Коментари - Инфлацията падна под средната за ЕС, но еврото се отлага | Бизнес.dir.bg
назад

Инфлацията падна под средната за ЕС, но еврото се отлага

Причините са две и са коментирани многократно през последните месеци

Обратно в новината
| Автор: Петър Ганев*, старши изследовател в Института за пазарна икономика

Коментари - Инфлацията падна под средната за ЕС, но еврото се отлага | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ганя си иска левът, който не струва хартията, на която е напечатан! А дано падне бордът, всичко да се оскъпи поне 3 пъти, и тогава Ганя- икономистът няма да е толкова наперен! Прост народ!

Както и да я въртите България си е бедна в Европейския съюз и такава ще си остане

да не бързаме с еврото че май съюза зема да се разпада....

Хич не ни трябва еврото. Идиотите до не се правят на 2 и половина, а да се насрочи референдум за еврото. Подписите ги има. Нали сте демократи!? Или както ви отърва.

Никога еврото,и без това сме зле не им вярвам,че ще станем по-добре имайки в предвид,че ни отнеха правото да ни питат!!!

Инфлацията е 30%

Инфлация ли, каква инфлация?

Инфлацията е снижена изкуствено, т. е. намалихте цените на стоки, които се използват рядко! Ползата за обикновените хора е нулева и с влизането на Еврото ще ни смачкате докрай, за да се богатите вие, скъпи управници! Хайде, не ми ги пробутвайте тия на мен!

Къде е паднала горката инфлация?

саломе била сложила вето на закона за кой пи-кой плаща у тая - курва бобъра на закона за пачангите на сорко- чието семейство трябваше отдавна да е на дъното на океаниа, както и гъзопровода на дебилите ммаци юдеи с вечния рев за холокоста! ми да им се изпълни холокоста, на сорковците. но лично! точно! Срочно! а америка не е фрст, ние ще въоръжим всички "нелегални" влизащи в уса с ракетки, които са прицелени във вашингтон, което не ни прави участниоци на юдеите със света, не спа... педераста макрон? ох с какъв кеф ще ви преследвам... педал "демократичен" психопат! ....... Бог с нас

в българия инфлация няма, нямало е, и няма да има! тук има само корекция на цените за все по пълното задоволяване на нуждите на трудящите се! тъй беше при тошо, тъй е сега, тъй ще е и в бъдеще!

може да си намериш две рускини и да ти правят пълна програма... даже може да скандират " Слава на Украйна"

В кой точно магазин е паднала инфлацията, да притичам да напазаря спешно?

В кварталния поевтиня индийското орехче :)

вече 1 чувал рубли се разменя за 1 эвро ха ха ха

Късат ти гъза манафите за един чувал!!!

кой има чували с рубли да му мисли ха ха ха

Голяма злоба еййй. Ама баща ти сигурно е пял пред ДС

Хърватите ги приеха въпреки, че не покриха инфлацията. Заслужаваме прием въпреки Цъкела!

Тази Инфлация Кокорчо ли я изчисли ? Всеки Българин може да изчисли Инфлацията като погледне в Портмонето си и цените по лавиците в Магазина ? Всеки ден те са високи и по - високи Цените , да вземем ЛИДЪЛ , преди за същите продукти плащах едни пари , сега за същите с 7 - 9 лева повече , какво ни заблуждават тези Дяволи ! Какво евро какви 5 лева ?

Цени от немски кауфланд на еднакви стоки с кауфланд бг-моцарела малко пакетче там 0,83€ същото тук е 3,60 лв уиски Джони червен етикет там 10-13 евро ,тук 27,90-29,90 лв

Защо искат да ни натикат еврото? Защото после няма излизане от там, питайте Гърция. Сложат ли ти примката, вече си икономическа колония.

Това простият жълтопаветник с велоалея под балкона няма да го разбере. За тях всичко е цветя, рози ( и веолоаеи)

Давам пример - преди 3 години някъде купувах прясно мляко по левче и 50 литъра - козе, сега е тройно от производителя, а на билата гледам и по 7 лв вносно.

Аз друго са чудя - в кауфландя един немски шоколад - стандартните видове - е 1.20 лв, другите там Милка и Своге са по 3 лв, а понякога и над 3 лв - значи немския шоколад идва от на майната си и струва двойно и тройно по -евтино. Кък става тая работа ве?

Само Своге-то е български шоколад. Милка беше пак немски или швейцарски, не помня с точност.

Путин каза - "купувайте злато". Понеже съм прст путинист, малко от преди това дори обръщам каквото ми остава от заплатата в злато(и малко сребро). До момента съм с около 18хил лева отгоре. на това което съм вложил за година. Очаквам до 2 години да съм на 500хил плюс. Ама нали съм прост путинист и не вярвам в долра, сигурно греша. Умните евроджендъри сигурно правят милиони за същото време...

значи аз не знам как се смята инфлацията! за 1 година имаше над 100% инфлация! особено на хранителните продукти! И сега какво за 3-те месеца на тая година също имаше увеличение на цените на хлабя киселото мляко и сиренето! В последните 20 дни не е имало такова увеличение! следователно инфлацията се смята на база 10-20 дни! еми и майките ви да са живи и здрави и вие да сте живи и здрави и въобще всичките дето ме лъжете мамите да сте "живи" и "здрави"!

Но за сметка на това цените се вдигнаха, очакваме още 30 процента в следствие на новият демократичен ток на ЕССР спекуланите. Ма ние сме гои и мърша. На нас не ни пука, нагъзена и разпрана трътка не я ебе кой и колко ще я праскат. Ако няма вазелинец ще ползва остатъка от манджата и ще вика ура за ордите на ДС и Посолствата.

и да разчиташ само на цифрова стъкмистика - никога няма да покриеш никви критерии. Другия вариант е много дупене, та някой да те забележи - че ставаш за лизач.

Дрън, дрън..Хърватите също не покриваха критерия за инфлация,но ги пуснаха в еврозоната ! Решението е политическо !

"политическо" е решението ! . само че т.н. българсдки "политици" (дефакто - слуги на масква, "освободени от турдско и от немско "робство") нямат такова решение изобощо ! . именно заради това, чрез планирани полтически "кризи" 4 години умишлено създават "обективна предпоставка" за неприемане на еврото ! . защото не го искат ! чакат края на войната ..да видят "кво ше стане", дали пак нямол да се "минат" и пак да имало "национална катастрофа" ...която е катастрофа в техните кратуни ! . национална катастрофа беше порежинето на германия ! сега щяхме да сме "на 3 морета" (както бяхме при хитлер), център на балканите с немски цар , фолксфагена щеше да се произвежда тук , основен боен танк щеше да е "леопард 2а7"! . така, че да, решението е полотическо и то идва от сграда пред омразният окупацзионен имперски кон !

Хайде стига с ИЗМИСЛЕНИТЕ критерии на еврозоната. Членките на ЕВРОЗОНАТА НЕ ИЗПЪЛНЯВАТ СОБСТВЕНИТЕ си КРИТЕРИИ. Погледнете ДЪРЖ. ДЪЛГ на ГОРДИТЕ членки в "Клуба на богатите"!

Нямам против еврото но това с инфлацията е статичтика и измама на Кокорчо. Хората знаят какво правим. Не ги мислете че са прости като нас.

които ви управляват от 9 септември , не искат евро , защото кразоха много по време на югоембаргото ! . от там дръпнаха "пхървият милион" и еврото би засветило всичко, което правят задно с блядовете ! . надуждата на шумкарите е ес да се разпадне, и така "по обективни" причини да отпадне еврото, да настане хиперинфлация , да ви ограбят за пореден път ...и те пак да са "отгоре" ! . мафията чака блядовете да довършат украйна, за да се разцепи нато и ес и да си "братушкат" пак с фашистите ! . това им е схавата която се вижда и от децата ! . много "частни" медии, стартирани от "вибши" партийци , копнаха "първият милион", чрез контрабанда с югославия ! тогава беше "златен век" за бг-мафията, създадена от бкп за потискане на народа ! . евро няма да има ! сметките са за разпаден на ес ! затова и и се сопира всячески помощта за украйна ! . еврото е окончателна гео-политическа котва ! а "котвата" в кратуните на шумкарите е в кремъл ! е как да приемат еврото, и да загубат всакаква "власт", която сега им дават блядовете ?!? как ?!? . евра изцобщо няма да има !

кого лъжете, бе идиоти? българите не ви вярват щото ходят в магазините да пазаруват, гласите 30ф %поскъпване на електричеството, а инфлацията била 2% а западняците пък изобщо не ви вярват, щото по добре от нас знаят на какъв хал ни е икономиката!

Човек ли съм бе идиоти?

каква ви е инфлацията, можете да разберете сами ако отворите сайтовете на Костко, Уолмарт ... и сравните цените на стоките с тези в България на Метро, Била, Кауфланд, Лидъл ... Тогава ще разберете до къде ви доведе ЕвроПедерастията! Заплатите смешно малки, но за сметка на това цените много високи.

Да ви кажя никога няма да успеем с популизма на всички политици. Всички обещават по-високи заплати и пенсии и ги дават. Всеки който разбира от икономика знае, че инфлация има когато има повече пари отколкото стоки. Това беше и причината за инфлацията в Европа покрай ковида. Получаваха се пари без да се работи. В България бизнесът изнемогва отдавна. Производство няма, а се раздават пари от кредити. Нарисувана инфлация. Единственият начин за справянето и е замразяване на доходите в обществения сектор до нормализирането и.

Ти сериозно ли?... Посткейнсианците си отидоха преди век. Не виждам дефицит на стоки. Напротив, светът се дави от свръх производство. Специално Европа е заровена от стоки и предлагане. Да не би инфлацията да е свързана с нарастващото население? Повече хора = покачване на количеството парична маса в обръщение = покачване на търсенето и предлагането = покачване цените на стоки и услуги.

През януари 2023 държавата беше пред технически фалит, но заем от общо 20 млд спаси положението. Следващия падеж по дълга е 01.2025. Ще са нужни милиарди и за разходи на държавата и социалните плащания. Така до края на тази година държавата ще има нужда от общо 20 милиарда заем, за да подсигури всички разходи и плащания по дълга, но такъв заем отсега и е отказан. Няма майтап, не се шегувам ! Вие си направете сметката как да си спасите кожите и оцелеете. Тия с повечко пари правете ги каквото си искате, само ще ви кажа имоти не купувате, там поне 60% ще изгорите още в следващите 1-2 години.

Имотите са си най-сигурната инвестиция. Искаш сигурност, купи имот.

Абе вие нас може да лъжете със стъкмистики колкото искате, ама онези в Брюксел дето печатат парите не мойте ги излъжите така лесно, колкото и прости да изглеждат, щом дойде до пари, нещата ги разбират.

Отлага се заради КОРУПЦИЯТА

по "средната за Европа" инфлация ще се ориентираме! Под нея ли сме - "екстра" сме! :)

Лъжа, измама и стъкмистика е тази инфлация. Всеки може да разбере колко е по джоба си в магазина.

100% вече, и ги минава, в сравнение с 2020...

По празници кръчми, хотели, магазини, всичко е на макс. Кой каквото и да говори, хората имат пари и харчат. Време е за еврото.

Е те това е инфлацията. Повече пари от стоките.

"Цените на енергията в Германия доведоха Европейския съюз до рецесия. Съединените щати преследват германските компании и въвличат Европа в търговска война с Китай пренебрегнати. Америка засилва натиска върху ЕС да наложи ограничителни мита върху китайските електрически автомобили. Но представители на Европейския парламент се опасяват от странични щети и обвиняват САЩ в протекционизъм."

глупости говорите, г-не.

Простият български народ не вижда как не само няма да приемем еврото но и ще съборим борда....... Д. Пеевски § Б. Борисов § К.Петков

Поредните лъжи, явно нещо друго ще ни сготвят.

с гербдепесе в управлението евро през крив макарон. отделно масовия "Българин" който кряска "не на еврото" щото така му нашепват хубридките от главсет през телеграма.

Абе вие помните ли т.нар. показни магазини при бай Тошо? А "връзките", за да си купиш някаква дефицитна стока?

Споко, кокорчо и компания ако се доберат до властта, пак ще я дигнат инфлацията на 5-6%

Този път ще действат със замах - 50 - 60%.

Не на еврото!

Аз не съм забелязал да сме въвели еврото, но инфлацията ни е яко висока. Така, че какво общо има еврото с това? Сигурно ще ми кажеш, че като го въведем ще е още по-висока? Засега виждам, че в страните с евро е най-ниска. Нещо на вас копейките доста ви издишат опорките. Бегом при Мутрофанова за нови...

да на рублата

продължавайте все така с падането на инфлацията, както и с неприемането на еврото.

ПАДНАЛИ са ви гащите, а инфлацията я виждаме в магазините - ПО ЦЕНИТЕ и ГРАМАЖИТЕ - ако цената е същата, то грамажът е намалял - ИМА НАМАЛЕНИЕ ПРИ СУТИЕНИТЕ, но те не са модерни вече и не се ползват

Пенсията ми пристига в американски $, картата (дебитна или кредитна) ги плаща в Евро. Комисионни не плащам понеже не ползвам българска банка.

То и ние така правим в цял свят със заплатите затуй не може разберем какво е туй хленчене на пишман икономистите ни. Имам чувството, че не знаят, че ползваме карти.

Ами приберете си талоните дето ги раздавате вместо заплати и всичко ще е ОК. На заплата 1800лв ми тръшкатате талони за 600, а без данъци са разрешени 200лв останалите 400лв кой да им плаща данъците? Да ви иба кривата икономика. Сами правите простотии после се оправдавате ами не става. Е как да стане?

Е аз ли тегля международни заеми, за да помпам инфлацията? Отворете сухоземните граници ще изхарчим парите и инфлацията ще изчезне щото няма да има пари за стоките дето сте ги обявили в България. А то на всеки празник като се запътим да харчим пари навън, оп туряте по един служител на КПП или системите ви развалени и образувате километрични опашки.

Кока колата беше 2 лв, сега е 3.3лв. което прави 65% инфлация, а тия говорят за някакви 5%. Тока за бита го вдигат с 30%, а инфлацията била 5%?! Как така бе?! Заплатите си ги вдигнаха с 300%, а инфлацията била 5%?! Как така бе?! Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

При бай Тодор 33 години Кока Колата беше 20 ст.

Бъркаш я с кооп-кола , тя беше по 20 стотинки. А кокакола-та беше по 1,20 бутилката ако успееш да я намериш в магазин.