БНБ с прогноза за поскъпване на храните и горивата

Причината са цената на тока и предстоящото плащане на ТОЛ таксите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всяка една прогноза,анализ или какъвто и да е оракулски труд в областта на икономиката трябва да има времеви хоризонт.Ако увеличението се отнася за след месец,година или две е едно , за след десет години със сигурност увеличението на всичко ще е факт.По принцип всички които чакат на държавната копаня имат интерес от повишаване на всички цени и е нормално да го пропагандират.

Защо да вярвам на БНБ след провала й КТБ ??

Институция ли е БНБ, или махленска клюкарка ??

Тези от БНБ по какъв начин бяха осъдени и колко години ще работят за да върнат парите от КТБ?

го знае,преди вие да се разсъните.Вече го усещаме от 30 години.

Банка в БГ е мръсна дума след кражбата на милиарди от КТБ под шапката на БНБ, което си беше комунистическа поредна експроприация! Всички БГ банки са скачени съдове, крадат и паразитират, подкупват управлението за лобистки закони с нашите пари! На всяка БГ банкнота има мръсна дума - БНБ!

Простия народ си мисли, че като тол таксите са само за камиони, него не го засяга. А всъщност, ще ги плащаме всички ние, защото ще се калкулират в цените на стоките.

Тази "БНБ-прогноза" ми мяза повече на политико-икономическа манипулация. Но, кого обслужва ??

Брей, какви магьосници... Всичко познават тия, ей.

Министърката на земеделието каза, че реколтата била рекордна. БНБ твърди, че била слаба - кой лъже?

Всички.

Заводските цени на горивата в България са едни от най високите в Европа.

още ли...

Ние държим и медиите и парите както дуржахме за топките Обама, на които дадохме Нобел за мир, така същият отвори 2-3 воини в които избихме стотици хиляди цивилни.... И Тръмп държим... Така че си драскайте тук кооолкото си щете... Ха ха ха

Цената на нефта устойчиво върви нагоре, естествено и цените на горивата ще вървят нагоре. Който е мъдър ще купи фючърси и ще изкара едни лесни пари. Храните вече поскъпнаха драстично и едва ли ще има някакъв ценови шок. От друга страна поради липсата на работна ръка заплатите стремглаво вървят нагоре, което води след себе си по високи разходи за труд, по висока себестойност и по високи цени на стоките и услугите. Поради недостиг на мощности цената на ел. енергията също ще върви устойчиво нагоре, което от своя страна също ще доведе до повишение на цените на стоките и услугите. Аре бегайте. Проста и невежа измет.

Ти пук кои си бе цървул??? Кви комунисти те гонят... Нсли и и Чехиа беха коминисти ама о по соца им беше чистичко около блоковете.. И не хвърляха торбичките с боклук от балконите...

за ниско платен труд е по-точно казано, вече и циганите се светнаха, че е по-добре да отидеш във Франция строител отколкото да опъваш каиша за мижави пари

БНБ няма право да прави прогнози. Тя не е регулатор, а бивша централна банка, която допусна крах на националния капитал, натрупван през периода 1962- 1990 година. Тази банка няма никакви права, още повече да се прави на социологическа агенция. А Сир.бг очевидно ни убеждават, че е добре да се махне валутният борд и милиони хора да заживеят в неописуемата мизерия от 90-те. Такава самна статия е недопустима за днешно време и по нищо не се различава от безсрамието на онези, които влязоха в НАП и разпостраниха данните на няколкомилиона българи в интернет. Държавата ни е във валутен борд и по вина на БНБ и нищо не може да оправдае миналото им. Затова е добре въобще да не се появява никой от тях пред света.

БНБ не прави прогнози а икономически анализи. И е длъжна да ги прави дори и да не и се иска.

В статията и заглавието се говори за прогноза. Второ нито прогноза, нито анализ има право да прави. Направих справка в Закона за БНБ и там се виждат ясно какви са функциите на БНБ. Така или иначе те са длъжни да осигуряват икономическата стабилност, а с тази прогноза правят тъкмо обратното и подлежат на наказание, защото внушават нестабилност, каквато може да няма. На първо място храните ни са много скъпи и по никакъв начин не може да зависят повече от горивата. Ако някой иска да ги манипулира единствено ще създаде условия за свободен внос на храни без мито и нашите престъпни спекуланти ще загубят. Основно зад тази псевдоновина стоят кадрите на БСП, които вече са изгубили почва под краката си като представител на групи от обществото. В този смисъл БНБ извършва пропаганда в полза на БСП и е редно да бъдат осъдени за това поведение. Вибте административно наказателните разпоредби към ЗБНБ..

Всеки журналист може да сложи каквато си поиска глупост за заглавие но всъщност става на въпрос за анализ. Дори не и за анализ а просто се съобщават обективни икономически параметри, които всеки що годе грамотен човек би трябвало да може да види и сам без помоща на БНБ. Храните вече поскъпнаха драстично а дали ще поскъпват повече не се наемам да прогнозирам. Но не е невъзможно. А да се твърди, че хлябът ще поскъпне поради относително по слаба реколта е колосална глупост. Отдавна цената на пшеницата не зависи от реколтата в България. Лъжата успешно ликвидира БСП и тази партия едва ли си струва човек да си губи времето да я коментира.

БНБ е регулатор. И то какъв...на идея си нямаш.

ЗАТЬВАМЕ

Всъщност, статията казва обратното!

бих се учудил, ако банка излезе с прогноза за обратното хаха естествено, че ще поскъпва. всичко. винаги. така работят парите, износват се

интересно, че БНБ няма случай в който петрола да поевтинее :-)

Така е, всичко поскъпва, народа го дyxa, но му е сладко и иска още по силномда го дyxa. Колкото и да му е гадно на народа, все му е малко. Ама като не мисли като гласува....

Бягайте презглава и не и и помисляйте за връщане в бг! Освен ако не съе цигани,крадци или политици! С честен труд не е възможно да храните семейство във Боколандия!!!

те да бягат ама... поскъпването е естествен процес и не зависи от държавата... просто парите са проектирани да се обезценяват

Те т'ва е проблемът на 10 годишното икономическо управление "А ЛА ДЯНКОВ". Това е фактът който Владислав Горанов не обяснява на шефа на правителството, което за трети път няма да може довърши мандата си поради посочената причина. Моята прогноза за наближаващата рецесия (такава като през 2008 г.) този път ще доведе до кардинални световни промени, обаче България няма да бъде сериозно засегната заради ниския стандарт на живот в тази идващите години. (Историята от 19 февруари - 20 март 2013 г. може да се повтори, но вече като фарс.)

Днес цената на Брент петрол падна под 60 долара за барел или това ама ВЪОБЩЕ няма, ана няма абсолютно никакво значение

до таргета 30-35 долара...

бнб както винаги не е в час! доста ще трябва да се потруди това правителство за да достигне постиженията на луканов, виденов, попов и тнт в тази област!

akud

ех алчни бг чорбаджи пак со правите селски алчни сметки. но с нисък стандарт на живот си го мушите бавно

страни, данъците върху богатите достигат до 80-90% над даден праг! Просто разликата между бедни и богати там се поддържа в тесни граници, чрез високи данъци! Плоският данък, въведен от Тригравата Ламя, дефакто напарви тази ножица още по-голяма! Плоският данък работи против хората и в полза на "бизнеса"

Абе какво става тука, БНБ ни уведомява че всичко ще поскъпне!!! Абе няма ли премиер за тази работа!!! Като едно време при тоталитаризма, предварително ни съобщаваха че ще има поскъпване и народа се юрваше по магазините... Ама, никак, никак не е нормално БНБ да ни уведомява за това... Тя брокер на правителството ли е???

Като едно време при тоталитаризма, предварително ни съобщаваха че ще има поскъпване и народа се юрваше по магазините... ---- Е то това е целта - да принудят всячески Тълпата "да купува", независимо дали нещо и трябва или не, важното е "да купува", ама тя не иска, а се мъчат да я принудят! Първо беше чрез еФтнини лихви, после чрез печатницата, ама пак не стана. Сега обърнаха тактиката и решиха - чрез помпа на цените. Ако и сега Тълпата удържи напъна ... с ОНИЯ е свършено - ще фалират!

генезисната слабост на капитализма - постоянно да зависиш от търсенето!

на този гърч на капитализма е Лихвата и респективно - измислените "дългове"! Докато не се занулят дълговете - НИЩО НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНИ !

кой ше витрае да се возите с най евтин безнсин и д апиете най евтината бира?!? НАли искате да сте европейци !

Вече официално признават,че сме с най скъпия ток в Европа,въпреки,че имаме собствена АЕЦ,най скъпата храна в Европа и с най ниските заплати в Европа! И въпреки всичко продължават да вдигат цените на всичко и да се чудят,защо тук аджеба цял свят вече не иска да идва,каква е тая алчност бе?!? Изгонихме туристите,изгонихме народа и пак не се спират с цените,това е брутална алчнотия от простотия!

Нефта поевтинява но таксите се увеличават.

Статия платена от субсидиите на БСП! Благодарете на БСП, за статийката и ограбването на БЪЛГАРИЯ няколко пъти !

Не стига, че сме с най високите цени на всичко ами ще ги вдигат още.

нали трябав да стигнем нови върхове

малко по надолу отговора на въпроса - защо ще има още покачване!

Всичко поскъпва. Поевтиняват само обясненията за поскъпването.

Всичко поскъпва --- Това е характерно за края на 5-а вълна, където "умните" пари разтоварват върху най-глупавите! Проблема на "умните" пари е, че това разтоварване се очакваше оше 2017, после 2018, после 2019 (ама тя вече свършва)... ама явно "глупавите" пари са поумнели и "умните" няма върху кого да разтоварят... на агонията ще е дълга!

икономика даже сега не е в 5-а, а е в корекционна вълна "В" от цялата удължена плоска корекция, започнала после 2008 г. Вълна "В" при разтегната корекция може да надхвърли върха от предишният тренд, т.е. от преди 2008 г, , т.е. да подлъже, всички да кажат - ето, минахме върха , знамчи растем ... и ЩРАК започва вълна С, която ще е по-дълбока от края на вълна А! В момента се мъчи да се надхвърли върха от 2008, за да разтоварят "умните", които очевадно имат големи затруднения в този опит... Затова ще се напъне още нагоре, ...за да се подлъже и посленият балък, преди АПОКАЛИПСИСА!

"милиардери" ще олекнат ... отгоре ми го говорят .... А ще олекнат, защото реално не са имали НИЩО повече от "вярата" на хората, изразена в няккави цифрички на някакви имагинерни "активи" във вид на хартийки даващи право на "дивидент", т.е. на пари от въздуха! Тая игра ПРИКЛЮЧВА! "Твърде е голям, за да фалира" ! Ама вЕрно ли това е вЕрно?!

Тоалетна хартия, ще се продава само на лицата, които имат документ от общината, че са яли!

което сега е евтино - ще стане скъпо, а това което сега е скъпо - ще стане евтино!

Благодарете отново на тиквата и ГРОБ!

прогнозирам: ДРАСИЧНО ще поевтинее цената на ТОАЛЕТНАТА ХАРТИЯ!

секиможе да янаправивинаги всичко е в посока нагоре..дано се изсипете ифанете хронична херния!

грешиш! Те тая инфлация я мъчат от 2008 г - било чрез нулеви лихви, било чрез печатницата ... ама йок - търсене няма! А изкуствено попане на цените, просто още повече ще свие търсенето..... Няма да има на кого да продваш, няма кой да ти купува на скъпи цени!

в най голематакриза коаг ауж никойнемаше паримутрите дигнаха сценатана олиото изахарта десет пъти и бабките се изнбиха да изкупат всичко.... так ще стане и сега а ти пак с пръст в ......

Kak по-слаба реколта бе?!?!?!?! До вчера се хвалеха, че са надхвърлили 1 (един) тон от декар!!! СПЕКУЛАНТИ гадни!

ДПС + ГЕРБ този път няма да изкарат мандата. Иде люта и разярена есен. След толкова мн. гафове само това ни липсваше - ХИПЕРИНФЛАЦИЯ. Явно Мая Манолова е предизвестен победител .. и София ще бъде воденияния камък на Боко тиквата.

няма как да има ... ще има хипер дефлация!

Много си зле. Каква ХИПЕРИНФЛАЦИЯ, когато има валутен борд! Мислете малко. Главата не е само за баланс.

Тя... дано... Майчето да ви оправи, малоумници тъпи, че да цъфнете и вържете даже:)))!!!

А за заплатите какво са прогнозирали тези помияри??

Ен говньо!!!

СЕГА сключи дългосрочни договори - било за газ, било за нефт или за каквото и да е, от името на "държава" - ИЗВЪРШВА УБИЙСТВО на хората! Защото само след половин година, година - две -три, цените НА ВСИЧКО ще са рязко надолу, а такъв договор би означавал - безвъзмездна субсидия на ЧУЖДИ И/ИЛИ ЛИЧНИ ИНТЕРЕСИ! Подписването за Гьола, за Маркуча СЕГА - това е УГЛАВНО ПРЕСПЪЛЕНИЕ! Въобще сега са времената, когато ВСЕКИ трябва да бяга като дявол от тамян от ДЪЛГОСРОЧНИ ангажименти и договири.!

Чак пък УБИЙСТВО...

След като цените се вдигат и всичко е наопаки в държавата, защо стачкуваме само по форумите?

В България няма да останат хора заради тази брутална инфлация,която е почнала да мори народа от няколко години! Тук доходи няма! Какво поскъпване,та то не е спирало! Инфлацията изяде заплащането на хората...

При задаваща се рецесия само при нас цените скачат. Икономическа логика

Слугинажът от БНБ като надзорник показно срина КТБ с буйни хора и ръченици за сметка на на вложителите и с милярди дълг за сметка на държавата. Същата клоунада анализатори от БНБ сега заработва нова поръчкова схема за източване на нови милярди държавен дълг .

ГЕРБ пада до Коледа. Хиляди членове на ГЕРБ са отвратени от шайката бандити в правителството.

някой знаели какво е това " стоките и услугите с административно определяне на цените, като ток, вода и парно"??

тоталитаризъм, лобизъм , с който т.н. "държава" "спасъвя" "бизнеса" на тези, които дефакто дърпат конците на "държавата" Казано просто - задкулисието се самоспасява на гърба на хората в периоди, когато" "низините НЕ искат", а "върховете - НЕмогат""

Prez celiq prehod glasuvate protiv Kostov I za cherveni bokluci, I iskate da vi padat cenite.

Цените на петрола падат, цените на Лукойл се качват, броят на яхтите на шефовете на Лукоил също се покачва.

Работя в Германия . Храната тук е по-евтина от българската. Качеството е много по-високо.

Същото е в Британия. Маса стоки са на цени, по евтини от балХар. А заплатите са в пъти по-високи, най-ниската часова ставка е 5 пъти по-висока от коя да е балХар заплатица. Не щът да вервтъ, не могът. Фтичката, дето не искала да излезне от кафеза, дори при отворена врата. Не знаела какво е навън, и познатия кафез й харесвъл. Синдрома на Стокхолм.