2520 евро - идеалната средна заплата за руснаците

28% процента от анкетираните в идеалния случай биха искали да работят на пълен работен ден, а 22% твърдят, че работата от разстояние би била идеална

Обратно в новината

Коментари - 2520 евро - идеалната средна заплата за руснаците | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бла=бла=бляд...Да си мечтаят в окопа на Донбас...в рубли.

Това е мечтаната средна заплата, която е към 4 пъти по висока от реалната... :)))))) Ами, мечтите са безплатни. :))))

В Русия е нормално да получаваш 100 хиляди рубли заплата, а ако си високо квалифициран - без проблем 150-200 хиляди.

Абе математик тия анкетираните руснаци на фронта с Украйна ли са или ..........убежали

Поредната простотия, написана ей така, щото нещо трябва да се пише. Пък и като има "руснаци" вече е и актуално. Та да попитам. Ако за някого, независимо какъв е идеалната заплата е 2520 евро, 2620 например, няма ли да е по-идеална? И колко ще е най-идеалната? Сега, ако при превод от чужд език са объркали думите, това е друг въпрос. Защото може да е ставало за въпрос за "идеал за заплата", пък гоогле-то да го е превело както е в статията.

Не ги мислете руснаците - при тях покупателната способност е по-голяма, отколкото на българите. После сравнявайте с руснаците. Средната заплата в Русия е 69 278 или по днешен курс (не в Русия) това са 1 777.2 лв. - повече отколкото в Блъгария (1740 лв.). От нея за храна отиват 32.2% (по западни данни). Защото вижте другата статия - цената на храната в България и тази в най-богатите от ЕС - Люксембург. Там между другото е казано, че в Люксембург дават за ядене 1564 лв. месечно при средна заплата от 11 343 лв. тоест - 13.8% от нея отиват за храна. Месечната сметка за храна в България е 950 лв. при .... 1740 лв. средна раблотна заплат, тоест - 54.6% от нея отиват за храна. За ток, вода, бензин и т.н. да не говорим за медицински услуги изобщо не стигат. На мен лично не ми пука, как се оправят руснаците - това си е тяхна работа. Аз живея в България и това, което ме интересува е, защо след 34 години демокрация (период съизмерим с този на социализма), 16 години членство в ЕС и 19 години членство НАТО сме по-зле от всякога и броят на българите намалява със страшна скорост и сега сме с 5-6 милиона, тоест - поне 1/3 по-малко.

Виждам, че ги разбираш нещата, ще ми помгнеш ли с превода на това "Сколько зарабатывают в России? По данным ГородРабот. ру, средняя зарплата в России за 2023 год ‒ 57 340 рублей. " Я виж колко струва месо свинско в русия и пак ще си говорим. :))))

Свинското месо в Русия струва малко повече, защото не е субсидирано. Но като цяло цените на храните са блиски с нашите. Ама като стана дума - виж колко струва бензин, дизел, газ, ток, парно.

Е, България не твърди, че ще свали САЩ от позцията му и ще е новия хегемон в света все пак. :))) Когато искаш да си световен лидер, трябва да си малко по-добре от България, не мислиш ли? :)))))))

Така ли? Брей да му се не види. Еми Люксембург световен лидер ли е,ами Белгия,Андора, Дания,Финландия,Исландия и т.н. .То не ни трябва да гледаме "старите западняци" . Я погледнете една Полша,Унгария ами Чехия,че даже и Румъния. Половин Северна България особено в пограничните райони се изнася всеки ден на работа в северната ни съседка. Били световен лидер и било нормално ... Дрън дрън.

И аз искам Жулиет Бинош да си реже вените от любовна мъка по мене ,ама…

Кефи ме руската пропаганда. Блянове за висок стандарта. Квалифициран инженер в големите градове взема 1500 евро бруто, нашата компания имаше клон там. Разходите за живот са сериозни, доста по-високи от тези в български град. За цената на жилищата да не говорим. Масово се живее в кутийки от по 45-50 квадрата.

Каква е тази платена пропаганда отново. Трябва да се засрамите.

Средната работна заплата в Русия е 60100 рубли. По текущия курс от 39 рубли за лев са равни на 1540 лв. Литър бензин е 1.32 лв, килограм хляб е също толкова, литър мляко е 1.87 лв.

Върви в банка в Русия да си купиш за 39 рубли 1 лев. Моля те. Хехе. Това е само пропаганда, която е неприложима. Защото не е вярна.

Това е средната заплата , но там има гоилям брой ниско квалифгицирани работници от републиките. Нормалната заплата за нормален работник е 100 хиляди и нагоре.

Руснаците явно съвсем са го закъсали на фронта - яко плащат на дира да ги хвали!

Искали по 2500, пък им давали по 250. В Русия минималната заплата от 1.1.2023г. е 16,242 рубли, което са 414 лева и то при фалшивия курс на рублата, а у нас е 780 лева - към два пъти повече

А замисляли ли сте се, колко струват битовите разходи за един апартамент в Русия, около 100-150 лв. А колко са в България, поне тройно? Покупателната способност на руснаците с минимална заплата там е поне 25% по- висока от покупателната способност на българите с тукашната минимална заплата!

И аз искам да работя за 8000 лева, но тук няма кой да ги даде. Затова отивам там, където няма само да искам ,ами и ще ми ги дават. Довиждане !

Как ще ги стигнем... Руснацитееее...

И не разбрах какво ни брига каква е средната заплата в фашизоидното блато? Май пак заработвате по едни 4к за да захлебите...

По тая логика в България си мечтаят за средна заплата от 5 хиляди евро...

Средната работна заплата в Русия е колкото средната българска пенсия при по-високи цени дори и от нашите. Какво продължавате да ни занимавате с тия въшкарници.

абе деди вярвам ти. Само дето средната раб. заплата в Русия е 2,2 пъти над нашата по покупателна способност. И за какви цени говориш -там цените на ел енергия, билети за тронспот, горива и газ за отопление са стотинк, а у нас през зимата са две пенсии накуп за месец и пак не стигат за отопление и живот.Бавноразвиващи сравнения от сорос тв.

Ма като толкова ти харесва - чемодан, вокзал, маЗЗква. Пък може и като отидеш да те срещнат на улицата едни любезни хора и да те пратят да повоюваш за бащицата.

Средната работна заплата в Русия е по-ниска и от българската. А сега, както сте го подкарали, ни кажете за колко пари искат да работят в Узбекистан.

с една средна заплата там може да си купиш гориво, месечен наем ,транспорт за метрото и автобусите и влака, отопление и газ за жилището като да стоиш по къс ръкав зимата с колкото 4 български средни раб. заплати на можеш да си го позволиш у нас в БГ. Това е средното ти .

българия не добива газ... Не само това, ами ЕС реално плаща сметките за отопление на руснаците. като си плащаш парното да знаеш, че плащаш и това на едно руско семейство.

Заминавай

Какво ни бърка руския пазар на труда?!? А тия мечти за заплати - само в прогилия, според тях, ЕС.

ми обръщаме курса пич :Д вие умнокрставите тъпи по рождение трудно ги виждате тия работи

Ти си обърнал курса отдавна явно.