Това пише днес в заглавие гръцкият в. "Димократия", цитиран от БТА, като изтъква, че исканите от тях нови рестрикции ще са за четири милиарда евро.

Представителите на институциите се завръщат още по-настървени с намерението отново да изнудват. Правителството смята да жертва необлагаемия минимум, за да спаси основните пенсии от поредно орязване, смята вестникът.

"Нулева видимост, студ, данъци и безвластие", под това заглавие в. "Та неа" коментира, че студът и лошото време все някога ще свършат, но проблемите, предизвикани от правителството, не само няма да намерят решение, но се задълбочават и предизвикват отчаяние навсякъде.

"Пожар при горивата, студ на пазара", допълва на свой ред в. "Ефимерида тон синдактон" и предупреждава за задаваща се нова вълна на скок на цените на стоки и услуги.

Опасенията идват, след като от началото на годината цените на горива, кафе и цигари в Гърция тръгнаха нагоре. Промени настъпиха и за туризма - гръцките острови губят данъчните си привилегии. Досега те плащаха с 30 на сто по-ниско ДДС, но 2017-а слага край на това. Само за някои от островите промяната се отлага за края на годината.

В Гърция се променят още осигуровките, пенсиите и доходите, което засяга над 6 милиона души. А 63 на сто от гърците очакват предсрочни избори тази година. В. "Нафтемборики" днес сигнализира, че годината започва и със засилени данъчни проверки за бизнеса.

Под лупа ще бъдат сложени предприемачи и търговци, като целта на това начинание е да се ограничи укриването на данъци, незаконната търговия, данъчните измами и сивата икономика.