От началото на годината до края на април приходите на Столична община възлизат на 258 млн. лева. Това каза Дончо Барбалов, заместник кмет на София, в студиото на телевизия "Блумбърг".

"През последните години наблягаме на по-добра събираемост и неслучайно към края на април имаме приходи от почти 25 млн. лв. повече", заяви той.

Все пак има лимит на увеличаването на приходите с методите на по-добрата събираемост и "ние вече сме близо до него", каза още Барбалов.

Според него, увеличението на приходите се дължи на няколко фактора. По думите му от голямо значение е 5-процентната отстъпка, която се ползва при плащане на целия данък до края на април. По нея софиянци са спестили 5 млн. лв. Това са 378 хиляди физически лица или почти половината от хората, които притежават имоти в града.

При автомобилите са спестени 5% от данъците за 362 хил. автомобила. "Освен това в последните години работим много за събираемост, за инвестиции в града, които хората виждат и това има своето отражение", допълни зам.-кметът.