Четири страни от ЕС ще увеличат 10 пъти вятърните турбини в Северно море

ЕС си постави целта до 2050 г. да разполага с офшорен вятърен капацитет от 300 гигавата спрямо 16 към момента

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2050. След 28 години...

А някой направи ли икономическа сметка - колко струва токът от перки ? Доскоро беше в пъти по-скъп от традиционните източници. Да не би нещо да съм пропуснал, и цената да е паднала няколко пъти в последните месеци ?

По скоро алтернативата скочи в пъти.

Връса едни да отчетат дейност други да вземат едни пари

Обиколил съм много пъти Германия. Цялата е в перки. Никога не съм виждал спрели. Т.е. винаги има някакъв вятър, който произвежда ток. Просто ще увеличат броя им. В България също трябва да се увеличат.

В България в момента перките генерират 230МВт от 750МВт инсталирани. Т.е. около 30% използваемост. В повечето дни е по-слабо.

И какво чакаха, че не го направиха до сега? Отглеждаха Путин, даваха пари на руснаците и ето ти благодарност.

Туктакива централи Псевдоеколози не разрещават .

Вижда се резултатът от управлението на "съюза" от гинеколожки, филоложки и други неграмотни елементи.

И на СССР го видяхме ''управлението'' на дърти пиянки, целувайки се гейски уста в уста при срещи За щастие СССР умря и изгни вече... И на РФ го видяхме ''управлението''. С БВП по-малък от на Италия :D За щастие скоро и РФ няма да има ...

Жужи ще духа от изток да върти перките!

И с какво ще ги построите тези генератори ? Стоманата пак от Русия ще трябва да я купите , всички редки метали - също , медта може и да е българска , но ще ви я продадат китайците , пластмасите и композитите и те се правят от газ и петрол. Голямо наказване на Русия , няма що !

е всъщност АМЕРИКАНКИ ПРОЕКТ, целящ икономическото разорение и загробване на Европа!

Климата тогава още повече ще се промени.

До Няма такова изискване Първо прочети малко после се изказвай,то ти личи колко си прост като други почитатели на Зеленчуковия Фюрер.

Путлеро-рашистите освен да лъжете нещо реално и нормално можете ли да кажете?

Всички ВЕИ мощности трябва да са дублирани с централи на газ или въглища. Т.е. - не стига че ВЕИ-тата са скъпи, но трябва още толкова инвестиция в нормални източници. Е, разбира се, това е само ако искаме наистина да имаме сигурна доставка на ток. Казано по друг начин - очертава се голяма дискотека, при това с висока цена на билетите.

Няма такава нужда И 100 пъти да го напишеш, пак ще си е лъжа, тролче путлесристко

Тъпунгер, през деня се харчи от 2-3 до 4 пъти повече електроенергия. Това означава че трябва да има системи за съхранение на енергията, а не дублиращи системи. Абе щом путлерастията вие и лъже безобразно, значи вече Империята на злото е закъсала яко.Тъпунгер, през деня се харчи от 2-3 до 4 пъти повече електроенергия. Това означава че трябва да има системи за съхранение на енергията, а не дублиращи системи. Абе щом путлерастията вие и лъже безобразно, значи вече Империята на злото е закъсала яко.

Имаш ли представа колко струват батериите? Само от тях цената на енергията се вдига двойно , а тя и без това е висока

А колко ще струва ? А ако няма вятър ? А ако стане като в Тексас преди две години ?

И какво е станало в Тексас преди 2 години. Спря АЕЦа и прецака мрежата. А вятър има винаги, просто тъпаците не сте наясно с това как функционира планетата ни.

АЕЦ-а го оправиха, Вятър винаги ще има ама не е постоянен ...

Вятърът и слънцето са полезни източници на ел. енергия, но не са основни. Просто не са дългосрочно прогнозируеми. Затова и ел. енергията се продава ден напред.

Вятъра и слънцето ще станат основни източници на електроенергия разбира се в съчетание със системи за съхранение на енергията. Произведената от соларки енергия е под 1 цент дори и с електролиза на водород и обратно горене пак цената спокойно може да е под 3 цента по сегашни цени.

Има места ама с много много петрол и газ. Но не навсякъде и тия които нямат започнат да се опъват и не искат какво се получава, почват със санкции. Нещо да не се замисли,хайде няма нужда.

Ще издържат ли на торнадо?

Какви технологии бе,вятър ту има ту няма и не навсякъде е така. Петрол и газ ще се изполват още много години но мечтите са хубаво нещо. Виж ядрената енергия е друга песен който я владее напълно той ще е добре.

Има места където вятъра е постоянен Не случайно големите ветрогенератори в България са в Сливенско и Добричко Крайбрежието е особенно подходящо защото винаги има вятър, така наречения морски бриз, заради различната скорост с която се нагрява водата и земята Ма в дупката от която тролиш вятър е само от винталатора

Има сезони, в които температурата на водата и земята е почтиеднаква, и тогава почти няма вятър или е много слаб. Тези периоди не са толкова дълги, но все пак продължават по две-три седмици. Е, какво ще ползваме през това време?

Дай конкретен пример, кога има липса на вятър в Каварна и Сливен? Или просто си лалаш, тролче путлеристко?

Само на мен ли този прословут съюз започва да ми прилича на детска градина в която всички са приятели и бягат задружно в двора на институцията, размахвайки перчици в очакване на следобедна закуска и сокче.

А на мен ми прилича на социализма през 1987-ма. Всички виждат че се сгромолясваме, но си свиркат и обясняват за поредните големи успехи.

Очевидно няма разумен човек който да е против технологичното развитие. Всичко около нас е измислено и произведено от нечий гений и му свалям шапка. Няма човек който да не мечтае да има "Тесла". И да е чиста природата, въздуха и т.н. Притеснява ме обаче идеологизацията около технологиите и зелените тенденции. Пропагандата. Обвързването на иначе прагматични въпроси с проевропейско-либерални пориви. Първото което дразни е обвързването на зеленото с русофобията. Купуването на нещо от Русия се изживява и втълпява като зависимост и това е талибанство. Никой не казва че Русия има огромен потенциал точно в зелените тенденции. Както и комунистически Китай, където са най-напреднали в зеленото но без евро полудявания. Никой от нас не е видял ясни доказателства че СО2 непременно "затопля климата". Нито че наистина това е от човешка дейност. Налице е театралност предназначена очевидно за инфантили-цялата безвкусна сценка с Грета го показва. Грета е нещо като Евровизия на зелената история. Зелени партии, истерични и ексцентрични идеи как газът, за който ще се избием сега бил по-отровен и от въглищата и прочее талибанства. Обърнете внимание как всеки ден ни заливат медиите с това. За да е така някое НПО плаща луди пари да ни облъчват. Същото преиграване усетихме около Ковид пропагандата-чували, детски площадки, мрачен генерал по телевизията, щабове. Същата театралност видяхме около БЛМ, Метоо, Истанбулската конвенция, социалната услуга "отнемане на дете" и пр. Създава се впечатление че театъра се режисира от един и същи бездарен театрал. И това наистина дразни. Човек започва да мисли конспиративно ще не ще. Че някакви сили нарочно сриват икономиката на Европа. Защото нито САЩ, нито Русия, нито Китай се трогват от Грета. Детската градина се случва само в Европа. И това много дразни. Че тъпанари ни смятат за по-големи тъпанари от самите тях. И ни "управляват".

За сметка на това пък изцяло пропито с руска пропаганда. Значи нямам нищо против да купуваш руски стоки, ама тях първо ги няма второ ти самия за нищо на света не би желал да използваш руски стоки или да живееш в Русия. Което е показателно. Тъй като единствените приходи на Русия са от продажбата на ресурси, Русия използва тези пари за да си финансира войната и се опитва да използва същите тези личности за да оказва натиск върху другите държави да приемат действията и.

Обзалагам се че си под 20 годишен надъхан талибан, който не е изкарал и лев през живота си.

ЗНАЧИ ТЕЗИ ЧЛЕНКИ НА ЕС ИМАТ ПРАВО ДА ПЛАНИРАТ САМИ СВОЕТО ЕНЕРГИЙНО БЪДЕЩЕ ТАКА КАКТО НА ТЯХ ИМ Е ИЗГОДНО! ..... А НА БЪЛГАРСКОТО ЕНЕРГИЙНО БЪДЕЩЕ , ТЕЗИ ЧЛЕНКИ НА ЕС НАЛАГАТ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ :)))

Като си избираш подлоги да те управляват така става.

Абе да бегам ама много студено и вятър много. Ела с перката да те завъртя. БЕГАЙ (нерегистриран) В СИБИРЕ, РУБЛЯК!

просто не трябваше да се изправят срещу цял свят, сега компютри, космос, оръжия, всичко щеше да се чете на немски, но карай, за това, че ще се освододят от руското ен. иго го вярвам че ще стане преди 2050, много преди това, както и цяла Европа. Тогава нещата ще се нормализират, ватата ще си е обикновена азиатска държава с ракети.

Значи скоро ще дойде комунизма - електрификация плюс съветската власт на ЕС?

Е тогава вече наистина ще предизвикат климатични промени. Еврогейския идиотизъм не знае граници.

МИ МУЖИЦИТЕ СЕГА КВО ЧЕ ЯДАТ? ЧЕ МИ ЯДАТ...

Помните ли как щяхме да инвестираме милиарди за газови централи.... Щяхме да цъфнем и вържем сега. Да залагаме здраво на въглищата в за следащите 5-10 години, че няма оправия. ВЕИ-тата още не са досаттъчно изгодни, не и при напия климат. Чакаме технлогията, която ще е гем чейнджър, Не сме я видели на този етап.

В БАН, където се занимават основно с крадене на държавен бюджет в особено малки размери, се разработват високоефективни фотоволтаици за лунна светлина, такава от газена лампа и кандило, а също и вятърни турбини, монтирани на детско хвърчило или японски ветрила. Гарантирано КПД с дименсия в "зепто" единици. (10.ехр-21).

Е НЯМА ДА СТАНЕ, СОРИ. Русия ще умре от глад, понеже няма кой да ви купува пръднята.

от енергия на вятьра ще бьдат отнети 300теравата мощность . Индия и Адия ще умрат от суша и глад . Еуропа или ще потьне или ще се изпече на адски огьн .Всичко в този Свят е свьрзано, дебилни последователи на Грета . Колониална Еуропа все гледа да ограби някого . Сега Природата е наред .

Тъпи руски тролове! Даже и на български не са ви научили. Да, Русия ще умре от глад, понеже няма кой да ви купува пръднята.

а какво да правят страните без излаз на океан или море? а да ще купуват от тях.... веснага излизане от тая клоака ес, нагла и лицемерна, нашият статут вече е на прислуга за следващите 1000г

Може да има само в морето? И как реши , че нямаме излаз на море? И как реши, че в България няма вятърни турбини? Мноо смотан трол си

В СИБИРЕ, РУБЛЯК!

Ако петрола и газта се изполват само за ток е разбираемо. Но това няма да спре ползването на петрол и газ и те ще поскъпнат. Те ти булка спасовден.!?

Произвеждат голяа част от ел. енергията си чрез Газови Ел. Централи, ако ги затворят рязко ще намалее консумацията на газ В българия например, половината от 3те милиярда куб. метра газ които внасяме, отиват за Топлофикация софия

Няма нищо лошо да си независим.Но пък Европа ще е зависима от тези 4 държави,управляващи европейската вят. централа.Всяка държава трябва да има задоволяващи своите нужди централи.Иначе зависимостта не се премахва

но колективния колхоз не мисли така, важно е запдна европа да е добре, останалите ще духат на перките

Мислят за инвестиции в бъдещето. Така ще намалят зависимостта си от горива и ще развият икономиката и технологиите. Така са решили да преодолеят кризата. Това е държавническо мислене. А нашите "избранници" са решили да го карат на помощи. Ще спрат всички инвестиции и ще раздават пари. Когато един ден свърши сегашната драма, ще сме задлъжнели повече и от украинците. Харвардска им работа.

На тия има вятър в главите им гейски.

Ветър дуе мудо ми се клати

Играят ролите и на: - антиваксъри - тръм фенове - патриоти- традиционалисти - говорители на народа - любители на конспиративни теории И разбира се, енергийни експерти, бясно защитаващи фосилните горива Върли противници на възобновяемата енергия, щото шефовете им в Кремъл, гладни ще останат, а и нема да има копейки за тролене Успех, ребята Ама да знаете, Земята е кръгла и даже се върти, още древните гърци са го знаели

"Ловите ветер всеми парусами!" ...... "Удача — миф, но эту веру сами Мы создали, поднявши чёрный флаг!"

За разлика от вашата любима Русия, която открай време се къпи само и единствено на износ на ресурси, западния свят свикнал да гледа напред в бъдещето и да се оправя във всяка ситуация. Тепърва ще навлизат все повече и технологии за изключване изцяло на фосилните горива. Хората разбраха, че да си зависим от някакъв ресурс доставям от чужда държава е строго противопоказно.

Екологичните щети, нанесени при производството на фотоволтаиците и вятърничавите, синхронни генератори, както и тяхната утилизация впоследствие, не могат да бъдат компенсирани от ползите за целия им експлоатационен срок. Друго би било, ако ги доставят готови от Марс. А "зеленият" водород се прави от електролизери, захранвани с електроенергия основно от въглищни централи. Да не говорим за нуждата от калиева основа и дейонизирана вода. Поне такава ползват тези на Теледайн. На всеки 2-3 години експлоатация трябва да се подменят и модулите от SS 316, които са продукт на металургията и са най-скъпото в електролизерите. В резюме - нищо не е безплатно и "възобновяемо". Идва времето, когато войните за суровини ще се водят за градските сметища.

Какви са по-точно екологичните щети при производството на ветрогенератори? И какви са екологичните щети при използването на фосилни горива? Или сега ще ми твърдиш че фосилните горива нанасят по-малко щети?????? Или може би сега ще започнеш да твърдиш че те са безкрайни? Не се притеснявай моето момче в любимата ти Русия ще продължат да си карат на нефт и газ щото друго така или иначе няма. По-точно казано не разполагат с каквито и да било технологии. Но пък вече не сме запечатана държава и не разстрелват хората затова че се опитват да напуснат България. Така че можеш спокойно да заминеш за любимата си Русия.

и с всеки Изминал Ден К0мундетата от Брюксел стават ясни на все повече Хора от Народа на Европа!

Гоненето на вятъра - бъдещето на ЕС .