са 4 цифрени и им ги вдигат с 10%, а на 2 милиона пенсионери с 10 пъти по малки пенсиики, ще има увеличение с 4,7%...

Едните работят, другите по цял ден хвърлят пари от терасите. Провалихте соца, позволихте прехода. Виновни сте.

"След като отказахме да бъдем първи купувач на руския газ, а ще го прекупуваме от Турция, няма как цената му да не бъде и по-висока", каза Ваня Григорова от КТ "Подкрепа". Благодарим ти Боко Тиквата

Преди си купувал газ през Украйна, сега през Турция. Разликата е само в празната ти тиква.

Разликата е че с ЮП щяхме да купуваме директно от Русия...................

Евтин газ от Русия ..... На какво основание .... Затова че престъпницте дето са назанчени от Запада на власт тук провалиха всички взаимно изгодни с Русия договори ? Бургас Алексаднропулис Белене Южен Поток Даже се хвалеха пред американските си господари за това Нека окупаторите ни от САЩ да доставят евтин газ за България.... Само дето американците само крадът те не дават

Айде сега някой да обясни защо си мисли че въпросните договори, щяха да бъдат "взаимно изгодни". А за кого? Изгодно предполагам за БКП, ДС и метастази от българска страна и за Путин и друзя от съветска, пардон руска може би. Но това с нищо ня би подобрило нещата за останалите извън тези категории... Примери колкото искаш -- жокер Лукойл Нефтохим

Не забравяйте, че България се управлява от алчни и мега прости мутри, които грабят и със задниците си, затова всичко поскъпва, а оправдания много: международното положение, цената на петрола, лошото време, ...

Нали Джендъра на републикта се биеше в гърдите че бил осуетил 3 руски проекта. Купувайте сега евтин газ от Америка......Нали не искахме ЮП сега ще купуваме през Турция

Така е, слуги руски, газ идва отвсякъде, скоро няма да сме роби на Газпром!!!

Кой ти пречи да си идиот и да купуваш по-скъп газ с големи заобикалки.Дори така по-интересно .

Защо Борисов да си разваля отношенията с Путин, че да се преразглеждат договори? В България мутрите знаят само да се оправдават. Когато цената на петрола се срина нима тук цената падна под два лева? Но докато всички не разберат необходимостта от смяна на мутренското управление ще продълъжаваме да сме зле. Понеже цените на всичко хвърчат нагоре, ББ се изтъпани във Варна да каже, че ще вдига заплатите с 10%, които отдавна инфлацията е унищожила.

ЕЙ! Не пипайте Газпром само! Щото тук троловете ще ви псуват!

Борисов на Путин : големият брат винаги прощава на по -малкия...

Този изкуфял СДСар на кого е удобен?

С ей такива измислени икономисти от соросоиден произход сме на това положение - най-бедните в Европа, а вече може и в света. Този ако трябва сам да си изкара заплатата - да не е на хранилката на Сорос и да не е спуснат с парашут в университета ще трябва да си лиже патката за сол, защото с акъла си и лев не може да изкара.

Брех аман от комунисти тролове ей. Какъв ТУРСКИ газ бе олигофрени ? Газ в България достига пре Украйна ккато винаги е било...... За какъв турски газ говорите тука вашта семка мръсна?

Затова Украйна купуваше по-скъп газ от Русия отколкото същият газ от Полша

Отговорът на хохол " Руская сволочь": Украина заслужава прескъп газ и дори да остане съвсем без газ, което ще бъдее най-евтено. Значи могат да купуват най-евтен газ и да продължават да правят нови евромайдани.Какъв е проблем?

Какъв Газпром? Ние ще купуваме "демократизиран" от Турция. За в бъдеще ще има опция и за още по-демократизиран, американски втечнен от терминал в Гърция през интерконектора за който натискат в момента. Някой да не е разбрал защо газа поскъпва за втори път тази година с двуцифрени проценти?

За поскъпването, можеш де благодариш на Джудги!!! Все пак, трябва да си доволен, че ще има пари за нови оръжия и военни учения, пък може и да нападне някоя съседна дъпжаав за да я обере!!! Пък и за мужиците и мамашите пенсии трябват!!! така, че не се оплаквай а плащай на Мамащистан, те са твоят Кумир!!!

Каква промяна? Данък "Русия" трябва да се плаща за сметка на Белена и Южен поток... иначе лошо