В. "Нафтемборики" пише, че такива писма са изпратени на повече от 20 хиляди длъжници. Даден им е срок до 27 юни да се явят в данъчните служби, за да погасят задълженията си, съобщава БТА.

Списъкът с големите длъжници бе поискан от кредиторите на Гърция и средствата от тях трябва да бъдат събрани до края на годината.

В. "Имерисия" отбелязва, че големите длъжници са около 20-25 хиляди от всички 4,5 милиона. Те обаче дължат около 85 на сто от общите задължения, тоест близо 77 млрд. евро.

В. "Катимерини" коментира, че въпреки повишените данъци приходите в държавата остават ниски и не могат да бъдат събрани.

В същото време се съобщава, че правителството в Атина е набелязало шест инициативи, с които смята да привлече инвестиции в икономиката от частния сектор. Инициативите са били представени от министъра на икономиката Йоргос Статакис на годишна среща на индустриалците от Северна Гърция. Целта на инициативите е да се подпомогнат малките и средни предприятия, да се даде тласък на иновациите и да се осигури възможност на банките за финансиране на бизнеса.