"Фолксваген" обяви кога спира двигателите с вътрешно горене

Така компанията се включва в усилията по света за овладяване на климатичните промени

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С навита пружина? Щото за термоядрена енергетика е още бая раншко... Пък да слагаме тигана, докато рибата е още в морето... малко тъпо!

Голяма работа. Ще караме Лади... :)))))

не обслужвана на ток или фосилни горива дали не е опасна,професоре,не обслужвана жена също ще направи пакост

обслужвана газова не е опасна

Защо никой не обръща внимание на автомобилите на газ? Но никой от автомобилните производители не набляга на лансирането им в голям мащаб! Може би далаверата е другаде и за нея се мълчи. Какво ще се правят горивата получени при преработката на петрола, или спира и нефто-химическата промишленост!? Коли на ток: и сега няма къде да паркираш, камо ли пък да се вредиш на електро-колонката.

Газта е опасна - аз никога не бих я карал

Предлагам да си продължават разработките и производството с пълна пара, защото е доста вероятно зелените нацисти да загубят всички видове избори и да глътнат вода.При всички случаи дори еврогейщината да държи някои страни, в други няма да има достатъчно влияние, за да налага екотъпизмите.

но каква ще е водеща нова технология ? Въглород , батерия , мини-реактор , слънчев панел ? Много неясноти .

На кого му дреме за скраповете на тея торове.

Вероятно са открили начин да маскират дизелов двигател като елетромотор...

не било дизелов мотор, било електрогенератор за електромотор!!!

У нас пърпорещите дизелча, ще пъплят с черен дим и смрад още дълги години за радост на местните ни цървули. Дори и баровци - селендури масово изкупуват употребявани мерцедеси и бемвета на дизел, щото горивото било по евтино.

Ами, по-евтино е и ЩЕ остане по-евтино. За да вървят електро-колите ще трябва електричество въ пъти повече от произвежданото днес. И Меркел и Мъск го казаха - ще трябва да се построят и въведат в експлоатация електроцентрали за генериране на 4 до 6 пъти вповече от сегашния обем електроенергия. Цената на тези централи ще бъде пряко калкулиранав бъдещата цена на тока за електромобили и се очаква тя да бъде по отделна тарифа, от 9 до 16 пъти по-висока от сегашните цени на тока.

изцяло в стила "това което обещаваме, ще трябва ли да го даваме"

"Спирането на автомобилите с вътрешно горене в Съединените щати и Китай ще отнеме малко повече време и значително по-дълго време в Африка и Южна Америка, посочи Целмер." Ама трябваше да добавите и България към Африка, защо не я добавихте?

вервам му , ама електричките ще са под земята , защото отгоре няма да може да се живее

И кое е екото на електромобила? Батериите са доста опасни и как ще става преработката. За литии ще се копаят земните недра, ще е нужна още повече електро енергия. Как ще се произведе още въглища. Явно има нужда от друго решение.

Така е, имаш желязна логика. Самият Целмер признава, че все още се инвестира в технологии за ДВГ, включително и дизел! Аз съм голям фен на дизела, много е икономичен, екологичен и не гърми като бензина. Трудно може да стане и пожар. Не гасне ако попаднеш в локви вода като бензина, няма запалителни свещи, а самият сънародник на Целнер, великият Рудолф Дизел е изобретил двигателя да може да работи на растително олио. Имаше една такава кампания да се използва слънчогледово или рапицово олио за гориво - какво по-екологично искате от това? Аз съм инженер, така че потвърждавам - електромобилите хич не са екологични. Да, имало е такива още от началото на автомобилостроенето. Но това не значи, че други няма да има освен електрически. Накрая искам да завърша с едно мнение на покойния Майкъл Крайтън, известен писател фантаст и учен. Той развива темата за т.нар. екотероризъм и смята, че замяната на едно гориво с друго не може да стане по административен път, а по естествен. Преди повече от век всички машини и коли са работели с въглища, тоест парни машини. Кой сега използва парните машини? И защо сме се отказали от тях? Дали някой е взел решение - от тази година, край, спираме двигателите на въглища? Не, няма такова нещо!

Това ЕКО взе да прилича на голямо АКО

Аз на ден минавам между 200 - 400 км. Зареждам колата един път на седмицата. С тези електрички се минава по 300-400 а сега има и по големи батерии с които можеш и 600 км да минеш. Имам 3 коли в гаража . Та питам аз как ще ги зареждам и трите всяка вечер? Ами тези дето нямат гаражи и колите са им на улицата , те как ще зареждат?

че тия коли постоянно харчат ток за компютърните системи и връзка с интернет дори колата да седи в гаража - губи по няколко километра на ден

тока за електричките ще се произвежда от горенето но въглища ! така ще има равновесие в природата .....

+1! Лесно може да си намерите в Гугъл снимката на зарядна станция за електромобили в Автралия - колонка с контакти и... дизел-генератор зад нея :) (търсете фразата "Using diesel to charge EVs in the outback")

Няма как да стане това, немците май тотално изтрешяха.

_stankow

Скандинавците им водят. Една Грета Тундберг само колко струва на приказки ... :)

_stankow

"Аз каквото ще ти обещая, никой не може да ти го даде". Фау-ве залъгва зелените като за световно. 2035-та година е вдругиден, така се спират то ДВГ-тата ... Няма как. Виж, да ги направят хибридни - може. И още как. Но чистите електромобили нямат бъдеще.

2035 била в други ден... Глупости! Някой хора си мислят, че са вечни. Ти скоро на скенер ходил ли си?

_stankow

Да, в исторически им технологически мащаби 14 г. са едно абсолютно нищо. Минават си като сън. Помислете си за 14 г. преди. 2007 г. Говореха се абсолютно същите простотии ! План 2020 например, на европейските бюрократи. Нещо бързо го забравихме. Сега сме 2021-ва. Къде са резултатите ? Къде е обещаното ? Политиците и тарикатите разчитат на късата памет на хората. И на наивността на баламите.

Така казвал и дядо ти, като видял първата кола - нищо не може да замести коня...

Катам изцяло електрическа кола вече трета година. От моя гледна точка, ти и подобните ти нямате бъдеще.

А от къде ти идва тока...а ....дали CO2 се гори газ и въглиша в централа или колата гори бензин е все едни и също...единственото предимство е че въздухът в града ще стане чист Ето това е за UK: https://grid.iamkate.com/ все още 41% от ек.енергияте е въглища и газ...останалата атомна... Те това е истината...докато ел. енергията идва от горене на газ и въглища ти не караш ел.кола.

От какво и с каква първоначална енергия ще се произвежда електричеството за електрическите коли? Какви последствия ще има от добива и транспорта на редките метали за батериите? Как ще се рециклират старите батерии? Ако на поне тези въпроси имаше гарантирани чисти за природата решения - ОК. Електричните ще са по- екологични. Но засега всъщност са доста по- замърсяващи от модерните ДВГ. Някой има ли по същество опровержение? :-)

Сега и стари акумулатори ще събираме.... И без това се превърнахме в депо за отпадъци на Германия, Швейцария, Италия, Франция и откъде ли още не внесохме стари коли и други боклуци!?

Няма страшно в България ще пристигат поне още 20 години. Нали сме им депото за гробници.

Дали изобщо си вярват.

България обяви кога по пътищата и няма да има коли с ДВГ - през 3033.

Ще има и специални промоции за лезбийки, педали, педофили и наркомани.

И ваксинирани!

Най-добре да забранят продажбата и употребата на следните видове возила: - ATV-та - Модифицирани SUV - Матори, особено офроуд такива Всички напълно безполезни освен да харчат пари, да вдигаш шум и да замърсяват околната среда.

планира да спре производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене в Европа между 2033 и 2035 година - Смятат да фалират ли, кво?! Дорде съм жив, ще продължаваме да горим нафтови печки. Не съм такъв оптимист за електричките, значи остава другото - да закриват бизнеса.

Докат , има бензин , нема си купя електрик. Обичам си миризмата Обичам и да замърсявам ок. Среда. След мен и потоп да има, дреме ми. Да ги спасява Ной ...или

Ако щеш... В един момен с бензинката ще можеш да ходиш само от вашето село до центъра му...

_stankow

A в следващия всички зелени талибани ще бъдат наритани и ще могат да ходят където си искат. Разбира се, пеша, по идейни съображения ! :D :D

Тойота мен, ама друг път... гоУфо мен си ти!

минаваме на боб

Засаждайте широколистни дръвчета !

Карайте велосипеди и автомобили на газ .

глупости

Дали към 2030-та акциите на тези компании няма рязко да тръгнат надолу... :)

Па шортвай?

Мислиш си, че не произвеждат електрички ли?

Простотии... И като изригне вулкан и всичките напъни на най алчното и ненаситно животно ще отидат по дяволите.

С вътрешно горене ги спират, ама ние ще караме на външно горене.

Майтапа на страна..има двигател с външно горене..двигател на Стърлинг