17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

То транзит ще има, защо не, поне докато тръбата издържи. Но на условията на Русия. Когато има обходен маршрут е трудно да налагаш цени за транзита ...

Когато не Берлин на Украина, а руснаците плащат 3 милиарда за транзит. За чий да хранят куче, което ги лае? Берлин плаща на Гърция, на Турция, на бежанци, ако искат и на Украина да пращат издръжката А между другото, Англия дето също все плюе по Русия, е увеличила на 54% стакооборота си с Русия. Лаят, ама кинти искат, бааа наглите същества

Днешна Украина е като Югославия преди 20+ години. Създадена в този си вид от Хенри Кисинджър през 1991 година и окончателно присъединена към зоната на влияние на САЩ през 2014. Русия едва ли дълго ще я търпи в този формат така че предстои същото което с Югославия - разпад и кой от къде е.

А Черна Гора кани сега руски туристи без визи, без ПЦР тест, а за довиждане дори безплатно ще им направят ПЦР, само и само да дойдат. А българите само плюят, само искат, но нищо не дават и бол условия, все едно са фанали Дядо Господ за шлифера. Словакия почна да слага Спутник V.

Жалък опит за последно да се спаси лапачката на синковеца на Байдън. Украинците ако искат газ да си купуват само че не става защото няма за какво да я използват, е как е драги нови европейци? И отвъд локвата ви минаха и от ЕС ви минаха, честито, сега като се започнат едни преходи, едни заеми, една свобода и банани по магазините. Меркелица може да играе циркове но не е глупава, за да има работеща икономика трябва евтин енергоизточник, къде е той вече стана ясно. А пък другите да блеят за перки и соларни панели. Как беше? Не ме слушай какво говоря, гледай какво правя!

Винаги минават и подритват, щот сте озъбени на тези, дето са ви поважали и ближете на тези, дето ви презират, като украинци

каза ли? Поогледай се, поослушай се, може и да ти светне какво съм написал. ;)

Като нема китайци, има прости германци.

От Германия на Фолксваген до Германия на Аудито!!!

Ако има търсене на руска газ, което СП2 не може да задоволи като количество и Европа е склонна да плаща на Украйна транзитни такси и съответно по-скъп газ ... не виждам причина за спиране на транзира. Всичко е икономически интереси. Русия има полза да продава повече газ на Европа.

Русия избягва Украйна по Икономически Причини . Украйна отклоняваше газ за ЕС , използваше я , и не я плащаше . Нищо лично няма .

Германците просто говорят глупости, които да успокоят иначе пропадналите украинци. Какво означава транзита на газ през Украйна да се запази? Газта струва Х евро на кубик. Начислявайки таксите за транзита през Украйна, балтийските държави и Полша означава че ще струва повече от тази по северен поток 2. Ако има кой да плаща по-високата цена, Русия ще им прати газ и през Украйна. Просто в момента Русия направи така, че ЕС да плаща за участието си на майдана, а не Русия. А няма германска или каквато и да е друга фирма която да плаща с удоволствие по-скъп газ само за да могат украинците да имат какво да ядат.

Немец, Русия ЯКо плаща за Майдана и няма изглед да се отърве. Мужиците живеят зле. Продуктите на Русия са стари и ЕС не иска да ги купува. Иде План Рейгън 2 !!!

Че то Рейгън 1 беше многогодишна война между САЩ и Европа заради протекционистките мита върху евростоманата внасяна в САЩ от Европа, и тя завърши с класическият руски израз "Труба вам, мистер Рейгън" когато Европата завърши един съветски тръбопровод. А ако си мислиш че Рейгън е бутнал СССР... тц, лъжеш се. А този който бутна СССР се казва Линдън Джонсън, като с гениалната размяна която направи през 1968 година, като набута Чехословакия обратно в ръцете на Брежнев в замяна на Франция, успя да скапе всички наченки на икономически промени в соц.лагера и това докара СССР до крахът му. Рейгън просто извади късмет, докато води икономически войни с Европейската икономическа общност, да гледа отстрани как дългогодишното натрупване на политически грешки доведе до икономическото сгромолясване на Съветският съюз, но като всеки американец не пропусна да си припише чуждите заслуги-) Само дето днес Русия не издържа половината развиващи се държави... и отдавна превъоръжи армията си... и отношението външен дълг към БВП е пренебрежимо. Но виж това отношение при САЩ е направо копие на съветското;)

Глупав и неподготвен ! Не дрънкай глупости!

Пий овреме хаповете си

СП2 ще отърве укрите от преноса на недемократичната руска газ и зависимистта им от Русия ! Газът през Украйна трябва да спре веднага щом тръгне СП2 ! Укрите нали не искат нищо руско !

:)))) Нещо като планова икономика по образец на СИВ ли? Моооже! Пазарът като регулатор ДГД! А за кого ще го транзитира този газ Украйна? А-а-а, да-а-а - за Полша. Щото Днаия не дава газопровода от Норвегия, пък американския втечнен газ... Може и за нас! Колко му е - заради братскка Украйна да плащаме по-скъп транзит (щото и Румъния....). Ся разбрахте ли що бавим интерконекторът с Гърция?! Боко е стратег - интернационалист и още преди години е предвидил, че няма по-благо дело от това да плащаме за незалежността на укрите! Давайте братя украинци България е с вас - само транзитиран от вас руски газ ще купуваме! Никакъв друг! Остава само въпросчето, кой ще ремонтира скапалващата се вече газопреносна мрежа на Украйна. Дето е 50% американска собственост и 50% украинска. Ама колко му е - ЕС е насреща! Ще платим и това!

Не правя и не мога нищо, но искам Германия да гарантира че някой ще ме пои и храни, защото така.... Щото ако не ми давате, ще почна да правя зузлуми, така и така нямам какво да правя....

Въпроса ще се реши като нашето Белене през септември. Меркел е аут и новата ФРАУ ще стопира както тя сега иска!!! Време е маймунджулуците на КЪСИЯ да минават. И ще е така!!

Ще ти се ,ама Меркел пак спечели убидително!

Но нали това е тоталитарна руска газ!Украинците трябва да са радостни че отхвърлят оковите....

А хохолите что крадяха газ...

Друзя , ДАВАИТЕ на АМБРАЗУРАТА

Допустимо ли е,една държава,да се меси в отношенията между други две държави ? Както се казва,двама като си ги мерат,трети не трябва да си пъха задните части между тях !

Как и с какво Украина започна да създава проблеми на Русия? Не, не беше расизма спрямо руснаците, забраните, пред които наш'то 'изселване' към Турция наистина е една разходка... не това. А манипулациите с кранчето на газта, и изнудването да им се опрощават огромно количество 'липси' от страна на руския партньор. Помните ли? Аз да.

Проблемите на Русия с Украйна тепърва предстоят. Войната сега започва.

"Ако спре транзита на руска газ... Украйна няма да има пари за армията!!!" Така че за каква война бълнуваш?!

2009 година, зимата, се одървихме от студ заради крадливите хохли.