Италианският премиер Силвио Берлускони организирал поредното си "бунга бунга" парти по-рано тази седмица, съобщава британският в. "Дейли Мейл", позовавайки се на информация в италианските медии.
Информацията се появи само часове преди дългоочакваната реч на Берлускони в италианския парламент, с която трябваше да успокои напрежението заради настоящата икономическа криза. Италия, третата по големина икономика в еврозоната, е изправена пред почти същата финансова криза като Гърция. Националният дълг на страната е около 1,7 трилиона евро или около 158% от БВП. Миналия месец властите в Рим обявиха план за икономии на стойност над 40 милиарда евро, но много икономисти смятат, че те съвсем не са достатъчни и са необходими нови мерки, включително оставка на Берлускони.
Според анализатори по-скоро Испания ще се измъкне от клопката, а в Италия се очаква дългова криза подобна на Гърция.
Според медиите на Ботуша 20 жени били видени да влизат във вилата на Берлускони в Аркоре миналата неделя и си тръгнали едва към 2 ч сутринта. Те били доста по-предпазливи от обичайното при влизането си във вилата, за да не привличат внимание, но самоличността им не е известна. 74-годишният Берлускони беше замесен в скандал, след като стана ясно, че плащал на десетки шоугърли, за да присъстват на партитата в луксозната му вила. Срещу него се води дело по обвинение, че е правил секс с непълнолетна проститутка, след като стана ясно, че една от гостенките на партитата му миналата година по това време била едва на 17 години.