17-11-2017 20-11-2018

Коментари

толкова силни, че сам да си ги пишеш в парламента и на пазара никой да не те глоби... от най-социалните..

коментарите. Повечето изказвания са изпълнени с оплаквания и сръдни към държавата. Явно тези от първата таблица, трите последни реда /повишили продажбите си, преструкторирали дейноста си и тези без промяна в продажбите/ не пишат по форумите. Сега имате ли въпроси, защо вие сте зле. Едни работят - нямат време за драскане. Други имат време само за драскане, защото не им се работи и не им се мисли как да подобрят дейността си или да се преквалифицират. Знам, че ще получа изцяло негативни коментари и много минуси. Плюйте си. Предприемчивият и работен човек винаги се справя.

Колко си далеч от реалността, идея си нямаш. Как да си подобриш дейността, когато нямаш платежоспособно търсене - просто клиентите отлагат почти всякакви покупки освен най-най-най-необходимото за оцеляването. Пускаш на промоция и продаваш на загуба? Отвличаш клиенти от улицата и ги караш да купуват? Решаваш да смениш бизнеса, купуваш машини/стока за милиони и изненадаааа - и този бизнес е полужив. В много случаи най-малкото ти зло е да спреш всякаква дейност незнайно докога вместо да работиш ей-така за идеята и да генерираш загуби. Един приятел с разни магазинчета си стои вкъщи, защото няма смисъл да държи отворено, да плаща заплати и т.н. Отделно риска да се зарази. Майка му е възрастна жена с много заболявания и той просто не може да си позволи да работи и да рискува живота й. Пробваше някакви онлайн продажби, но си е бошлаф работа. Добре, че децата му са големи и изкарват някакви пари. На него му е адски кофти децата да го хранят, но добре, че поне този вариант го има.

Аз бих съжалявал съкратените работници на приятеля Ви с няколкото магазинчета. Той подкожна мазнинка е натрупал от укритите приходи от няколко търговски обекта. И онлайн продажбите хич не са за подценяване. Напр. жена ми се скъса да поръчва какво ли не по интернет. Направо й стана хоби, а преди не искаше и да чуе за онлайн покупки. Имам чувство, че шофьорите на "Еконт" яко ни псуват заради двойните смени, които изкарват, за да возят всички покупки.

Виденов 2.Държава няма.

демег близо 80% от фирмите са кръчми , кафета ,хотели и цоцащи ДДС , икономика на отчетите

нека още малко потърпят...

И без Алфа рисърч бихме могли да се присетим, че голям процент от фирмите ще търпят загуби. Дали е 79% или 81% е все едно. Това в характерно не само за България, а за всички засегнати страни. Ще оцелеем. Народ, който е оцелял през османско и руско-съветско-комунистическо робство, никакъв вирус или частичен спад в икономиката не може да го събори! Пожелавам скорошно възстановяване на всички засегнати бизнеси.

Алфа рисърч, не казвате нищо ново. Нещата са ясни и без вашите коментари. Излишни напъни, защо се занимавате с очевадни истини и на кого ги пробутвате? Държавата е такава каквато е. Всеки дава акъли как да е добре, но не се замисля, че нищо не зависи от него. Държавата е колектишвен организъм и индивида няма думата, само се блазни от мисълта че е нещо и че нещо зависи от него. Натрупванията в обществото водят до някакви промени, а не индивида и то не зависи от вашитие изследвания и прогнози.

На мен лично тази информация ми беше интересна и полезна. Благодаря за което!

Колко администрация съкрати ”солидарната” власт на Борисов в министерства и агенции? Вирусът спря хотели, ресторанти, спорт, култура, предприятия, училища и т.н. Та, като ще затягаме колани, защо това не се отнася за държавата, а само за частния бизнес и семействата? Кого надзирават, управляват, обслужват и санкционират? Не мисля никому злото, но измисленият десен ГЕРБ май така трябваше да направи? Или като БКП си отглежда гласуваща номенклатура!

ЕСТЕСТВЕНО ПОЛОЖЕНИЕ за Най-тъпата икономика на света. Добре, че нен и накраха да събираме капачки за медиците. Само до Есемеси го одкарахме. Но пък ТЛЪСТАЦИТЕ в ПАРЛАМАТА ПАК НАМАЗАХА по няколко хилядарки.

Нашите фирми живи да ги оплачеш 90% в несвяс от Ковит-19 !

При свито вътрешно потребление и вероятно почти нулев износ как да си? :(

И без тази пандемия България си беше на последно място в Европа, Азия , Африка и др. континенти. Ще останем на същото място и след падемията, това г-н Борисов го може. В случая нпяма никтакво значение колко от фирмите търпят преки или косвени загуби. Ползвам случая да благодаря на г-н Борисов, че ни освободи от брифингатора. Здрав да сте г-н Борисов !

Много си жалък , ама много! Абе който и да е на върха такива като тебе лизачи винаги ще има и с такива все ще сме на последно място ! Ограничен мозък!

Вярно ли е, че България е на последно място не само в Европа ? Вярно е. Вярно ли е, че г-н Борисов вече 10 години прави всичко възможно държавата ни трайно да стои на това място ? Вярно е. Вярно ли е, че г-н Борисов нареди да гледаме и слушаме брифингатора Лаладжийски само веднъж седмично ? Вярно е. Е, какво х.. ми искаш още ?

По кои конкретни икономически показатели е на последно место в ЕВропа. Как ти хрумна изобщо за Африка. Като и без друго седиш на компа, защо не си потърсиш работа или не задълбочиш познанията по специалността си, а се занимаваш с мрънкяне. И ми значение кой търпят загуби. Моите уважения към този процент дружества и хора, които са успели да прекфалифицират дейността си и са изплували. Борбени хора /не като теб/.

Разбирам грижите за фирмите, които дават работа на хората, като първостепена задача на правителството. Но тук има и един много важен аспект, който кой знае защо всички пропускат. Ама работещи от десетки години фирми, който реализират свъх печалби, щом данъците и работната заплата в България са най ниски в Европа. Къде е отишла тая печалба, та сега, когато има проблеми от месец два, много фирми заявяват, че ще фалират? Мисля, че по правилно тук е да се говори за пропуснати печалби, отколкото за още не реализирани загуби. Че къде го пише, че в пазарната икономика винаги и само трябва да се печели? Българската икономическа мисъл е примитивна, за това и живота на хората е мизерен и примитивен. Не може да сме на последно място в Европа по всички показатери, премиера да ръководи държавата от джипа и телевизията и да се говори за някакви мними успехи. Че била построена магистрала, която другите страни имат от столетие. Завършван с един анекдот. При социализма има пари, няма стока. При демокрацията има стока, няма пари. После ще има и пари и стока. Няма да ги има обаче хората. Приятен ден.

Измислени фирмички ! Некоректни "работодатели " ! Вечно на загуба, за да не плащат ! Само експлоатацията над хората е факт. Ликвидирайте ги веднага !

А без служители или клиенти какви ли загуби ще търпят...

Фирмите от сивия сектор са най лакоми !

тя и държавата е в сивия сектор!

Бойко Тиквата ще стане вип затворник

Глупости, сложете ги 92% поне!

Е какво от това? Важното е, че щаба спаси нацията. Или не беше това най-важното?

Какви са тези наши фирми не знам един месец и половина и ги събори долу на земята в туш ! МНОГО МИЗЕРНИ СА !

Ами такива са - не всички сме на държавна работа или смучем обществени поръчки и европроекти. АМа ти откъде да знаеш като сигурно през живота си си бил само на държавна работа

Прав си пич ! 95 процента от частните фирми у нас са въздух под налягане, пълни кенефи !

Напишете 80% , кой ще ходи да ви проверява, а така с 79% като тръгнем да умножаваш/делиш много лоше се получава - неточно число има предвид . Примерно от 10 фирми - 7 фирми са с преки загуби и 0.9 са с косвени ли какво не може да се разбери? Карайте малко по на едро това имам предвид, нищо лично ...

И къде по-точно е кризата в БГ-икономиката - не работят само кафетата, хотелите и ресторантите, където заетостта е или временна или персонала се води на непълно работно време, с огромно текучество, като на 2 месеца се появяват обяви - "търсим сервитьорки" и т.н, щото дорият работодател не плаща. Всички други браншове работят - борсите, продавачите и произвозителите на хранителни стоки спечелиха за 2 месеца колкото за 6. За онлайн търговията да не говорим. Строителството, транспортните, спедиторските фирми не са спирали...

по минусите видя колко сервитьорки още не са почнали работа. Те и бакшишите - цвета на обществото.

И къде е разликата от обикновения грип? Ковита е паравана зад който искат да скрият най-голямата икономическа криза от един век. Общата смъртност за 2020г. е намаляла с 15% за всички държави в сравнение с 2019г.. Това че лекарите на всички починали от съпътстващи заболявания слагат причина ОРВИ не промени цифрите. Сега ви плашат с липса на легла в празни болници, а после ще се чудят къде да слагат престъпниците при пълни затвори. Икономическите кризи вдигат броя на престъпленията в пъти, а не в проценти.

И да седиш да работиш като няма хора какво правим седим - Ако е магазин за хранителни стоки цигари алкохол работи и има хора да пазаруват.

Колко удобно махат извънредно положение и парите за политиците потичат отново а икономическата трагедията след народа сега започва....

На фона на задаващата се икономическа криза в България негативите за съжаление ще останат за частния сектор! Държавния чиновник си почива и получава заплата за това, а като дойде лятото- ще си почива пак цял месец и ще получи бонус- пари за летен отпуск!!!! Няма реформи, няма редукции на пари и привилегии!!! Това е факт само в България !!!

Да,как една мисирка не попита Борисов за чиновниците за уволнения и съкращения?!

"Държавния чиновник си почива и получава заплата за това, а като дойде лятото- ще си почива пак цял месец и ще получи бонус- пари за летен отпуск!!!!" Сега ако дадеш конкретен пример как си е възможно да си "почива", но да получава пари - платен отпуски ли е що ли. После пък получава "пари за летен отпуск" - какви са тези пари, на база какъв нормативе акт се изплащат? Просто посочи конкретната държавна/общинска администрация, поста на човека, как се оформят тези пари в счетоводсвото при изплащането им? ДМС не получават всички, а и то от години е символично за обкновените служители. За това и доста се махнахме. То така може да кажеш дебелашки, че сегашната ми кантора не декларира всички получени приходи, но го докажи. Сега ще напишеш, че нищо не трябва да доказваш, защото то се знаело в обществото. "Знае се у селото, ама го няма между кориците на делото" - стар лаф.

"150 общински служители в Кюстендил ще бъдат съкратени заради кризата" /чети по-долу статиите/. Сега стана ли ти по-леко. Въпросът е, че ти си необразован и не може да развиеш самостоятелен бизнес, пък и никой работодател не те иска.

Хайде стига сте писали глупости бе да ви таковам в разбирачите.....Добре че дойде кризата да живне бизнеса ! Кризата беше преди това. Говорим си с мои колеги от други фирми - дано да продължи тази т.нар."криза", че да направим печалби....а другото го разправяйте на ахмаците !

Вярно е, че криза имаше и преди епидемията, но кой е виновен за това? Държавата с всички възможни средства мачкаше малкия и средния бизнес. Сега виновен ще излезе вируса. С ИП съвсем закопаха оцеляващите.

И на фона на тази катастрофа,няма съкращения и уволнения в бюджета сфера и чиновници,само частният бизнес и нормалните хора се мъчат и страдат.....

към работодателят, който те нарита без обезщетение и пр. Другото е - не на мен да е добре, на Вуте да е зле.

След като прочетох тази статия си мисля, че предишната статия за имотите в София е платена и лъжовна. Изглежда икономическата криза е тук и никой няма да купува НИ скоро, особено на тези надути цени.

на бас. Аз съм в преговори за едно имотче в близост до София. Само, че без посредници/брокери - директна уговорка. Сега е момента да ми направят сериозен отбив в цената - докато им трябват пари. Нещата се получават.

По-добре даже върви работата при мен.

Алфа рисърч , свирки рисърч и мисирки рисърч= Боко Тиквенски рисърч

Не разбрахте ли, че така трябва ?!