Някои хора пътуват целогодишно, без значение от сезоните, други пътуват по-рядко и за тях е непрактично да заплащат за годишна винетка, която реално почти няма да използват.

Уикенд винетките са решение именно за тези хора, тъй като са достъпни, удобни и практични.

Повечето пътувания през летния сезон се осъществяват през уикенда и именно за този период е предвидена уикенд винетката - нейната валидност е фиксирана и влиза в сила от 12:00 часа в петък и продължава до 23:59 часа в неделя. Това напълно покрива времевата рамка на голяма част от пътуващите у нас.

Ако нямате потребност от годишна винетка, може да заплатите пътна такса само за предстоящото пътуване през уикенда, която е на стойност от 10 лева.

Други гъвкави варианти са седмичната винетка, която струва 15 лева, месечната винетка, която е 30 лева или тримесечната винетка, която се предлага на цена от 54 лева - все страхотни опции за ваканционните пътувания през летните месеци.

Най-удобните места, където да заплатите електронна винетка онлайн са Vinetki.bg и дигиталната платформа за заплащане на тол такси Tollpass.bg.

Плащане онлайн или на място - изберете най-удобното за вас.

Това, което най-много интересува обикновения шофьор, когато става въпрос за закупуване на електронна винетка, е откъде това може да се случи най-бързо и лесно.

За тази цел от "Интелигентни трафик системи" АД допълват възможностите за онлайн заплащане на винетки, с което направиха услугата още по-достъпна.

Пътните такси могат да се заплащат удобно и по всяко време и от мобилните телефони - както през познатата мобилната версия на Vinetki.bg, така и през мобилното приложение за тол такси TollPass App.

Ако предпочитате физически обект, в който да закупите вашата електронна винетка в брой, партньорската мрежа на "Интелигентни трафик системи" АД е достатъчно разнообразна, за да ви предложи максимален брой опции, сред които:

Магазините на А1;

Бензиностанциите на ОМВ, Еко, Ромпетрол, Газпром, Бенита и Круиз.

Касите на ИзиПей;

Клоновете на Български пощи;

Сервизните центрове на Тахо Венци;

Закупуването на електронна винетка никога не е било по-лесно и по-бързо от днес - спестете време и се подсигурете за дългия път, като изберете най-удобният начин за вас за заплащане на винетна такса.