Всички се стремим към успех. Но какво всъщност е успехът? Това е един термин с много неконкретна дефиниция. Спокойно можем да кажем, че успехът е различен за всеки човек. Това е така, защото ние всички имаме различни желания, цели и стремежи - а ако има нещо сигурно по отношение на успеха - то е, че той най-лесно може да бъде определен по степента, в която сме успели да постигнем целите, които ние самите сме си поставили.

Какво е необходимо за да се постигне успех?

За да достигнем истински успех трябва да определим целите си и да работим по постигането им. На теория звучи много простичко. За съжаление именно най-семплите задачи, се оказват най-трудни за осъществяване.

Какви са трудностите?

Едва една малка част от хората имат таланта ясно и конкретно да дефинират целите си. Всички останали имаме генерални идеи как би изглеждал успеха, но процесът по определяне на конкретните цели, които е необходимо да си поставим за да го достигнем ни е неясен и мъглив. Дори, когато успеем да си поставим ясно дефинирана цел, често се затрудняваме да измислим точния метод, по който тя може да бъде постигната.

Можем например да имаме ясната цел, че искаме да помагаме на обществото, в което живеем. Въпреки конкретността на тази цел, възможните начини да я осъществим са безброй, затова и избирането на подходящия за нас метод не е интуитивен.

Най-правилното решение в този момент би било да се замислим, как онова в което сме добри би могло да ни послужи за достигане на определената от нас цел. Трябва да си отговорим на въпросите: Какви са нашите естествени таланти; какво трябва да доразвием или да усвоим като умение; и най-вече кой е най-правилният инструмент за постигането на нашата цел?

Как можете да съкратите пътя към личния си успех?

Ние от Career Revolution разбираме колко предизвикателен може да бъде пътят, който младите трябва да извървят, за да достигнат до желания от тях успех. Затова разработихме специална програма, която да помогне на всеки млад човек да открие собственото си призвание, да развие потенциала си и по този начин да се превърне в творец на собствения си живот.

Направи първата крачка към твоя личен успех.

През април започва програмата на Career rEvolution за Кариерно ориентиране, която можеш да видиш тук.

Първата крачка е да избереш посоката - в какво искаш да бъдеш успешен, но и в какво си добър. Твърди се, че успехът е 98% усилие и 2% талант. Но ако не е развиваме правилния талант, онзи, който ни е заложен, и към който имаме естествено влечение, усилията ни няма да дадат максимален резултат.