17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каккви фирми са ,,Булгаз” и Булгартрансгаз”? И на чий ,,господ” служат? Защо за да се купува по евтин газ от съществуващият газопровод ДО Гърция трябва да искаме разрешение от Газпром?И защо трябва да купуваме толкова газ колкото ни кажат от Газпром на цена зададена от Газпром?

Може да внасяме газ от САЩ, може и злато, може и какво ли не, но май ще си останем с вноса на напълно компрометирана "демокрация" !

По времето на соца големия брат СССР ни осигуряваше евтини суровини и огромни пазари. Сегашният ни голям брат САЩ ни кара да купуваме прескъпо морално остаряло военно оборудване от него, продава ни 20 пъти по скъп ток от нашите си централи, осуетява изгодни за нас енерго проекти, а сега ще ни принуди да купуваме три пъти по скъпо газ от него!

ivan7373@

Работя на тов. кораб и сме в във великите щати ще напълня 10на туби газ да не плащаме транспорт!!!

не ни ли стигна урока с т.н. американски ТЕЦ после ще се питаме коѝ е подписал сделката....и ще плащаме,плащаме...

Е, какво дремаха от ГЕРБ, та 10 години не я построиха тая пуста инфраструктура?! Аа сещам се, строиха къщи за тъщи и тераси.

когато Израелски поток се слее с Турски поток за ЕС.

Ха-ха-ха-ха! Егати "експерта". Този изби рибата!

А цената за транспортирането кой ще я плаща.Транспорта на втечнения газ струва скъпо

По-евтино е от транспорта на тръбен газ за разстояния над 1000 километра.

Може, ама друг път....

Това ти и казват, че може, ама като построят инфраструктура.

Що не - и ние като Литва ще спрем доставките от Газпром и като Литва ще купуваме втечнен газ от САЩ. После и ние като Литва, ще открием, че американците ни препродават руски втечнен газ. Но пък ще сме независими от Русия, нали? Нищо че ще плащаме повечко.

15 ледоразбивача, корейско производство, за пренос на втечнен газ. Калининград вече се захранва с втечнен газ от плаваща станция. Тръбата през Полша бе спряна. Засега тръбопровода е най-евтиният транспорт. Руския газ няма алтернатива.

И като се събудиш краката ти отвити. Тая лъжа явно си си я записал да я повтаряш за щяло и нещяло.

Никой газ не мирише хубаво като руския. Затова съм съгласен да го купувам и на двойни цени.

Българската държава е длъжна да направи инфраструктурата с Гърция. Газ ще има, дали от САЩ, Азербейджан, Израел или Египет. Няма значение. Монополът на Русия трябва да бъде разбит и да има конкуренция. Това е решението за енергийната независимост и за по добра среда на българската икономика.

tonk11

Да де ама щатите нещо рипат за конкуренцията. Не щат да има сп2 нали?

... ама разбира се - най-добре ще е газът да е от западното крайбрежие на краварите. Тогава и транспортни разходи няма да има никакви. Егати експерта... от къде ли се навъдиха такива платени боклуци???

tonk11

Всъщност има няколко неща дето странно защо се пропускат. 1. Борисов каза, че можем да внасяме от щатите през Гърция. Връзката с Гърция тръгва да се прави. Каза, че можем ако е по-евтино а не че ще го правим на всяка цена. 2. За да е по-евтино трябва тази газ от щатите да запази сегашната си цена и даже да поевтинее. В момента щатите подбиват пазара на руснаците но в един това повече няма да е възможно щото загубите се трупат. От друга страна руснаците също ще свалят цената и понеже вече ще са изградили трасетата. Мислите ли че щатите ритат срещу сп2 щото верно са загрижени за Европа? Щото Европа щяла да зависи от Русия? Дреме им на капата. Всичсо е бизнес там

Абе пеше глупости.

Тате каза че ще ми купи колело ама "друг път"

И аз дойдох това да напиша

Така е!!! Само с гъзене не става, г-чо Борисов!!!

Моите уважения но, Г-н. Христо Казанджиев се изказва много общо и крайно непрофесионално без никаква подготовка. Просто хвърля едни думи в пространството. БЪлгария ще купува Газ от САЩ ! Добре но нямаме мрежа! 1. Кой ще финансира такава мрежа като пари в бюджета няма? 2. Ако ще теглим отново кредити и ще задлъжнява държавата , тоест българския гражданин, по добре да не го правим. 3. за да изтеглим кредит , всяка банка ще иска договори за доставка с цени транзитни такси , разходи изобщо професионален бизнес план. Ние такъв не може да дадем защото дори и да го напишем той ще е не реален. 4. Кой е казал че американския газ ще е по евтин от руския? Убеден че ако някога дойде това време да вкарваме руски и американски втечненгаз, руснаците ще имат по добра оферта защото имат изградена мрежа и по условия техния газ икономически излиза по евтино. Американски трябва да се втечнява компресира, оборудването е скъпо и тепърва трябва да се финансира и изгражда. Ако не ни предоставят кредит аз съм против частна компания да строи и финансира при крайно не изгодни условия и да задължи отво бедния българих с 20 годишни договори например по подобие на ТЕЦ Марица Изток , където българина вече 20 години плаща на американеца около 15 пъти по скъп ток за това че американеца купи от Иван костов ТЕЦовете

Пълни глупости, но е обяснимо за агент 7 копейки. 1. Мрежа не е нужна, а зазопровод 50 км. 2.И да теглим кредит пак ще сме на плюс, защото това ще принуди Руслямска държава да намали цените. 3.Бизнесплана е готов и има интерес. 4.В момента е по евтин. И ДА руслямците ще имат може би по-добра оферта, а не както сега възможно най-лошата. Има изградена мрежа, но има и кредити затова. Газпром има 60 милиарда дългове, а транспорт на 2-3000 километра е по-скъп от транспорт на втечнен газ, затова и Руслямска държава се хвърли да продава втечнен газ и да го доставя до Калининград примерно. А за нас Газа идва от над 4000 километра. Да не говорим за транспорта по тръби под Черно море. При втечненият газ дали са 1000 или 10 000 километра разликата е несъществена- по 50 цента на 1000 км, докато за тръбен газ е значителна по 2 долара на 100 км. Американските централи работят от 2011 г с преференциален период 15 години, но явно това не тие попречило да излъжеш нагло, че вече сме били плащали 20 години, след като до пускането им те плащаха неустойки, че и 15 пъти по скъп ток след като повечето ТЕЦ произвеждат на съизмерими цени. Американец не е купувал от Костов тецовете, а само подписа меморандум, ако ти е ясно какво е това. Договори и разчети са сключвани през 2006 от Р. Овч и през 2011-13 от Делян Добрев.

Дада ли си мада ли !? Или си гладен безскрупулен трол или забележително тъп !

ама друг път.... Скъпа газ = неконкуретноспособна икономика... Може ли негово премиершество да обещае светли фотонни потоци на бъдещите поколения? Може...за днешните....леб и марули.....

Да бе, те са балъци да продават на загуба, макар че печатницата за тоалетни долари работи на пълна пара, няма да ни направят тази услуга

Eксперт: България може да внася газ от САЩ на изгодна цена, но не сега. Трябва да изчакаме още амнас години за да стане цената изгодна. За сега сме на кюмюр и дърва!

Това НЯМА как да стане. НЯМА как да сравниш газ, доставян през газопровод с втечнен такъв. Това е все едно да обясняваш, че водата в чешмата, ако ти я карат в цистерни от Ню Йорк ще ти е по-евтина, отколкото ако си я добиваш от язовира. Разбира се, има възможност и да се случи подобно нещо, но на това му се казва дъмпинг, а при картела на горивата ако някой си позволи да го направи ще бъде порязан лошо! Та ... има две възможности - а) Този човек или нищо не разбира от газ или б) поръчали са му да говори небивалици. С каква цел - не знам, но смятам, че е подготовка за диверсифициране на доставките, като ще сме свидетели на нещо като "газов микс" по подобие на енергийния. Руската газ ще играе енергията от АЕЦ, а тази от САЩ - фотоволтаиците и ветрогенераторите. И такива "експерти" ще ни убеждават колко е добре за държавата ни себестойността на газта да се вдигне с 60-70%. А реално това, което ще се случи е да си плащаме легалния рекет към големия брат!

Ще го пренасяме с НОВИТЕ Ф-16