17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бел.ред. техниката за дома и почивките НЕ са инвестиции, а харчове

Да обясним със две думи тази аномалия при дивият български капитализъм. Богатите произведоха още повече бедни,защото нарочно задържат трудовите Възнагръждения под минималните за оцеляване. Богатите се учат един от друг на злонамерености и така броят на милионерите се увеличава!

Щом богатите стават още по-богати , то бедните стават още по-бедни ! Кво да се праИ , ''демокрация'' ! Демокрация ама само за управляващи , политици и цигани !Само ''те'' разбраха , от прехУТ!

Математиката е точна наука,ако това се отнася за 653-та депутатите,които за 29год. са били повече от 2-пъти в парламента и 173-ма по-бързо забогатели.Богатството е обозът на икономиката но в България се превърна в мания на нищожества,която създава бедност,а тя става все по тежка,защото я носят все повече хора.

БАНДИТСКА ДЪРЖАВА

Милионер в БГ се става за 4 години, толкова е мандата на правителството.

милионерите са предимно от ГЕРБ и БСП, защото те се разпраха от работа и спестовност !

Истината е,че тук има пръст и ДрагалЪвскио Ай дук!

Нова статия,нова манипалуция.Не милионерите са 826,а новите милионери за една година,НОВИТЕ!

всичко се множи в БГ, главно милионери и клошари....

Типично за България - хляб и зрелища!... по-скоро трохи и зрелища... Примирихме се и предпочетохме терминал 2

Да ме вземете на работа а ? По добре от вас ще манипулирам статистиката ще ви докарам още повече мулитимилиардери

А по времето на Виденов ВСИЧКИ бяхме милионери!!!

Не и без помощта на запада!

Като прочете човек заглавието остава с впечатлението че Милионерите са се увеличили което в статията не е логично обосновано. Съвсем вероятно е някой от списъка от преди година да е открил нова Банкова сметка в която да е поставил 1 милион + ?! Това означава ли че имаме един милионер повече ? Не Нали? Може някой милионер да е решил да остави нещо на внука , леля , стринка в нова банкова сметка така се създава милионер от нищото. Разбирате ли , по нашите земи за да те наричат милионер има едно условие да имаш банков депозит в размер на 1 милион и повече , а по белият свят да си милионер , милиардер хората се гордеят че са постигнали това със своят бизнес и успехи във него. Нооо такъв е бита и културата по тия наши земи някой неща трудно се разбират

Тези 826 новоизлюпени Милионери са все от родата на Управляващите ! Вече 10 години са на власт и като тези с ваксината печелят Държавни поръчки и частично ги изпълняват но с приоритет се удвояват цените ! Други които не са близко до Управляващите , кучета ги яли ! Живеем в Чудно време на Мутро - Тоталитарен строй където едно лице с тъмно криминално ,болшевишко минало е Откраднал властта от Народа на България , назначен от САЩ ! Купи си ЧЕЗ -България и Остров за който отрича !

НАП да провери от каква дейност са придобити средствата и дали са платили данъците си.

пари - корупция - пари

Данъчната ставка на плоския данък е една и съща.

И за бедните и за милионерите. ПОсегнаха и на депозитите до 1000 лева, които са за зор заман всяка година да удържат 10 % върху оскъдната лихва.

Дали бароните, ало-измамници....Киро Японеца, тези, които турците арестуеаха с Митьо Очите са подали декларации и дали влизат в това статистическо число на БНБ.

А сметките на Сейшелите броят ли се?

Ми хайде сега българските милионери (и милиардери) да са инвеститорите, а не да чакаме чужденците. Така печалбата ще остава в Б-я, данъците също.

В резултат на плоския данък и антисоциалната политика.

Ама има Банани. Нали ви казвхме при капитализма има много малко богати и много бедни ....... Вярвахте че всички ще сте от тях нали . М да ама не става.......... Дано поне сте си поживяли до 1989 . Тези родени след това..........................

Пълни смешници - 800 милионери има само в 1 квартал на София и то не от "елитните"

Ако хората погледнат в собствената си паница и почнат да мислят как да са по-ефективни и на работа и в свободното си време, ще живеят много по-богато и щастливо. Това е един от първите уроци, които нашенци научават зад граница.

Поредният трол на системат ,които иска да излъже че хората са сами виновни за бедноста си. АБСОЛЮТНА ЛЪЖА . Четете Маркс още преди 200г е описал капитализма . При него богатите става все по-богати а бедните все по бедни. Едиснтвеното време когато това беше нарушено беше когато имаше състезващи се системи........Това пречеше на капитализма да покаже истинското си лице....След 1989 нещата заминаха. Това е валидно и на Запад . В момента хората и там живеят много по-зле от преди 30г

ИТАЛИАНЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ НЕ СА ГО СПАЗВАЛИ ТОВА ПРАВИЛО :)))

Това е така, но четейки една друга новина в сайта, за ваксините против чума, става ясно, че в БГ-блатото това е почти невъзможно

А тези приказки можеш ли да ги разказваш вкъщи,я на деца ,я на жена ти или мъжа ти? Баба ти ги е разказвала на византийците...

Ха-ха!

Абе, колко приятели и познати от малкия и среден бизнес фалираха, особено последните 20-тина години! Съсипаха ги от данъци, такси, монополи и откровен брутален рекет!!!

И деца, други роднини, така че са поне тройно повече! А при обикновената популация - на всеки беден се падат още по двама-трима роднини, така че и там положението е същото! Ножицата е разтворена докрай и никога няма да се посъбере поне малко. Няма ги вече нашите възрожденци-наивници, няма го вече Драган Цанков, който става премиер с едно протъркано на лактите сетре и след време си отива със същото сетре!

На къде ще върви България беше ясно още след първата година от управлението на Иван Костов! Когато се започне изграждането на една държава, се започва с основните неща, а те са: 1. Икономика 2. Справедлива социална политика 3. Образование 4. Сигурност Кажете ми, кое от гореизброеното функционира правилно?! Ние започнахме с фабрикуването на богаташи! Нали говорехте за стабилна средна класа - къде остана тя! Да не говорим за повсеместния рекет , не само от т.нар. охранители-бандити, но и на държавно и общинско ниво....ами ето ви го резултата! Честито наивни българи!

Погледнете декларациите на страницата на КОНПИ и ще се хванете за главата, как разни държавни служители (цял живот) са накупили апартаменти, автомобили, спестили са стотици хиляди, а обикновените хора се чудят как да вържат двата края.

Апартаменти - то в България всеки първи има поне едно жилище, но и там ще посегнат, то ще е следващото нещо, ще ни оставят на улицата, защото някой от богат ще стане още по-богат, до 50 години всички ще живеят под наем в жилищата на богаташите, които ще притежават всичко, което виждаш да се строи, спасявайте се от тази страна, най-вече младите!

И като се спасят какво ще стане - ще си закупят апартаменти в европейските столици, защото там са по-евтини ли?! Или ще бачкат като роби цял живот и ще се навират по няколко души в квартири за 700 евро пенсия, която пак в България ще я харчат

Коли иапартаменти имат всички граждни на България. А нека не забравяме,че голяма част от държавните чиновници взиман не лоши и заплати и големи премии. До другото не се докопват всички

Любопитно ми е какъв по-високо технологичен отрасъл създадоха тези богаташи или всичко е в сферата на шиенето на гащи и потници с чужди суровини или пък нещо ниско качествените услуги ,или разпространение на дрога и магистрална проституция.Може и нещо в областта на игрите на късмета ,където бедните търкат като главозамаяни шарени хартийки , давайки и последните си левчета, а през останалото време ги зомбират по телевизионните програми с някакви печалби ,докато правилните хора свързани с правилните политически формации търкат пръсти и формират милиони

Питам се, колко от тези милионери са станали такива с честен труд. А колко, с грабеж от разбойническата приватизация, мръсни политически сделки, партийни каси, заменки, "обществени поръчки", "усвояване" на еврофондовете и други мародерски благинки от геноцида над българския народ, наречен - преход!?

826 - това са приятелите, които източват държавата с Обществени поръчки и/или с подаръци за тези, които въртят задниците си около властта. 826 не могат да доведат до развитие на държавата. Но са приятели.... Жалка държава - България!

Бедните да се закрият! да останат само богатите, красивите, умните европейци! дому тъмните балкански субекти! да живеят милионерите и софиянците!

КВО СТАНА С БОСИЯ ПОЕТ .... САНДЪРДИСА ЛИ СЕ ВЕЧЕ ТЪПОТО СДС ПРАСЕ ?

НЕЩАСТНИЦИ , ВИЕ ИЗКАРАХТЕ МИТНИЧАРИТЕ , КПП-ЕЙЦИТЕ И СУМА СИ ОЩЕ ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ЦЪРКОВНИ МИШКИ

Пропаст между богати и бедни.Щом има бедност ,то политиката е драстично дефектна.Толстой го е казал."Богатствата трябва да са достояние за всички,а не да са събрани в определени личности.Както кръвта се движи из целият организъм,така и благата трябва да достигнат до всички."А Толстой е бил пратеник на Бога.Щом има много бедни и много богати,то природният закон е нарушен.Управляващите нямат стратегия.Мисленето им е формирано по образ и подобие на евроатлантическата олигархия.При едно управлвние трябва да участват най добрите представители на науката,на културата ,да очертаят пътя на развитието.А те са натикани в ъгъла.

Много добре казано, в България богатите са неграмотните, крадливите, престъпници, щом една фолк певица може да получи хонорар за една вечер от 5000 лева, а за тези пари научен работник блъска няколко месеца, каква държава е това!!!!

Банковите такси скочиха много и не само бедни закриват сметки.

и това не е основната причина. отдавна беше ясно, че трябва задължително да си идиот за да разчиташ на безмозъчните милиционери, които представляват банката на тази територия. независимо от заглавието й. просто много народ започна да го схваща и започнаха да си отварят сметки в банки, които са необвързани с милиционери и циганските им номера. днес можеш да си избереш банка от креслото без да трябва да излизаш. няма да правя реклама, ще спомена, че латвийската е в подем.

Яд ли ви е, а? Кеф!

И към кого точно се обръщаш, бе цървул? Кого точно питаш, бе човекоподобно? Така ли ти идва кефа, ако и кото някой го е яд, въпреки че тук изобщо не става дума за яд всъщност...

Един от най-големите проблеми на света е, че редовно информация, която се подава, в това число и важна, НЕ Е ТОЧНА И ПРЕЦИЗНА, не е вярна, изкривена е и не отговаря на действителността! При положение, че са зададени грешни решения най-вероятно е да получиш и грешно решение на задачата... И като говорим за неточна и погрешна и изкривена, вкл. манипулирана информация трябва да се има предвид и такава за историята и смисъла и значението на исторически събития! И това е и една от основните причини за състоянието в света като цяло. Иначе разделението по имотно състояние в света е достигнало рекордни нива, нива, които правят ситуацията несъстоятелна и категорично нестабилна, и явно че така и с тези тенденции не може и няма да може да се продължава! Особено като се имат предвид и нивата на технологичното развитие и особено на информационните технологии!

Кръжочниците на ГРОБ-БСП-ДПС и техните мутри!

не само нищо работа, ами направо си е пълен провал. партията на другарката курнелита превърна милиони българи в милионери за една нощ!!

С една дума ни казват, че неравенството в България се задълбочава и така е от няколко години вече за съжаление. Бедните стават още по бедни, богатите още по богати. Такава държава е обречена на изчезване. България е на първо място в ЕС по неравенство в обществото. И вместо управляващите да топят разликата, те я увеличават, което е много тъжно. Затова и терминала ни е пълен с напускащи млади българи страната. Трябва да има равенство. Както е в западните държави, както е и в скандинавските държави...и не ми говорете за социализъм/комунизъм защото там в тия държави западните и скандинавските са го постигнали сега и то отдавна и то без да има социализъм/комунизъм. Има безплатни неща, има безплатно образование, безплатно средно, висше, безплатно здравеопазване, просто скандинавските държави са номер 1 в това отношение, няма голям дизбаланс много бедни и много богати, има едно равенство където хората могат да живеят нормално и спокойно без да им се налага да оцеляват както е в България и особено в провинцията ни. И всичко това постигнато сега при капитализма. Тъй че забравете че само при социализъм можело да има равенство...стига сте били като коне с капаци, а вижте света на къде се развива..

"България - шампион по неравенство на бедни и богати", бе акцентна новина, отразена от всички печатни медии през изминалата седмица. Това е констатацията на анализа на , програмен директор в Института "Отворено общество", който цитира последни данни на Евростат. Доходите на най-богатите 20% у нас са 6,5 пъти по-високи от доходите на най-бедните. В България е най-висок и процентът на хората в Европа, които са лишени от основни блага. Бедността сред многодетните семейства в държавата е също най-високата, регистрирана в ЕС, за която й да било група, наблюдавана от Евростат. Най-висок е и делът на гладните в страната ни в сравнение с цяла Европа. Анализът обобщава данните с извода: "У нас голямата сметка се плаща от тези, които най-малко могат да я понесат!" :(((((((((((((

Башка безработните които НЯМАТ доходи! Безработицата в България е около 53%. Хората в трудоспособна възраст са 4.58 милиона от тях 2.15 милиона работят... И България не е Германия например, където няма разлика между столица, голям град, град и село ... там условията за живот и работа са еднотипни. В България, живееш ли извън София си жив-умрял.

Най-малко 4-5 до 10 пъти повече са българите-милионери, като на повечето от тях парите им не са на тяхно име, а зад граница или по офорки. Веднага се сещам поне за десетина примера...които не са в тези списъци. От България се откраднаха пари и активи за последните години за около 150 милиарда долара, което е над 250 милиарда лева (това са на 250,000 места (калпака) по милион, ако са разделени така... И експертите са категорични, че поне по 10 милиарда на година се прибират от контрабанда, дори и Корнелия Нинова неколкократно оповести точно тази цифра! НА ГОДИНА! И естествено тези пари не се влагат по сметки в български банки, както и други от престъпни дейности. Всички говорим за огромната корупция - естествено, че политици и управници няма да вложат и да покажат тези пари, или поне по-голямата част от тях в български банки, да ги питат как са ги събрали само от заплати... 4 милирда са откраднатите само от КТБ след като нападнаха банката - разделете ги на по милион - това прави 4,000 милионера само от тази кражба, ако допуснем, че откраднатите пари са разпределени по братски - на всеки печеливш по милион, за да е милонер.А тези ни дават някаква сметка, че милионерите българи били под 1,000! Така че тези и такива сметки и статии могат да се опитват да ги пробутват на Посрано-20 или по клубовете по интереси.

И тази и такива статии са толкова точни и правдоподобни в сравнение с реалността, колкото са и класациите на "най-престижните класации" на Форбс за най-богатите хора в света за годината! Тоест, дават на първите места хора с по 70-80 милиарда долара (не че не са страшно много...), като Бил Гейтс или Уорън Бъфет, НО НЕ ВКЛЮЧВАТ ОНЕЗИ С ОФШОРНИ СМЕТКИ И В ОФШОРКИ, КЪДЕТО СА ПРИЮТЕНИ МЕЖДУ 35 И 5О ТРИЛИОНА!?!?!? ДОЛАРА! Трилиона!!! Така например ако публикуваните на доста места данни за реалните авоари на Путин са близки до истината за около 250 милиарда долара, то се оказва, че той е по-богат от официално обявените за най-богати в света, и то от първите трима-четирима взети заедно - това само като пример!

Миии начи време е за комунизъм парите им да се одържавят за благото на народа пък те да бъдат заточени на остров Белене и уморени от глад и робска работа.

Миии начи време е за комунизъм парите им да се одържавят за благото на народа пък те да бъдат заточени на остров Белене и уморени от глад и робска работа.

В Германия са 1.365.000.

За това няма да имате работници уруспии мръсни....да живеят продажните синдикати

Обиден съм на редактора на статията.

А колко ли други нямат сметки в България... Защото ако са крадени от държавни управници, тогава няма да смеят да правят влогове тук, веднага ще лъснат, много ясно.

само дебилите ползват сметки в бълхарска банка. децата и парите се изнасят в лошата чужбина. такава е сделката.

"само един човек за цяла година се е осмелил да тегли заем над един милион лева." Не - само на един са дали. Интересно на какво основание. И КОЙ ли е той?

кво да ти се обяснява - СТРАХ ГИ Е, бе, страх ги е бе от ФАЛИРАНЕТО на банките :-)

Сигурен съм, че поне 75 от 83-ма са лекари!

Ааа това са само една малка част , които имат сметки тук в България , МНОГО повече са!