17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А как ще коментирате това: вместо да кажат ясно какво е заплащането след като запознаят кандидата с естеството на длъжността, условията за работа и т.н., интервюиращите задават въпроса " Каква заплата очаквате?" и всъщност от отговора най-вече зависи дали ще те вземат на работа. Всъщност каквито и да ги говорят в статията, в крайна сметка идеалният кандидат трябва да е готов да работи на минимална заплата или близка до тази и разбира се на изпитателен срок с максималният срок от 6 месеца (и то едностранен изпитателен срок само за кандидата, но не и за дружеството).

Най-тъпия въпрос, който може да съществува. Вместо да ти кажат какво ще ти дадат като заплата, те питат колко искаш да получаваш. Ти трябва да кажеш приемаш ли или не тази заплата. Ами искам много, искам 3000 лева и повече. Това е честният отговор. А трябва да излъжеш и да кажеш гърчейки се: - Ами... 700 лева. И толкова ще ти дадат. Нали сам поиска толкова?!

Самото естество на задачата - интервю за работа … значи ти кандидататваш за роб. Въпроса е колко може да изкопчиш за робията си…

Ако мисленето ти е на роб, то е точно така, както казваш. Има и друга възможност - да мислиш като можещ човек и като партньор. Тогава ставаш полезен и партньор. А под партньор имам пред вид и вариант, в който си само сътрудник без дял от комапнията, и вариант, в който полезността ти довежда до предложение за партньорство. Казвам го и теоретично, но и от собствен опит, повторен многократно. Хората от бизнеса търсят свестни партньори, както търсят и свестни служители. И ако трябва да съм честен, убеждението ми е, че компаниите се нуждаят повече от нов свестен служител/партньор, отколкото новият свестен служител се нуждае от тях. Повтарям: свестен. Така че имаш избор. За сега си избрал роб. Понеже не знаеш каква робия е да ръководиш, да си отговорен за цяла организация и за цялостен краен резултат.

Преди "интервюто" си свалете гащите, и успехът ви е вързан в гащи.

Ми ако сме с пишки ?

управител за България на Pedersen&Partners значи е твоята позиция :)

За дамите съвеът за пълен успех е повече от отработен: пускате на бъдещия шеф яко отвсякъде и сте готови. За "другия пол" е малко по-сложно, но ако сте пасивна мека китка - имате голям шанс!

За меката китка съм съгласен, че има повече шанс. Вече е набутано като нова култура, разбира се за да се унищожат постиженията на цивилизацията. Понеже сивите кардинали на света са нецивилизовани хора в къси гащи някъде по изолирани имения. Евреи от примитивните кланове.