Круизната компания Royal Caribbean публикува обява за наемане на любител на пътешествията, който в продължение на три седмици ще проучва бреговете на различни страни от борда на луксозен круизен кораб, съобщи британският Evening Standard.

Избраният за позицията човек ще стане ученик на известния пътешественик Руис Френсис, който е изпълнил същата мисия през 2016 година. В задълженията на спечелилия работата влизат публикуване на снимки от крайбрежията, видео материали и различни истории от пътуването в личния си Instagram.

"Нужен ни е обичащ андреналина любител на приключения, който има способността да запечатва всеки интересен момент от живота и да разказва впечатляващи истории в социалната мрежа", се казва още в обявата.

Заплатата на наетия любител на приключения ще е 2600 долара на седмица. За да спечели работата, всеки кандидат трябва да сподели своя история в Instagram, може и с видео или снимки и да постави специален хаштаг. Заявки се приемат от 4 февруари до 1 март.

Втората подобна работа е предложена от сайт за продажба на луксозни стоки във Великобритания. В ангажиментите на избрания човек ще влизат тестове на луксозни коли, яхти и посещение на частни острови, където почиват само свръхбогати хора. Идеята е да се видят тези предмети, недостъпни за много хора, с очите на един обикновен човек и да се опишат от него.

 

 

 "Търсим човек, който ще тества луксозни стоки и услуги и ще им дава качествена оценка преди те да бъдат пуснати за продажба. Той трябва да е готов да пътешества много и да проверява недвижими имоти, в това число и частни острови по целия свят", се казва в обявата. Заплащането е в размер на 98 000 долара за година.