Богатството на българите нараснало 8 пъти от 2000 г.

България на 38-о място сред 53 изследвани държави в света по богатство

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След 10 години 2-та милиона българи и 2-та милиона цигани които доцапат до тогава ще са направо БОГАТАШИ

А и как са пропуснали да обявят, че и имотното състояние се подобрили, защото преди около 9 милиона имаха 110 993,6 квадратни километра, а сега 7 милиона имат същата площ, което си е 8% повишение?

Това са парите на богатите робовладелци!!! На 38 място сме,а с най ниските заплати в света!!!Нещата изобщо не са в ред!!! 5% от населението държи повече пари от цялото население на България,че и от населенията на съседните държави,нашите робовладелци са много по богати от западните!!!!

Вследствие на тия кражби и корупция и липса на истинска прокуратура и полиция, а нЕкви имитиращи тая дейност умрели структури, народът в България е доведен до най-голения бедност в сравнение дори с африкански страни, където пенсиите и заплатите надвишават тези в България....България днес в този час е в състояние на клинична смърт, мърдат тука само умрели от глад и студ възрастните хора със 100 евро пенсии и една клика от страшни убийци и крадци на еврофондове и източвачи на банки и други пирамиди като НЗОК, частни пенсионни фондове, застрахователни дружества като Олимпик и т.н. подобни пирамидална структури от сорта В същото време офшорни концесионери източват кой квото може от богатствата ( злато, метали) и активите ( летища, енергетика) на страната

Стига повтаряхте тия лъжи бе...след 2014 се отвори трудовия пазар за българите в Европа, днес в България живеят и работят по малко от 4 милиона....тъпаци , същите лъжи като недостига на работна ръка в държава без икономика...Къде са обявите за тия работни места бе както е в indeed за работните места в Европа, а ? Само едни и същи лъжи повтаряте....да пукнете дано

Тези средно аритметични статистики никой не им вярва вече поради простата причина, че огромна част от това богатство е в ръцете на малцина. Средната работна заплата също не е критерий, трябва да се взема медианата, т.е. най-често срещаната заплата, която е към 600 лева.

Много благодаря за определяне на интелектуалното ми ниво - сиреч съм "тъпак". Може ли обаче с малко по-ясни изречения да обясните какво имате предвид с по-горният си пост, защото от написаното разбирам, че съдите за другите по самия себе си.

поправете заглавието! Богатството на някой българи е нараснало 8 пъти от 2000 г. Това е вярното.

И аз имам 8 пъти повече спестявания. 0х8=0...

Богатството нараснало 8 пъти, а инфлацията колко пъти? Например за последните две години парното е поскъпнало 2 пъти. За последната година само единия прост хляб поскъпна с 20-25%. А ток, вода, храни, винетки, такси на какво ли не...

Верно бе! То и аз така!

Знаем ги тези хора, около 1000 човека са. Всеки нормален българин би ги обесил без никакви угризения.

Да, богатството на едни точно определени хора в БГ е нараснало много в последните години. Ние си ги знаем кои са. За останалите нищо не се е променило. Ама само си представете реално колко се е увеличило богатството на онези няколкото, щом като се раздели на 7 и половина милиона, излиза, че всеки е станал 8 пъти по-богат.

Посочете ги поименно.100-200 имена няма да ви затруднят.

Браво. Избройте ги. Хайде - всички поименно, не са много.

Благодарение на неуморните, непрестанни грижи на премиера Борисов и ПП ГЕРБ България върви уверено по пътя на процъфтяващото благоденствие! Управлението на Бойко Борисов не само извади България от жестоката икономическа криза, но и успя да я превърне в остров на стабилността и просперитета! Гордеем се с теб и те обичаме!

най-важното изречение е последното - за разпределението на богатството. Заприличали сме на латиноамериканска държава с разликата, че нямаме демографски растеж, а катастрофален спад. Интересни времена ни очакват. И, за съжаление, те няма да са непременно положителни.

Баце спри наркотиците.

Ама яхтите повтиняха.

е много груб майтап

Да прави сте ! Стъкмистиката ви е вярна , НО!!!! 8% се е увеличило богатството на този 1 % от мутрите и робовладелците, които безчинстват и мародерстват Българският Народ (който за нещастие все още си мълчи робски). това е едната истина, Другата е --погледнете само как живеят старите хора в тая "богата" територия.. вижте кой рови в кофите за боклук за да преживее, говорете с тези , който и двамата работят в семейството и ЕДВА свързват двата края.Погледнете младите семейства, които не могат да си купят жилище и поради ред причини не могат да си позволят повече от едно дете(въпреки, че искат). Погледнете под лупа вече изчезналата средна класа в БГ...ПОГЛЕДНЕТЕ всичко товч и тогава сядаите и пишете платената от НЯКОГО статйика за ЗАБОГАТЯВАХЕТО особено в България!!!!!

И аз съм солидарен с твоето становище. За това си обяснявам и петвековното робство. " Преклонена главица, сабя не я сече."

На калпава чеврена мека ракета ....курни и е крива !

Тц, не тйй баце, както та учат....виж влоговете...и пак риви, че нема за крадене като при тоше !

и Словения, вервайте ни, баста!

бабите хвърлят хиляди през балконите...има резон....

Бре па аз не съм знаел че съм забогатял

За Словения не сте познали , а може би и за част от другите цитирани държави.Който е ходил там знае за какво става въпрос.Словения е част от бившата Австро-Унгария.Винаги е била най-богатата република още в състава на СФРЮ.Няма никакво място за сравнение.

Това е за власта и олигарсите бедния става все по беден след като си траят малко им е.

А то точно обратното - обеднели

аз се чудех защо минфина слага капчуци от злато а то просто сме забогатяли...

Ха ха- нетните финасови активи в България се увеличили 8 пъти!!!! А бе тези малоумници, които преписват от тук от там наясно ли са какво означава "финансов актив", особено пък "нетен"? Финансовите активи биват Пари и парични еквиваленти, търговски и други вземания. Е, я сега да видим на кои категории български граждани стъпва тази статистика, особено в частта с "търговските и други вземания". Хора, не ви ли писна да ни манипулирате? И с к'ва цел го правите, след като е всеизвестно, че на българина сливовицата му държи ума "жеуезен"! Ха ха ха