УниКредит Булбанк пуска специално предложение за работещите чужденци в България.
Продуктът носи името Expat package и предлага пакет от банкови услуги, специално разработени за нуждите на чуждите граждани с преференциални условия. Това е първият подобен продукт у нас. От новия пакет услуги и продукти могат да се възползват всички чужди граждани със заплата от минимум 4 000 евро, която се превежда по сметка в УниКредит Булбанк.
Пакетът комбинира най-често използваните банкови продукти и услуги. Той дава преференциални условия при извършването на международни преводи и обмяна на валута. В Expat package е включено и използването на овърдрафт. Разплащателната сметка в лева за клиентите е без такса за откриване и закриване, както и без такса поддръжка.
Клиентът може да открие също така и втора разплащателна сметка, която да е в чужда валута – евро или долари, и която също е без такса за откриване и поддръжка.
“В Expat Package ние събрахме в едно широка гама от продукти с добавена стойност, които обикновено са търсени от работещите в България чужденци“, коментира Микеле Амадеи, директор „Корпоративно, инвестиционно и частно банкиране“ и член на Управителния съвет в УниКредит Булбанк. С този пакет работещите в България чужденци получават и дебитна карта в лева. Тя може да бъде Maestro, Visa Electron, Vpay или Vpay – Lukoil. Картата е без такса за издаване, без годишна такса за обслужване и без изискване за минимален баланс по сметката.
Освен това не се събира такса при теглене от банкомати и при плащане на стоки и услуги с картата, както в България, така и в чужбина. При същите условия се издава и втора дебитна карта, която е част от целия пакет с продукти.
Expat package освобождава от такси за превод и шест периодични плащания на месец за различни комунални услуги. Чужденците, клиенти на банката, използват безплатно и Bulbank Online. Пакетът включва и кредитна карта в лева или в чужда валута без годишна такса за обслужване.
УниКредит Булбанк дава на чужденците и преференциални обменни курсове за некасова покупка или продажба на валута за транзакции над 10 хил. евро или тяхната равностойност в друга валута.
Останалите клиенти на УниКредит Булбанк могат също да се възползват от различни промоционални оферти, които се предлагат в момента. Сред тях попада и новия депозит „Подръка“. Той дава възможност на клиентите на банката да разполагат свободно с до 60% от средствата си. Спестяванията могат да бъдат използвани по всяко време на депозита без това да го нарушава и без да се губи част от начислената до момента лихва.
Друга специална промоция, която важи до края на месец юли, е свързана с Булбанк Мобайл и Булбанк Онлайн. Всеки клиент, които направи поне 3 транзакции през една от двете електронни платформи за банкиране, участва в месечна лотария за iPad 2 или карта-подарък на стойност 100 лв. за пазаруване в магазините на Технополис.