Александър Ангелов от Димитровград спечели дело по казуса “Олимпик”

При проверка се оказало, че автомобилът на живеещия в САЩ българин нямал валидна "Гражданска отговорност"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само така. Незаконните актове на Ушев в съда. Съвсем правилно е постъпил човекът.

Само Онзи който живее в Америка , може да осъди държавата !

Държавата има достатъчно хрантутни органи, за да са виновни гражданите за ситуации като тази с "Олимпик". Те са проспали и да не се правят сега на публика от трибуните.

Той не знаел защото живее в америка. Ама колата е на майка му, пък тя живее в България. Ама лично не са я уведомили. !!!???

Ти всеки ден проверяваш ли дали застрахователите ти не са фалирали? Проверявай!

КФН трябваше да бъде разформирована и да се подберат нови членове за нея. Сега се мина само с една оставка на царската пача "ъгейн"!

Ниската застрахователна култура на българина, води до конфузни решения на съда и последващи коментари. Ако този човек, беше метнал минувач на предния капак на колата, която е управлявал, и на минувача бъдат причинени неимуществени вреди или смърт - лично водача, независимо от Америка ли е или др. причини, ще бъде осъден от същия съд, да плати огромна сума, от порядъка на 50 , 100 , 200 хиляди лева до 2 милиона. Не управлявайте автомобил без застраховка гр. отговорност. Тя не е документ за КАТ.

ТЕ В АМЕЛИКА ПРЪЦКАТ, А НИЕ В БЪЛГАРИЯ ПЪРДИМ !?!

Като осъдиш бай мангал, той плаща ли тези 2, 3, 5, 10 милиона? Не разбира се! Той обаче е европейски ценен индивид. Значи има и друг път, не само вратата в полето.

Е по тая логика не я подновявай и като изтече ... Да не си длъжен да го правиш! Затова хората ползват застрахователни брокери - читавите следят тези неща и ти се обаждат да те информират. КАТ/Държавата пък са още по-малко задължени да се интересуват каква е причината задължителната застраховка да не е валидна. След като не е грешка в системата и реално застраховката не е била валидна - глоба и толкоз!!! Тоя "тарикат" що не опита да направи този номер и в САЩ?! Да не се окаже, че там си трайка и си плаща като поп.

Точно заради случая в който са ти присъдили пари и няма от къде да ги вземеш, са направили застраховката задължителна.

Застраховката е задължителна само за съвестни граждани, за останалите не е проблем, защото няма как да ги принудят да плащат решението на съда, нямат нищо и не живеят на едно място. Държавата потъва в разходи, а осъдените лица стават само "криминално проявени", но това не разваля идилията им.

Това е дупка в цялата ни система. Не трябва да се забравя, че държавата ЛИЦЕНЗИРА тези застрахователи, а се оказва че НЕ НОСИ финансова отговорност в случай на фалит. Какво се оказва накрая - държавата прибира парите от застрахователите, но крайния потребител носи отговорността... НЯМА човек, който да не може да осъди Държавата и МВР по подобен казус... И е добре, че съдилищата в БГ отсъждат тези дела в полза на водачите! Иначе ще последват многобройни дела в Европейския съд, които няма как да бъдат загубени от застрахованите и обещетенията и разноските за БГ и данъкоплатците ще бъдат милиони левове... Човека е постъпил мнооого правилно и съда е потвърдил неговата правота . Той си е платил застрахователната полица и защо в един момент се оказва, че тази полица е невалидна (но не изтекла по дата) - не е от неговата компетенция нито е негова вина! Как крайния потребител, т.е. застрахования знае, че е застрахован и може да го токаже - има си талон, стикер и полица с ясно отбелязани дати на тях... Пишат му акт, защото някой е проверил нещо на някакъв таблет - това НЕ Е задължение на водача (да проверява дали застрахователя не е случайно фалирал или просто обрал фонда)!!! Задължението на водача е да следи за изтичането на застраховката - нещо, което е проследимо по документите, издадени от застрахователя и отговорност вменена му от БГ Закона! За финал - след като си е платил гражданската, значи негови пари са постъпили вече със фонда. Ако не са стигнали до там - то това е ясен пример за безстпанственост от страна на държавата, че не е предприела нужните мерки навреме...

Забравих да напиша кой все пак плаща - пак онези съвестните с отчисленията си за гаранционния фонд, които са една десета или по-малко от останалата сума. Значи ако всички плащат задължителна застраховка за себе си за половината сума, само тарикатите ще са необезщетени, а с една десета ще се обезщетяват пострадалите пешеходци, колоездачи и то ако самите те нямат автомобили.

Тук не е място за ограмотяване! Карането на автомобил без ГО може да доведе до големи проблеми при нанасяне на шети... - приятелски съвет

каква Държава? - тя я няма след като спряха "Златния орфей"

От къде ли ми е познат този приятелски съвет: Плати си за да нямаш проблеми!

Правилно, съд до дупка за България !

В коя страна се признават чужди закони, противоречащи на местната регулация? Защо на "Олимпик" прекратиха полиците, а на "Надежда" и подобни не прекратяват застрахователните договори при отнемане на лиценз? Защо не прекратиха договорите за депозите в КТБ? Да си носи отговорност онзи/онази, която подтикна към прекратяване на полиците. Ниската застрахователна, а и правна култура е и у теб и у онази.

Както винаги непроверена и непрофесионално представена новина! Очевидно е, че не е спечелил дело по казуса "Олимпик", а е отменено наказателно постановление!