2080 са часовете, които прекарват повечето млади хора в първата си година на работа. 2080 часа, прекарани на неподходящо работно място са ужасна загуба, най-вече по отношение на времето. Изкарването на пари е възможно почти навсякъде с правилната стратегия и дори не е особено трудно. Никой обаче до сега не е успял да си върне изгубеното време.

Представи следното: отиваш сутрин на работа със свито сърце, работиш механично и по задължение, правиш таблици или дизайни или нещо друго. Поглеждаш към часовника и сякаш един час се точи цяла вечност. Чуваш гласовете на хората в офиса и само това е достатъчно да те напрегне или подразни.

Сега си представи друго: ставаш сутрин, поглеждаш телефона и виждаш имейл от доволен клиент. Ти си направил живота на някого по - добър и това те зарежда с енергия и удоволствие. Поглеждаш през прозореца, правиш си кафе и докато го пиеш, мислиш за още десет неща, които могат да направят клиентите ти щастливи. Дали това е по-лесният вариант? Не. Дали си струва? Хиляди пъти повече.

Работили сме с над 200 младежи в над 500 коучинг часа. Едно от най-важните ни прозрения: удовлетворението и дори удоволствието от работата е възможно. Нещо повече - то е единственият вариант, ако искаш да бъдеш успешен далеч над посредственото ниво.

Забрави всички, които твърдят, че работа и удоволствие са несъвместими. Има безпогрешен алгоритъм, по който да достигнеш до това състояние, независимо къде се намираш в момента. Този алгоритъм е в основата на Career rEvolution - авторската програма за кариерно ориентиране на фондация "Еду Компас".

Ето с какво да започнеш още сега:

  • Забрави извиненията си:

"Влязох да уча това, защото съм добър по математика. След завършването все ще си намеря работа: сега се търсят такива кадри..." Звучи ли ти познато? Привидно лесните избори имат доста тежка цена напред в кариерата. Нали не искаш да си един от онези роботизирани хора, които с омраза работят едно и също нещо ден след ден, всеки ден? Бъде смел. Мисли за това което наистина искаш да имаш/бъдеш. Не за това, което в момента ти се предлага.

  • Открий силните си страни и работи по тях:

Никой не е станал милионер само заради идеите си. Първата стъпка е да знаеш какво можеш, какви са талантите и интересите ти. Втората е да избереш кои да развиваш. Помни, че талантът няма научаване. Предстои ти живот, в който постоянно да го развиваш. Само това отличава истински успешните хора от тези, които чакат унило края на работния ден.

  • Създай визия:

Помисли за три неща - какво искаш да получаваш от работата си, какво искаш/можеш да дадеш, какво искаш да ти се случва на работното място. Колкото по-ясно и конкретно, толкова по-добре. Във всеки един момент се придържай към него. Няма как да започнеш работа на неподходящо място, ако си наясно с визията си. Визията помага дори при интервю и преговори с бъдещ работодател!

Искаш ли да знаеш още? Да научиш всички тайни в намирането на най-добрата за теб работа още сега?

Заповядай на Програма за Кариерно ориентиране и Предприемачество от Career rEvolution на 06.04.2019:

Ще разбереш как се случва на практика откриването на силните ти страни и как да ги превърнеш в успешна кариера. Ще споделим още последните тенденции в бизнеса и пазара на труда. Ще научиш и успешни техники за лична ефективност, които ти дават предимство пред всичките ти връстници днес.

Малко предизвикателство от нас за бъдещите революционери:

Сподели едно нещо, в което точно в този момент искаш да инвестираш един месец от времето си. Може да е хоби, умение, което да развиеш, нещо, което да научиш или което ти носи удоволствие (с изключение на купон и почивка). Сподели в групата на Compass Club https://www.facebook.com/groups/CompassClubEdu/

и можеш да спечелиш 30% отстъпка от курса Career rEvolution, който започва съвсем скоро.