Христина Вучева: Не можем да стоим безкрайно във валутен борд

На България й трябват предимствата на общата европейска валута, смята финансовият експерт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Професорката може и да е права на теория, но дава ли си сметка какво ни чака, ако отвържат борда при тези нагли лакоми български политици ?!

Нравствените добродетели изчезнаха у българина. На това крадливо племе не трябва да се отвързва каишката. Паричен съвет ( борд) е важен за стабилността на лева. В противен случай крадците по върховете ще сринат лева.

Целио зор е да се обере събрания валутен фонд който гарантира статуквото. Сега едни куманяги са огладнели, минаха неколко години откак обраха КТБ, и се точът лиги за фонда. 40-се мелярда европ у фонда, това не е шега, това са точно 80 банки КТБ. Гледайте сега коя точно куманяга ше призове да развалиме валитния борд...и сметайте кой ше се нареди на опашката да изнасе куфарчета с пари от фонда.

Как и откога точат лиги властимащите на плаващия валутен курс. От време на време излиза чрез някого желанието им да си поиграят с тия левове, дето щъкат свободно, но твърдо вързани с еврото. 2009 всички партии , без Герп, декларираха, че искат да се влезе в еврозоната при тоя курс. В последно време за еврозоната се говори, ама за курса-йок. Някои искат за последно да намажат филията с мас, пък след това- хайвер някъде по-света. Но ако ударят за последно спестяванията на българина, нищо чудно вместо филийката с масло и хайвер, да намажат нещо твърдо и около 9 грама.

Kolko namazaha 9 grama 1996 tolko i sega. Bulgarina e pokorna glavica i turpi vsichko. A inache valutnia bord nikoga nima da bude othvurlen - ili evro ili valuten bord.

Каква е тази специалистка,до днес никой не беше чувал за нея.Аман от такива умници.

Това, че ти не си ''чувал'' за проф. Вучева говори достатъчно за теб. Ако случайно си ''чувал'' за Гугъл, можеш да се пообразоваш на популярно ниво.

За сметка на това за тебе се говори в световния икономически елит. Професор Вучева е наистина признат учен в областта на макроикономиката и финансите.

и пак инстанбулската конвенция ... опа валутния борд де. То същото. Половината държава в съюза не го ползват това нещо, но ние ще вземем пример точно от тия дето са най-зле. Ама споко, ние сме стотици пъти по-зле и от тях, ще учудим за пореден път света каква мизерия и крадене могат да настанат по територията.

При всичките си недостатъци валутният борд има един голям плюс - осигурява защита срещу хиперинфлация. Явно започна кампания за връщане към Виденовото време и опоскване спестяванията на населението... Крадем като за последно,баце!

Сега очаквам всички специалисти по валутен борд да се изкажат по въпроса и да заклеймят професор Вучева.

''На България и (а не й) трябват...'' Оправете си правописа! Покъртителен е.

На България Й трябват.... (т .е. на нея; "и" е съюз и няма място тук)! Понеже няма как да се напише "И" с ударение отгоре, затова е написано "й". По-малко грешно е "й", отколкото само "и" (поради посочената причина).

Ѝ ЍЍ ѝ ѝ ѝ ѝ можело, бе ???

Долара стана 3000 лева,сега еврото трябва да го стигне ли

В прибалтийските държави останаха политиците и старците, защо и в бг да не направим същото

Махнете валутния борд и ще последва гръцкия шок!Политиците ни са на ниво глупост за три овци!Еврозоната е хаос и ужас!Защо никой не говори за дълговете на "старите демокрации"? Кой ще плаща?Еврозоната означава пълна загуба на суверенитет.Стив Ханке е прав.България ще бъде на загуба плюс рецесията която никой не знае колко ще продължи!Факт е че и сега сме бедни но до 1989 делът на бвп от оръжие беше 68%!!!Вучева едва ли си вярва на приказките.

Какви са предимствата на тази валута? От статията не личи как познаха, че женицата е експертка.

Трябва да си я виждал или чувал и сам ще се убедиш, че това бабе е по-експерт и от най-експертите в скъпата ни Родина. Говори много верни и смислени неща без да изпада в популизъм както повечето наши "експерти". Поне за мен това е експерта по финанси който заслужава най-голямо доверие и на който аз вярвам. При това и професор, ама истински.