Безработните продължават да намаляват: кои са най-търсените професии

Най-много свободни работни места заявяват преработващата промишленост, образованието, хотелиерството и ресторантьорството

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАПРАВО ЦЪФТИМ И ВРЪЗВАМЕ..Ето сега и баба ще получи още 50 лв....УХ,как се радвам!

Безработните намаляват, ясно вече са умрели. Браво голям успех за герб и лично везира Бойчо...Ликуйте роби, и на мустакатата кака Мустафа може да благодарите...

Тика в тази държава и една истинска статистика няма, всучко е фалшиво

Тия нещо не са в ред. Аз от 3 месеца се счупвам от опити да намеря читав мрежови администратор да ме замества, че вече изнемогвам от бачкане, и няма, и няма. Колегата от една друга фирма и той има нужда, вече даже вика, че търсел някой поне на ниво от едно време кварталните интернет клубове, и не може да си намери. Тия квачки яйчарките по ЛинкдИн пък мен постоянно се опитват да ме вербуват , на седмица получавам поне по пет оферти, значи не е само при мен да са кът мрежовиците, ама не ги виждам в класацията. Бармани, сервитьори и учители търсели посред КОВИД, айде бе.

Мрежов администратор?! Ти в коя година живееш? 95 Новел 3,11?

Ти пък какво се заяждаш с човека?! Ясно е какъв човек търси и е сигурно, че е трудно да намериш читав, с подходящата квалификация и да не иска пари, сякаш съпортва централата на Гугъл.

Що, според теб на суичинга в дейтацентъра всичко става от само себе си ли?

По коментарите е ясно че не сте ходили в бюрото по треда, а само умуваге и говорите глупости Тия уроди от бюрата целта им е да разкарат хората по всички възможни начини. Те предлагат каква да е работа само на тези които трябва да им се плаща за да ги разкарат по-бэрзо, а на тези които не им се плбаща нищо не предлагат за да се откажат сами да ходят там да си губят времето. Дори и сам да си намериш работа те не ти дават препоръка от бюрото която да представиш на работодателя, а без нея той не те иска. Аз като бях ругистриран ми предложиха 2 пъти работа, и звата пъти за общ работник на заплата под минималната, при положение че аз съм завършил висше и че нямат право да предлагат работа за по-малко от минималната заплата. Работата разбира се беше целодневна. И двата пъти за да ми кажат че има работа за мен общ работник ми се обадиха по 5-6 различни дебила. Аз исках да ми дадат данните за работите които бяха обявени за по 5-7 хилади лева на месец, но те отказваха с аргумента че те били за чужденци!!!!! Получава се че сме гастермайтери в собствената си държава Със сигурност статистиката им показва не повече от 20% от реално безработните

Защо да "бачкат" при вас, като в чужбина ще вземат най-малко три пъти повече?

Колко пъти им казвам да не объркват и смесват две новини? Безработицата не може да намалява,просто хората изчезват буквално и преносно оттук. Намалява само раждаемостта до изчерпване на количествата. На Марс ще се срещнем всички както в "Марсиански хроники" на Бредбъри, или както един вчера се кефеше в коментара си, че на Венера имало колкото щеш венерини хълмове...

Овчари вече не се ли търсят? Бойко запълни ли им бройките?

Не се търсят овчари, защото везир Бойчо изби овчете на българите...

началници са винаги заети............

Реалната безработица е над 40%, понеже там безработните се водят на отчет до 1-та година, а сигурно и има и голям процент, който не се е регистрирал там. Никой няма интерес да работи за 600-700 лв. масова заплата, която е под човешкото достойнство сравнено с разходите за живот.

Интересно как живеят тогава и оцеляват и без тези 600-700 лв. Или ако имат друг начин да правят повече, значи въобще не са безработни и не са тема да дискутиране в контекста на статията.

Явно има как, в сивия сектор или емиграция.

250 000 безработни като сложим 2 000 000 изгонени в чюжбина и реалната безработица е някъде към 50-60%.

"гениални" разсъждения... По тази логика евреите, арменците, поляците и много други трябва да са с по 1000+ % безработица, понеже голяма част от населението им е пръснато по света.

Лично аз не сам видял полза от бюрото по труда никога не сами намирали работа в момента съм на борсата и не очаквам да стане нещо

Ми то банките имат по-голямо доверие зорна от статистиката, защото изплащат заплатите приведени на р0ботещите по сметка.

Видно е по търсените кадри че сме се превърнали в страна от третият свят

Тия бюра по труда трябва да бъдат закрити. Абсолютно безполезни. Всичките им данни са изопачени и извадени извън контекст и не означават нищо за реалното положение. Безработицата е огромна в България.

tonk11

Глупости. Като е огромна що има толкова обяви за работа? Я погледни в джопс.бг примерно. Работя в строителния бранш. Набираме постоянно хора а текучеството е огромно. Странното е, че никой не напуска заради парите вероятно защото плащаме добри заплати. Напускат по други причини. На строежа било мръсно, прашно, студено, топло, тежка била работата и куп други глупости. Даже един напусна щото било отговорно а той не можел да поеме така отговорност - да опъва кабели и то под надзор особенно в началото.

Глупости, не пиши глупости.

Лъжливо заглавие. Истината е: безработицата е нараснала с 35% спрямо същия период миналата година. Което е плашещо защото лятото свърши и временно заетите в туризма ще се върнат в бюрата по труда.

Дай да видим източник на тези данни. Най-обичам фалшиви алармисти...