Газпром спира кранчето за газ към Украйна на 1 януари, Киев: И Европа ще остане "на сухо"

Подадените количества ще бъдат вкарани в подземните газови хранилища, докато не се яви законният им собственик

Обратно в новината

Коментари - Газпром спира кранчето за газ към Украйна на 1 януари, Киев: И Европа ще остане "на сухо" | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето защо Германия и Европа трябва да завършат бързо СП-2, за да не зависят от украинските изнудвачи.

И като завършат СП-2 Западна Европа ще бъде изнудвана и шантажирана единствено от дивите и лъжливи колхозници. Които тълкуват международните договори както само на тях им е изгодно. Достатъчно е да се види как изнудват Беларус с цените на нефта и природния газ,срещу което протестира самият Лукашенко. Макар че Беларус и Русия официално се наричат союзное государство.

Ясно кажете Украйна шантажира Европа. Ние пак ще ритнем канчето. Дано имам газ в хранилищата поне за 10 дни. Украинците надали могат да притиснат Русия и ще го одухат.

goose

"Ще подпишем договор с вас само ако оттеглите всички съдебни искове срещу нас" е шантаж на Украйна? :D

Ако някой съд ти е отсъдил възмездие от 2,6 млрд. долара , ти няма ли да си го потърсиш? Украйна не желае да подписва дългосрочни договори с Газпром, защото не са тъпи като нас българите - по тази причина ние плащаме два пъти по-скъпо от Германия и се отказахме от компенсацията която присъдиха в наша полза заради злоупотреба с монополното положение на Газпром върху доставките за България. Затова толкова много години руснаците използваха всички възможни прийоми за да попречат да си направим връзка с други доставчици.

ЕС да потърси отговорност от Украйна, която очевидно използва ситуацията да се прави на много значима (естествено с цел печалба). Точно поради това германците много навреме си направиха „Северен поток“ - за да не са зависими безконечно от капризите и изцепките на украинците (бетер ощипани булки).

Не знам защо ги защитаваш тези украинци-само неприятности от тях, преди ни откраднаха от газа и седяхме на студено-оттогава не ги обичам-много са нечистоплътни. Продавача определя цената на газа, ако не ти изнася-купуваш от друг. Да купуват от Полша американски газ.

Не знам защо ги защитаваш тия украинци- само неприятности от тях, преди ни откраднаха от газа и седяхме на студено-от тогава ги мразя.К

Добре, че се диверсифицирахме и сега нема кво да ни събори!

Диверсифицирал си се на приказки. Утре ще видиш, а утре е на 01.01.2020, ЧНГ от Русия и Украйна 2 в 1.

Много ти е черен хуморът. Боли

нали укрите си купуват вече донбаския кюмур от краварите,къв им е проблема че няма да имат газ

Проблемът е наш, няма да го пускат до България и българското парно спира, училища, детски градини, болници остават на студено, половин България мина на отопление с газ, при семействата е по-лесно, ще минат на климатик и дърва. Но блоковете в София нямат комини, защото са на парно.

Бочко откога ни диверсифисира. Той ни докара, газ от Катар, Израел, Азербайджан. Бе кво говоря той разработи в черно море най голямото газови находище в света.Пич ги не си информиран. Но ако се закучи ситуацията тиквичко ще се обади на Господ да премести лятото с 6месеца.Колко му е.

Никой не влага толкова пари за строеж на газопровод за да шантажира един микроскопичен пазар като българския. Печалбите на Газпром идват от Западна Европа и никой не би рискувал стабилността на трасето за да изкрънка няколко долара повече от България. Няма да строят нов газопровод всяка година ! Спорът между Русия и Украйна не е просто финансов а екзистенциален. Те хем воюват една срещу друга, хем са принудени да търгуват една с друга. Русия не иска повече да финансира враговете си, като им плаща транзитни такси. Какво неразбираемо има в това и каква е аналогията тук с ЮП ?

Немаа се пуашите, зимата ще бъде мека. Така "обещаха" синоптиците, ако са сгрешили не отговарям...

кой лъже? "Украйна има договорни задължения и не може да спре транзита, даже ако страните не се договорят до края на текущата година." (има договорини задължения, но договора изтична на 1ви януари) "Според шефа на Нафтогаз без транзитен договор Украйна също няма да има основания да достави руския газ, който ще бъде в системата й, до Европа." (в противен случай е все едно да караш тираджиите да пренасят товари безплатно)

Преди много, много години Украйна е подписала един договор с ЕС. Става дума за много преди 2014 година. По него е длъжна да отвори тръбите си за транзит към западна Европа дори и да няма договор с Русия. А договора с Русия за транзит на газ към западна Европа се прекратява на 01.01.2020. Леко се прехвърля отговорността за транзит на газ през територията на Украйна към ЕС. Щом ЕС подкрепя Украйна и Украйна е преминала в сферата на влияние на ЕС, тогава ЕС да си припомни този прастар договор с Украйна и да започне да носи отговорност за транзита на газ. Отдавна в България са казали, че каквото си посееш, това ще пожънеш

кой тираджия ще пренася ябълки безплатно? кой ще поддържа тази мрежа безплатно? Хайде холан. Доста неща се изродиха в отношенията м/у Украйна и Русия след като им взеха територии. А този договор за който говориш - не го знаеш дори дали го има и дали го няма. Просто предполагаш, но никога няма да го намериш и да го покажеш.

така щяха да ни изнудват и нас "братушките", ако бяхме направили ЮП. С такива бизнес не се прави.

Никой никого не изнудва, когато има взаимен интерес. Братушките имаха нужда от трасе заобикалящо Украйна и като не го намериха у нас, го намериха другаде - Северен поток и Турски поток. Интересът на Газпром в момента е доставките през Украйна да вървят сигурно до пускането в експлоатация на другите трасета, които я заобикалят. Украинците са в ужас от това и се опитват да шантажират с прекъсване на доставките за Европа. На тях им все едно дали ще умрат днес или утре и гледат да повлекат и други със себе си, белким стане чудо и някой се застъпи за тях.

е не казах ли това. После ще ни казват - или ще купувате газта по 500 долара както беше преди гадната Меркелица да се застъпи за нас или ще спрем вашия ЮП. Същото правят и сега с украинците. Или ще купувате на Братушка цена или няма газ. Кое не разбра от първия ми пост?

Само да вметна. Южен поток НЕ ПРЕДВИЖДАШЕ ОТКЛОНЕНИЕ към нашата газоразпределителна мрежа.

то разклонението още го няма