Фискалният ни резерв се стопи със 7.4% за година

Държавният дълг на България в края на октомври 2018 година е 23.9 милиарда лева или 22.1% от БВП

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Влади ще си купи ли апартаментче или ще продължава да живее без наем в жилището на Кръстника ? Без да има конфликт на интереси разбира се!

А краденото с колко се увеличи?

фискалният резерв намалява, държавния дълг нараства, но иначе опукахме 2,7 милиарда излишък за две седмици...Какво да очакваш от свищовски счетоводител?!

Време е да се вдигне ДДС на 25%, така както е в ЕС! За да сме богати трябва ДДС да се качва докато стигне средно европейските ранища от 55%! ГЕРБ обича ме ви, само САЩ, НАТО, ЕС и слава Украина!

Дълга е нарастнал с около 2 милиарда, резерва е намалял със около милиард, а отчитаме излишик в бюджета около 3 милиарда ! Някой може ли да събере 2+1=3 и да каже всъщност има ли прогрес ?

Абе важното е че сме "стабилни" В КРАЖБИТЕ И УНИЩОЖАВАНЕТО НА ТЕРИТОРИЯТА И НАСЕЛЕНИЕТО....

направо да вдигат ДДС на 120 % и да се свършва ! Впрочем ти знаеш ли колко е ДДС в ЕС - защото в Австрия е 9-15 %, в Холандия е 18%, та къде , казваш е 55%?

За мен бонусите, за Вас дълговете

тоя ако не е оня истинския гербероидски трол,а го иронизира,му се е получило на човека....

За какво похарчиха излишъка.Парите за нищо не стигат ,а те излишък.А онези 16 милиярда,преди три години дето си изтеглиха

И това ще им се размине. Що неща им се разминаха. А банките как сега почнаха да искат процент пари за теглене? Че докато са сключвани договори, такова нещо е нямало, а утре може да обявят и 50%. Това си е произвол и нарушение на договори.

Стабилна ОРКА.

Брутният външен дълг в края на октомври 2018 г. е 33 982.5 млн. евро (64.4% от БВП2), което е с 585.2 млн. евро (1.8%) повече в сравнение с края на 2017 г. (33 397.3 млн. евро, 64.6% от БВП). Дългът нараства с 878.8 млн. евро (2.7%) спрямо октомври 2017 г. (33 103.7 млн. евро, 64.1% от БВП) ПАРИТЕ В ОБРЪЩЕНИЕ от 17.4 млрд. лв. към момента са били преди два месеца 16,5 млрд. лв ЗА ДВА МЕСЕЦА ПАРИЧНАТА МАСА СЕ Е УВЕЛИЧИЛА С 5,5 % !!!!!!!! Нищо лично , но в момента в България здраво работи печатницата на пари !!

Уважаеми г-н Тодоров, обрЪщение е това, което чувате от президента минути преди настъпване на новата година. Това ще рече, че едно лице (което говори), се обръща с думи и изрази към друго лице/други лица, които слушат. А парите са в обрАщение. Това означава, че парични средства са в оборот/употреба. Думата обрАщение се ползва почти изцяло като финансов термин.

Руска кочина

Попитаха Боко Тъпото колко е външния дълг на БГ - и той понеже си е прост по природа, като се запъна 20%, та 20%. И колко е това 20%? Оня киха, мига и отсече - 20%. Толкова му бяха написали на хартийката от която Тъпото четеше разни цифрички за "успешното" управление на герп.

епа то си е ясно! европата ги украдна заедно с другите над 500 милиарда!

Фискалният резерв в края на октомври 2018 година възлезе на 11.1млрд. лв.... Бря! Ми то фискалният резерв на една държава можело да е колкото майбасите, вилите и лампионите на 2-3-ма човека като Баневи, Стайкови...

Трябва първо,да му мине,страха от земетресения.

е харчен резерва? До този момент нищо не се е чуло....само за излишъци се говореше.....надуха ни главите.

Тия цифри ние ли да си ги анализираме? Изобщо копи-пейст някаква сводка не е новина. Или е безсмислена новина.

Бе не помните при Виденов колко бяха процентите. На хиперинфлацията. Ама млади сте, простено ви е.

Имаме една растяща икономика на основата на нарастващ външен дълг. Когато лихвите са ниски това е ок, но ако/когато тръгнат нагоре става проблем.Ако скоростта на повишаването на дълга е под тази на останалия свят, а икономиката върти добре това пак е нещо положително. Най-нормалното, разбира се е да имаме международно конкурентна икономика, но това за сега не може да стане поради ред причини. Друг вариант е да привличаме капитал поради добър начин на живот, но поставените цели за тормоз на д населението изключват тази опция. Затова и кретаме с магии.

Кво Виденов? На Виденов му спретнаха номер! На Виденов не му помогнаха с 1 лев отвън. Ама Виденов не натрупа дълг! Единствения Премиер дето излезе от властта без 1 лев да си сложи в джоба!

Време е всеки който може да скатае някой лев от данъци -да го прави! Какво се получава. Блъскаш се като роб да изкараш нещо отгоре и една нагла върхушка дето не е свикнала да се лишава от нищо ти прибира парите и ги харчи за глупости! Плащам индиректно заплати на полицаи, учители, лекари, чиновници и какво получавам? Здравеопазване ли? Образование ли? Или сигурност? Или справедливост?Аре баста!

Виденов беше последният премиер на Република България. След него тия са гаулайтери.

Абе, свищовски възпитанико на Величко Адамов, ТИ,трябва да си непосредствено след НАЧАЛНИКА си,по пътя към ГИЛОТИНАТА, за НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛСТВА и ЗУЛУМИ, които вършите КАТАДНЕВНО !!!

Най-добрите е аФторът на този пасквил да се гръмне. Но преди това да прочете данните за дълга, публикувани на сайтовете на Европейската Банка, на БНБ и на Евростат. А те се разминават тотално с написаното. Например с това, че външният ни дълг не е 17%, а 64% от БВП. Все пак тук четат и пишат и нормално мислещи хора, не само тъпи герберасти!

Той се смята в проценти ! А не с точна сума защото е процент! Стига сте писали глупости.

Яка батка, процент от някаква сума дава като резултат също сума и от нея става ясно колко милиарда лева дължи държавата на външни кредитори. Айде, бягай да си изпиеш протеиновото шейкче.

Когато човек,който не може да си позволи да живее в собствено жилище а използва чуждо такова започне да движи икономиката на една държава,време е последният да дръпне шалтера. А герберастката стъкмистика няма какво да кометирам,защото фактите са отчайващи.

ОСТАВКА!

Щом герберастите сами си признават, че резерва се стопява, значи процентите на стопяването му са много по-големи !

хаахах бостан , излитай баце, 64%

Ами излиза, че излишъка е дошъл от този резерв! Иначе откъде ще каже оня,ч е имаме излишък?!

Проблема ти е че външния дълг намалява.

Пеевски взимай си въшката че ни съсипа Държавата , а и Лъже като циганин ! Свищов не е центъра за подготовка на Управленци , а е за люпене на калинки ,султанки и дески неграмотни !

кюмюр щеше да докара 200 млрд. след като го видяхме какви ги натвори? Виж сорос ако не беше свалил Виденов можеше и да ги докараме.

Министъра на финансите г-н Горанов ли изнася тези данни?????Интересно ми е има ли още някой да вярва на този министър и на това правителство на ГЕРБ, при тях мотото е лъжа, кражба и грабеж. Този човек от снимката открадна труда и парите на 55-60 000 Български граждани с многогодишни жилищно спестовни влогове, но дано Господ Бог да го съди, защото съд в България няма.

Хахаха. Точно Сорос фалира червените банки, изхарчи държавния резерв и изнесе житото на България, нали? Я прочети докладите на Виденов за загубите на държавните предприятия, за общия баланс от 500 милиона долара на всички тези предприятия, защо вкара 70 най-големи предприятия в списък за изолация и фалит и т.н. Всъщност Жан-тъпия Виденов достигна даже БВП от 900 милиарда лева с организираната от червената мафия хиперинфлация. Добре че Костов минимизира щетите, вдигна на крака и стабилизира България.

Е, за сметка на това фискалните резерви на Пеевски и на Фандъкова се увеличи. В природата нищо не се губи, само си сменя притежателя.

А нещата са толкова, толкова прости: 1. Данък печалба трябва да стане нула процента. 2. Да се развие ГЕОТЕРМАЛНА енергетика и 3. След 5-10 години ще се наложи да въвеждаме визи за завръщащи се европейци и американци. Жалко, че имаме само глухи политици....

Глухи не, продажни!

Уж имаше остатък, пък се стопил излишъкът.... Абе май тия лъжат без изобщо да се слушат-всеки сам за себе си!

ГОРАН И ПЕЕВ ДА СЕ МАХАТ ОТ ПОГЛЕДИТЕ НА ХОРАТА, КРАДЛИВО ПЛЕМЕ.... !!!!

Безплатното наемателче на Кръстника

Долу окървавените комунистически ръце от министър Влади Горанов и ГЕРБ! В този решителен за България момент всеки, който е против ГЕРБ, извършва чудовищно национално предателство и много скоро ще си понесе последствията!

Голям шегаджия си

Нали не се претесняваш.Постигна своето,стана богаташ ,е.и и майката на държавата и народа. Така е и така ще бъде,това е 30г.само грабеж.

0% данък печалба означава ниски заплати и още по-усилен поток от бежанци. И след 5-10 години няма да остане никой. Много по-добре е да махнем малките визи за руснаците и тогава за 5-10 години може наистина да се пооправим.