2520 евро - идеалната средна заплата за руснаците

28% процента от анкетираните в идеалния случай биха искали да работят на пълен работен ден, а 22% твърдят, че работата от разстояние би била идеална

Обратно в новината

Коментари - 2520 евро - идеалната средна заплата за руснаците | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ни бърка руския пазар на труда?!? А тия мечти за заплати - само в прогилия, според тях, ЕС.

Средната работна заплата в Русия е по-ниска и от българската. А сега, както сте го подкарали, ни кажете за колко пари искат да работят в Узбекистан.

Средната работна заплата в Русия е колкото средната българска пенсия при по-високи цени дори и от нашите. Какво продължавате да ни занимавате с тия въшкарници.

ми обръщаме курса пич :Д вие умнокрставите тъпи по рождение трудно ги виждате тия работи

По тая логика в България си мечтаят за средна заплата от 5 хиляди евро...

Ти си обърнал курса отдавна явно.

И не разбрах какво ни брига каква е средната заплата в фашизоидното блато? Май пак заработвате по едни 4к за да захлебите...

Как ще ги стигнем... Руснацитееее...

И аз искам да работя за 8000 лева, но тук няма кой да ги даде. Затова отивам там, където няма само да искам ,ами и ще ми ги дават. Довиждане !

абе деди вярвам ти. Само дето средната раб. заплата в Русия е 2,2 пъти над нашата по покупателна способност. И за какви цени говориш -там цените на ел енергия, билети за тронспот, горива и газ за отопление са стотинк, а у нас през зимата са две пенсии накуп за месец и пак не стигат за отопление и живот.Бавноразвиващи сравнения от сорос тв.

с една средна заплата там може да си купиш гориво, месечен наем ,транспорт за метрото и автобусите и влака, отопление и газ за жилището като да стоиш по къс ръкав зимата с колкото 4 български средни раб. заплати на можеш да си го позволиш у нас в БГ. Това е средното ти .

Ма като толкова ти харесва - чемодан, вокзал, маЗЗква. Пък може и като отидеш да те срещнат на улицата едни любезни хора и да те пратят да повоюваш за бащицата.

Искали по 2500, пък им давали по 250. В Русия минималната заплата от 1.1.2023г. е 16,242 рубли, което са 414 лева и то при фалшивия курс на рублата, а у нас е 780 лева - към два пъти повече

Руснаците явно съвсем са го закъсали на фронта - яко плащат на дира да ги хвали!

българия не добива газ... Не само това, ами ЕС реално плаща сметките за отопление на руснаците. като си плащаш парното да знаеш, че плащаш и това на едно руско семейство.

Заминавай

А замисляли ли сте се, колко струват битовите разходи за един апартамент в Русия, около 100-150 лв. А колко са в България, поне тройно? Покупателната способност на руснаците с минимална заплата там е поне 25% по- висока от покупателната способност на българите с тукашната минимална заплата!

Средната работна заплата в Русия е 60100 рубли. По текущия курс от 39 рубли за лев са равни на 1540 лв. Литър бензин е 1.32 лв, килограм хляб е също толкова, литър мляко е 1.87 лв.

Каква е тази платена пропаганда отново. Трябва да се засрамите.

Кефи ме руската пропаганда. Блянове за висок стандарта. Квалифициран инженер в големите градове взема 1500 евро бруто, нашата компания имаше клон там. Разходите за живот са сериозни, доста по-високи от тези в български град. За цената на жилищата да не говорим. Масово се живее в кутийки от по 45-50 квадрата.

И аз искам Жулиет Бинош да си реже вените от любовна мъка по мене ,ама…

Не ги мислете руснаците - при тях покупателната способност е по-голяма, отколкото на българите. После сравнявайте с руснаците. Средната заплата в Русия е 69 278 или по днешен курс (не в Русия) това са 1 777.2 лв. - повече отколкото в Блъгария (1740 лв.). От нея за храна отиват 32.2% (по западни данни). Защото вижте другата статия - цената на храната в България и тази в най-богатите от ЕС - Люксембург. Там между другото е казано, че в Люксембург дават за ядене 1564 лв. месечно при средна заплата от 11 343 лв. тоест - 13.8% от нея отиват за храна. Месечната сметка за храна в България е 950 лв. при .... 1740 лв. средна раблотна заплат, тоест - 54.6% от нея отиват за храна. За ток, вода, бензин и т.н. да не говорим за медицински услуги изобщо не стигат. На мен лично не ми пука, как се оправят руснаците - това си е тяхна работа. Аз живея в България и това, което ме интересува е, защо след 34 години демокрация (период съизмерим с този на социализма), 16 години членство в ЕС и 19 години членство НАТО сме по-зле от всякога и броят на българите намалява със страшна скорост и сега сме с 5-6 милиона, тоест - поне 1/3 по-малко.

Поредната простотия, написана ей така, щото нещо трябва да се пише. Пък и като има "руснаци" вече е и актуално. Та да попитам. Ако за някого, независимо какъв е идеалната заплата е 2520 евро, 2620 например, няма ли да е по-идеална? И колко ще е най-идеалната? Сега, ако при превод от чужд език са объркали думите, това е друг въпрос. Защото може да е ставало за въпрос за "идеал за заплата", пък гоогле-то да го е превело както е в статията.

Виждам, че ги разбираш нещата, ще ми помгнеш ли с превода на това "Сколько зарабатывают в России? По данным ГородРабот. ру, средняя зарплата в России за 2023 год ‒ 57 340 рублей. " Я виж колко струва месо свинско в русия и пак ще си говорим. :))))

Това е мечтаната средна заплата, която е към 4 пъти по висока от реалната... :)))))) Ами, мечтите са безплатни. :))))

Е, България не твърди, че ще свали САЩ от позцията му и ще е новия хегемон в света все пак. :))) Когато искаш да си световен лидер, трябва да си малко по-добре от България, не мислиш ли? :)))))))

Върви в банка в Русия да си купиш за 39 рубли 1 лев. Моля те. Хехе. Това е само пропаганда, която е неприложима. Защото не е вярна.

В Русия е нормално да получаваш 100 хиляди рубли заплата, а ако си високо квалифициран - без проблем 150-200 хиляди.

Свинското месо в Русия струва малко повече, защото не е субсидирано. Но като цяло цените на храните са блиски с нашите. Ама като стана дума - виж колко струва бензин, дизел, газ, ток, парно.

Това е средната заплата , но там има гоилям брой ниско квалифгицирани работници от републиките. Нормалната заплата за нормален работник е 100 хиляди и нагоре.

Абе математик тия анкетираните руснаци на фронта с Украйна ли са или ..........убежали

Бла=бла=бляд...Да си мечтаят в окопа на Донбас...в рубли.

Така ли? Брей да му се не види. Еми Люксембург световен лидер ли е,ами Белгия,Андора, Дания,Финландия,Исландия и т.н. .То не ни трябва да гледаме "старите западняци" . Я погледнете една Полша,Унгария ами Чехия,че даже и Румъния. Половин Северна България особено в пограничните райони се изнася всеки ден на работа в северната ни съседка. Били световен лидер и било нормално ... Дрън дрън.