"Амазон" плаши с уволнение служители заради позицията им за климата

Част от работниците са привикани и разпитвани за публичните коментари

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

УВОЛНЕВАЙ ЗАТОПЛИСТИ! БРАВО АМАЗОН!

Г-н Калин Каменов, г-н редакторе, КАЗУС и КАУЗА са различни думи. Във второто изречение, очевидно, Ви трябва втората от тях. Дир. Бг, наистина ли не можете да намерите грамотни хора за редактори?

Имат си договори, както във всяка фирма, нарушават ги, обаче понеже са гретофили трябва да се направи изключение за тях, а работодателят им да бъде оплют по цял свят. Фашизъм в чистия си вид.

Когато бях студент, първа година, работих около 4 месеца във фулфилмънт склад на амазон. Всичко беше чисто ново, съответно доста чисто за склад. Смените бяха от 7 сутринта до 6 вечерта, заплащането - минимално на час, което е напълно нормално. Но това, което ми направи най-силно и буквално смешно впечатление е голяма част от мениджмънта как се държеше с подчинените - все едно бяхме осъдени затворници, ако общуваш с някой друг ти се прави забележка, ако се смееш също. Най-смешното беше, че ме "освободиха", защото цепнах светлоотразителната жилетка на един румънец, с който си бяхме приятелчета, но не това е смешното, ами че ме накараха да подпиша форма, на която ясно беше написано, че доброволно напускам, хахаха. И като попитах великия ми мениджър дали знае за какво става въпрос, отговорът беше "ами нямаме други така че това е". И само като се замисля колко луд съм бил тогава да се гърча по този начин. Отделно, че имах познати, които им разнасяха доставките на амазон с бусове, и пикаят в бутилки от минерална вода, а с храненето е още по-гадно, по 1 път за цялата "смяна"...

Този път заставам зад Амазон - като на служителчетата не им изнася и оронват имиджа на фирмата, която ги храни, да ходят, да работят за Грийнпийс и другите им подобни соросоидни протежета.