Председателят на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) Росен Николов и зам.-председателят Нели Кордовска определиха Борислав Стратев и Светла Костова за членове на Управителния съвет на ФГВБ, съобщиха от фонда.
Асоциацията на банките в България определи за свой предстaвител в УС Бисер Манолов, досегашен председател на ФГВБ. Съгласно ЗГВБ членовете на УС трябва да имат висше икономическо или юридическо образование и професионален опит в продължение на не по-малко от 5 години в една от областите банково дело, търговия с ценни книжа, счетоводство и финанси.
Борислав Стратев е бивш съветник на управителя на БНБ, началник на Правния отдел и член на Управителния съвет на националната банка. От 1997 г. до 2010 г. е в Делойт България, като заема последователно длъжностите Директор, Съдружник и Управляващ съдружник. Сега е адвокат.
Светла Костова е икономист с професионален опит в областта на публичните финанси. Тя е дългогодишен служител в Министерство на финансите. В момента е директор на дирекция „Държавно съкровище”.