Коментари - Ударна доза икономика в средата на кампанията | Бизнес.dir.bg
назад

Ударна доза икономика в средата на кампанията

Какви са краткосрочните и средносрочните предизвикателства в последните данни?

Обратно в новината
| Автор: Лъчезар Богданов, главен икономист в ИПИ

Коментари - Ударна доза икономика в средата на кампанията | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига !!!! С лъжи НИЩО не се ПОСТИГА! Мислете тока да не скочи от 01.07 2024г с 25-30%???? Че тогава партия или коалицияСГЛОБИЛИ правителство , ще бъде ИЗМЕТЕНО !!!!

Лъжи!

МВР и МО са пенсионерски клуб състоящ се от 8 хиляди пенсионера дето точат държавата

и стига с те лъгали хората,всичко е лъжа и измама във евро сесера,икономика на книга а иначе ревеме че не работят санкциите и си купуваме пак от русия всичко,вашата майка лакома еврейски подлоги,ако сте наистина европеци ще наритате краварите оттука и да се оправят с дълговете си и ще си партнирате с русия защото сме свързани завинаги със ресурсите и,а не да ги купуваме чрез краварски посредници

Ясно е, че имате силно мнение, но нека сложим картите на масата: Икономическа реалност и санкции: България не е изолирана икономическа система. Санкциите срещу Русия са колективни решения на ЕС, които целят да се противопоставят на агресивната политика на Кремъл. Вашата идея да ритнем "краварите" и да се обърнем към Русия е не само наивна, но и опасна. Зависимостта от Русия е доказала, че не води до дългосрочна стабилност и просперитет. Износ и икономически растеж: Да, износът и индустриалното производство имат проблеми, но това не е само български феномен, а глобална тенденция. Европейската икономика е в стагнация, но сравнете растежа ни с Германия, която отчита спад. България има ръст от 1,7%, което е над средното за ЕС. Какво предлагате – да се откажем от европейската интеграция и да се върнем назад? Ролята на САЩ и НАТО: Членството в НАТО и партньорството със САЩ осигуряват стабилност и сигурност на България. Вашето желание да ги изритаме е не само нелогично, но и опасно. Имате ли идея какво би означавало това за нашата национална сигурност и икономическа стабилност? Дълговете на САЩ и партньорство с Русия: Дълговете на САЩ не са наш проблем и не влияят пряко на нашата икономическа ситуация. Партньорството с Русия, особено в сегашния контекст, би било икономическо самоубийство. Забравяме ли историята и зависимостта, която ни е струвала толкова много?