В момента във всички банкови групи - частни, корпоративни, спестовни - все още имаме около 35 000 клона в Германия, отбеляза той. Убеден съм, че през следващите 10 години до една трета от тях ще бъдат закрити, посочва Блесинг, цитиран от в. "Райнише пост."

Дори да има по-малко клонове, това не означава, че моделът на клоновете ще отмре в Германия, изтъква Мартин Блесинг. Физическите офиси ще останат важни центрове за контакт с клиентите особено при даването на лични съвети по въпросите на инвестирането, допълва той

Блесинг уточни, че дивидентите за акционерите в неговата банка, която частично е държавна, могат да бъдат изплатени тази година за първи път от 2007 година.

Планирахме изплащане на дивиденти за тази година, макар че това трябва да се казва предпазливо, тъй като е минала само първата половина на годината, добави Блесинг.

Банката, която е включена в борсовия индекс DAX, задели 57 милиона евро (64 милиона долара) за изплащане на дивиденти след силно представяне през първата половина на 2015 година.