"Много важно послание е, че членките на валутния съюз действат заедно и не се нуждаят от руския капитал, за да решат проблемите си", посочи Шулц.
По думите му е необходимо да се изпрати ясен сигнал, че страните от еврозоната ще търсят начини за излизане от кризата без участието на трети страни.

По-рано в разговор с кипърския президент Никос Анастасиадис германският канцлер Ангела Меркел заяви, че Никозия трябва да води преговори по условията за предоставяне на пакет от помощи на страната само с "тройката" международни кредитори - Европейската комисия, Европейската централна банка (ЕЦБ) и Международния валутен фонд (МВФ), припомня ИТАР-ТАСС.

Кипърският финансов министър Михалис Сарис ще се върне у дома от Москва с празни ръце, след като след два дни кризисни преговори не успя да издейства подкрепа за продължаване срока на погасяване на заема или за евентуален нов кредит, отбелязва Ройтерс.
Русия не е заинтересована от предложенията на Кипър и въпросът за предоставяне на държавен кредит не е обсъждан, заяви руският министър на финансите Антон Силуанов