Асоциацията обяви победителите в годишните банкови награди в осем категории, а банките победители ще получат призовете си на гала церемония тази вечер в хотел "Шератон". Специален гост на събитието тази година е полският икономист и политик проф. Лешек Балцерович.

В категорията "Банка на клиента" първо място получава Първа инвестиционна банка. ПИБ печели и приза в категория "Пазарен дял", както и приза на "Тайния клиент".

В категория "Динамика на развитието" отличена ще бъде Корпоративна търговска банка, а за "Ефективност" - СИБАНК.

В категория "Чуждестранен банков клон" победител е Ситибанк, клон София.

Новият приз на асоциацията "Банков бранд на годината" печели Банка ДСК - един от най-старите брандове у нас, обяви Валентин Панайотов. Той каза, че новата награда отговаря на променящите се пазарни критерии, по които бизнес и частните клиенти намират своята банка-партньор.

Победителят в категорията "Банка на клиента" се определя от гласуване на потребителите на банкови услуги в интернет сайта на асоциацията, а призът на "Тайния клиент" се определя от маркетингово проучване в близо 500 банкови клонове в София и страната. Победителите в останалите категории се определят по методика на асоциацията, съгласувана с БНБ.

В комитета, определящ носителите на годишните банкови награди, е Андрей Пръмов, финансист, проф. Валери Димитров, председател на Сметната палата, Мария Георгиева, директор на Международния банков институт, Владимир Ташков, изпълнителен директор на фондация Буров, Васил Велев, председател на Асоциация на индустриалния капитал в България, Саша Безуханова, Валентин Панайотов, Максим Бехар, Силвия Пенева и други.