Енергийната компания "Електрохолд Продажби" уверено стъпва във все повече градове у нас. На фона на очакваната в следващите години либерализация на енергийния пазар компанията разширява офисите в страната, както и своето портфолио от услуги. Това стана ясно от интервю пред в. "24 часа" на Видьо Терзиев, изпълнителен директор на "Електрохолд Продажби".)

Експанзията си на пазара на дребно компанията започна от откриването на модерен бизнес център в Бизнес парк София. "Това беше една много успешна стъпка за нас в стремежа ни да предложим модернизирана визия на клиентското обслужване и изцяло ново преживяване за нашите клиенти. Нашият опит и професионализъм, както и персонализираният подход, който прилагаме, привличат клиентите", категоричен е Терзиев. Според него центърът е предпочитан от работещите в района и живеещите в тази част на града, както и от много бизнес клиенти. За два месеца работа той е посетен от над 1000 клиенти и в него са заявени над 4000 енергийни услуги. А това говори за сериозен интерес заради удобното му разположение за жителите на южните квартали на София. Сред най-заявяваните са услугите за пререгистрация на битови клиенти и тези, свързани с предоставяне на информация за потребление на електроенергия, става ясно от коментара на директора.

Експанзията на компанията продължи към втория по големина град у нас - Пловдив. Това е ключов момент за групата Електрохолд и бе първият търговски център, отворен извън територията на Западна България, където оперира Електрохолд.

"До момента в другите региони на страната разчитахме на партньорски офиси, но плановете ни включват разкриването на наши офиси. Съвсем скоро ще открием собствен клиентски център и във Варна", уточни Терзиев. Приоритет за компанията е запази водещата си позиция сред бизнес клиентите в цялата страна, "за които сме предпочитан доставчик със стабилни позиции и богат опит", стана ясно от думите на експерта. Той е убеден, че разширяването на търговската мрежа е важна част от стратегията на компанията да е близо до клиентите във всяка точка на България.

Бъдещето е в електронните канали за комуникация

В Електрохолд активно надграждат и усъвършенстват своите електронните услуги, за да са в крак с новите трендове и да улесняват максимално клиентите си. "Ако не сме напълно дигитализирани, няма как да сме успешни в условията на изострена конкуренция. Преминахме към електронни фактури, разработихме ПОС терминал за плащания през корпоративния уебсайт, вече 100% от нашите услуги могат да бъдат заявени дистанционно", припомни Терзиев.

Според него клиентите откликват позитивно на тези промени, а това е знак, че компанията се движи в правилната посока. Пример в това отношение е новата услуга за виртуален ПОС терминал, чрез която абонатите на компанията могат лесно и удобно да заплащат сметките си. По всяко време и без да се редят на опашки. Откакто бе въведена услугата през септември миналата година вече се наблюдава 70% ръст в нейното използване от клиентите, обясни експертът.

Припомняме, че част от групата на Електрохолд са един от най-големите доставчици на ток за крайни клиенти в България - Електрохолд Продажби и най-голямото електроразпределително дружество - ЕРМ Запад. Електрохолд Трейд пък е първият лицензиран търговец на електрическа енергия за бизнес клиенти в България. Компанията предоставя устойчиви решения за индустриални и корпоративни клиенти и управлява водеща балансираща група на свободния пазар у нас. Чрез дружеството клиентите могат да се снабдят и с т. нар. "зелена енергия" - предлагат се дългосрочни договори за покупка на ток от възобновяеми източници на енергия (power purchase agreements PPA). Предимствата на PPA договорите са, че гарантират фиксирана цена за клиента за период от 7 до 15 години и позволяват по-лесно бюджетиране на разхода за електроенергия, обясни Терзиев.

Компанията "Електрохолд Продажби" е позната сред повече от 2 млн. потребители в Западна България. Дружеството има зад гърба си и един от най-големите финансови холдинги в страната - Еврохолд. Подобна стабилност дава увереност на дружеството да стъпва смело напред, извън пределите на Западна България. А новите продукти и услуги се съчетават по чудесен начин със застрахователните услуги, които предлага "Евроинс" - застрахователният клон на конгломерата "Еврохолд".