ЕС: Новите автомобили трябва да са без емисии на СО2 след 2035 г.

Социалният климатичен фонд ще подпомага по-бедните домакинства с 59 млрд. евро в енергийния преход

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цитат от статията: "...В крайна сметка страните се обединиха зад нов пазар на въглерод в ЕС, налагащ разходи за CO2 върху замърсяващите горива, използвани в сградите и транспорта, след дълги разговори за това как да предпазят гражданите с ниски въглеродни емисии от потенциалните разходи на мярката. Министрите се съгласиха да отложат стартирането на новия пазар на въглеродни емисии с една година, до 2027 г., и казаха, че той трябва да бъде придружен от нов фонд на ЕС от 59 милиарда евро за подкрепа на по-бедните домакинства, състоящ се от приходи от разрешителни за CO2, продавани в новата въглеродна емисия пазар...." Това което аз разбрах че CO2 пазара който ще засегне транспорта и сградите ще е през горивата и начисления в/у литър , но тука за говори за разрешителни? Ще ходим да вадим разрешително за кюмбето дали мога да го паля зимата ли бре или ще питам дали мое да запаля колата ? Тия тотално си изгубиха умът в Брюксел. Каква ще е тая подкрепа за по бедните домакинства? Ще ти купят нова електричка с/у старата кола на бензин или дизел? Ще ти плащат сметките за ток за да не палиш кюмбето зимата? Луда работа ей...

Европа нищо няма да направи освен да се самоубие икономически, а отстрани ще й се смеят дори негрите в Африка...

Като стане декември 2034г си купувам последния произведен дизелов автомобил и ще си джиткам с него.

От сега мога да ви кажа, че това няма да стане. :-)

Бъзикат се с хората, ежедневно по света работят десетки милиони машини в селското стопанство, добива на руди, дървесина и т.н. Те работят на дизел, емисиите само на един тежък камион са колкото на 100тина съвременни бензинови автомобила. Абсолютно неефективно е тези машини да се движат на ток със съвременните технологии, даже и с тези след 13 години. Цялата работа е за едни пари.

Безусловно си прав.

Хайде да ни е честито връщането в каменната ера. Само да попитам, като махнете колите с ДВГ, ще махнете ли самолетите? Все пак те горят Керосин и то с тонове (само за един полет), а той никак не е CO2 неутрален. И тогава можеби управляващите ще се возят на конски каруци както ние обиновените граждани? Докато не изкарат откритията на Никола Тесла, тази зелена сделка е само една сделка с Дявола и нищо повече. Управляват ни продажни алчни и глупави политици.

Виж какви вехти войводи го решават. До тогава я камилата я камиларя.

Аа, не може, кончето ака, отделя емисии, не става, заколи го за пастърма:)