Готова ли е Европа за американския втечнен газ?

Старият континент е внесъл 10% от общия обем на износа на американски газ през 2017 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Голям майтап! Защо, по-евтин ли е американския газ от всеки останал газ наблизо? Хахаха, поредната лудост на създателите на тъмното средновековие, инквизицията, нацизма и джендерите.

Абе защо никой не говори за намаляване на вноса от Катар?? Абе защо никой не говори за намаляване на вноса от Норвегия?? Сега виждате ли западните СВИНЕ къде се целят??

….." втечнен природен газ, ако е с конкурентна цена, може да има стратегическо значение за блока при доставките на газ".....а дали е така ...

Забрави още една тяхна лудост - предизвикване на масово нашествие на други раси и религии в Европа.

Европа започва да прилича на Куба през миналия век - на двеста километра от нея има всички, но всичко и карат от другия край на света ... Само не е ясно кой е в ролята на Кастро :) )))

е, сега поне и на най-гламавия соросоид, изперкал от еднополов секс, стана ясно къде е заровено кучето! всичките тия приказки за 'Руската агресия', за демокрация, права и свободи били за да може да се продава американският газ по политическа линия на неконкурентни цени. Американския 'гигант' май доста бързо се превръща в една газстанция и бензиностанция, която разчита на китайски студенти да правят открития и на китаийски фирми да произвеждат откритото.

Там е работата, че Русия се готви да излезе на пазара и на втечнения газ, което автоматично ще срине плановете на САЩ за продажби на конкурентни цени. Янки, просто забравете!

Ми това е перфектно. Повече конкуренция по-ниски цени. САЩ продава Метана на 110 долара 1000 куб.м. цена на терминала в САЩ , ако Русия, която ни го продава за близо 200 долара на техния граничен терминал, намали цената на 110 долара ще е наистина идеално.

очевадно изперкалия най-тъп путлераст си плямпа глупости. САЩ продават о-евтино от Русия. Обаче за да има доставки трябват терминали в Европа. Ако има достатъчно доставките ще станат големи и бензиностанцията Русия ще го закъса. Затова джуджака всячески се опитва да прецака конкурентните доставки. Южен поток стана Турски поток за да прецака Танап и да го направи излишен за Турция, ама номерът не мина и ТАНАП се довършва.

Така е. В момента достави до Полша след разтоварването цената 235 долара за 1000 куб.м. Ние плащаме 245. При терминал в Александупулис цената до България става 237 долара. И Русия ще трябва да смъкне малко цената за доставки в България. Но най-важното няма да можем да бъдем изнудвани през зимата както стана преди години.

По-евтин е ФАКТ. И Русия и Норвегия ще се наложи да посмъкнат цената.

Защото те не са агресивни изнудвачи, като Русия. Нито Норвегияр нито катар са нападнали съседни държави и не заплашват държавите около тях. Русия гепва газа на Азербейджан и Казахстан на по 60-70 долара и го продава на ЕС по 200 с транспорта 230-250 в зависимост от държавата и отдалечеността. Но примерно това не важи на пазарен принцип, а на скимване. Така на Италия руски газ идва на по-ниска цена от този за България или Литва, ама Италия има няколко терминала и не зависи много от руския газ. Виж ние понеже 100% зависим и за нас цената е тесла.

Дааааа, а пък аз чух от едно синигерче, че Русия щяла да излезе и на пазара за компютри, коли, вина и смартфони и тогава жална им майка на Мерцедес, БМВ, Ауди, Епъл, Хюлет Пакард и френското бордо.

Ясно, очаквайте повишение на цените за крайния потребител. Поне газа ще е домекратичен.