Един от известните бизнес-журналисти Бари Ритхолц, автор на книгата Bailout Nation и с много връзки във финансово-икономическите среди дава своя рецепта как да станем милионери, а защо не и милиардери.

Той е разговарял с някои от най-влиятелните бизнесмени в рамките на Masters in Business на Bloomberg и е съставил правитала именно на база техния опит и мнение. Сред имената, цитирани от Ритхолц са Бил Грос, Кен Фишер, Рей Далио, Марк Кюбан и още няколко от големите бизнес-акули в днешния свят.

Ето и неговите правила:

1. Бъдете реалисти. Това е изключително важно, не се заблуждавайте, а гледайте нещата с ясен поглед. Всяка заблуда и пренебрегване на реалността може да ви тласне в неправилната посока.

2. Работете усърдно. Трябва да сте отдаден на работата си, особено в началото на кариерата. Сред хората, с които журналистът е разговарял няма нито един, получил парите си от наследство, всички са ги заработили. Една от причините за това е високата им работоспособност.

3.Концентрирайте се върху процеса. Милиардерите не се взират в резултатите на някакъв етап, а в процеса. Следете възможните последствия от взетите решения, учете се от грешките си, не приемайте резултатите за нещо изключително важно.

4. Четете много. Милиардерите четат не само книги за бизнес и финанси, но и литература, философия и биографии. Те искат да разберат света, в който живеем и се учат от всичко.

5. Трябва да имате и късмет. Всички успели хора отбелязват, че са пробили при определено стечение на обстоятелства, тоест имали са късмет.

6. Не пропускайте, щом се появи възможност. Възможността-това е съвкупност от упорит труд и късмет. Може и да имате късмет, но ако изпуснете шанса си при възможност, нищо няма да постигнете. Трябва да сте готови да "капитализирате" подаръка на съдбата.

7. Не бъдете високомерни. Трябва да знаете, че не сте по-различни от другите. Дори да успеете, никога не гледайте на хората отгоре надолу.

Дори да не успеете да станете милиардер, следването на тези правила ще ви помогне да се реализирате по-добре, смята Ритхолц.