Безработните продължават да намаляват: кои са най-търсените професии

Най-много свободни работни места заявяват преработващата промишленост, образованието, хотелиерството и ресторантьорството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лъжливо заглавие. Истината е: безработицата е нараснала с 35% спрямо същия период миналата година. Което е плашещо защото лятото свърши и временно заетите в туризма ще се върнат в бюрата по труда.

Тия бюра по труда трябва да бъдат закрити. Абсолютно безполезни. Всичките им данни са изопачени и извадени извън контекст и не означават нищо за реалното положение. Безработицата е огромна в България.

Видно е по търсените кадри че сме се превърнали в страна от третият свят

tonk11

Глупости. Като е огромна що има толкова обяви за работа? Я погледни в джопс.бг примерно. Работя в строителния бранш. Набираме постоянно хора а текучеството е огромно. Странното е, че никой не напуска заради парите вероятно защото плащаме добри заплати. Напускат по други причини. На строежа било мръсно, прашно, студено, топло, тежка била работата и куп други глупости. Даже един напусна щото било отговорно а той не можел да поеме така отговорност - да опъва кабели и то под надзор особенно в началото.

Ми то банките имат по-голямо доверие зорна от статистиката, защото изплащат заплатите приведени на р0ботещите по сметка.

Лично аз не сам видял полза от бюрото по труда никога не сами намирали работа в момента съм на борсата и не очаквам да стане нещо

250 000 безработни като сложим 2 000 000 изгонени в чюжбина и реалната безработица е някъде към 50-60%.

"гениални" разсъждения... По тази логика евреите, арменците, поляците и много други трябва да са с по 1000+ % безработица, понеже голяма част от населението им е пръснато по света.

Дай да видим източник на тези данни. Най-обичам фалшиви алармисти...

Глупости, не пиши глупости.

Реалната безработица е над 40%, понеже там безработните се водят на отчет до 1-та година, а сигурно и има и голям процент, който не се е регистрирал там. Никой няма интерес да работи за 600-700 лв. масова заплата, която е под човешкото достойнство сравнено с разходите за живот.

началници са винаги заети............

Интересно как живеят тогава и оцеляват и без тези 600-700 лв. Или ако имат друг начин да правят повече, значи въобще не са безработни и не са тема да дискутиране в контекста на статията.

Овчари вече не се ли търсят? Бойко запълни ли им бройките?

Явно има как, в сивия сектор или емиграция.

Колко пъти им казвам да не объркват и смесват две новини? Безработицата не може да намалява,просто хората изчезват буквално и преносно оттук. Намалява само раждаемостта до изчерпване на количествата. На Марс ще се срещнем всички както в "Марсиански хроники" на Бредбъри, или както един вчера се кефеше в коментара си, че на Венера имало колкото щеш венерини хълмове...

По коментарите е ясно че не сте ходили в бюрото по треда, а само умуваге и говорите глупости Тия уроди от бюрата целта им е да разкарат хората по всички възможни начини. Те предлагат каква да е работа само на тези които трябва да им се плаща за да ги разкарат по-бэрзо, а на тези които не им се плбаща нищо не предлагат за да се откажат сами да ходят там да си губят времето. Дори и сам да си намериш работа те не ти дават препоръка от бюрото която да представиш на работодателя, а без нея той не те иска. Аз като бях ругистриран ми предложиха 2 пъти работа, и звата пъти за общ работник на заплата под минималната, при положение че аз съм завършил висше и че нямат право да предлагат работа за по-малко от минималната заплата. Работата разбира се беше целодневна. И двата пъти за да ми кажат че има работа за мен общ работник ми се обадиха по 5-6 различни дебила. Аз исках да ми дадат данните за работите които бяха обявени за по 5-7 хилади лева на месец, но те отказваха с аргумента че те били за чужденци!!!!! Получава се че сме гастермайтери в собствената си държава Със сигурност статистиката им показва не повече от 20% от реално безработните

Тия нещо не са в ред. Аз от 3 месеца се счупвам от опити да намеря читав мрежови администратор да ме замества, че вече изнемогвам от бачкане, и няма, и няма. Колегата от една друга фирма и той има нужда, вече даже вика, че търсел някой поне на ниво от едно време кварталните интернет клубове, и не може да си намери. Тия квачки яйчарките по ЛинкдИн пък мен постоянно се опитват да ме вербуват , на седмица получавам поне по пет оферти, значи не е само при мен да са кът мрежовиците, ама не ги виждам в класацията. Бармани, сервитьори и учители търсели посред КОВИД, айде бе.

Мрежов администратор?! Ти в коя година живееш? 95 Новел 3,11?

Тика в тази държава и една истинска статистика няма, всучко е фалшиво

Ти пък какво се заяждаш с човека?! Ясно е какъв човек търси и е сигурно, че е трудно да намериш читав, с подходящата квалификация и да не иска пари, сякаш съпортва централата на Гугъл.

Що, според теб на суичинга в дейтацентъра всичко става от само себе си ли?

Защо да "бачкат" при вас, като в чужбина ще вземат най-малко три пъти повече?

Безработните намаляват, ясно вече са умрели. Браво голям успех за герб и лично везира Бойчо...Ликуйте роби, и на мустакатата кака Мустафа може да благодарите...

Не се търсят овчари, защото везир Бойчо изби овчете на българите...

НАПРАВО ЦЪФТИМ И ВРЪЗВАМЕ..Ето сега и баба ще получи още 50 лв....УХ,как се радвам!